Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Kutsu koulutuskiertueelle

Studentum.fi

Kutsu koulutuskiertueelle

Kutsu.
Julkaistu: 15.10.2014 klo 08:56
Julkaisija: Studentum.fi

AMMATTI VALITAAN PIITTAAMATTA TYÖLLISYYSTILANTEESTA

Studentum.fi-koulutussivuston teettämän tutkimuksen mukaan yllättävän moni nuori päättää tulevaisuuden ammatistaan riippumatta työllisyystilanteesta alalla. Lähes puolet vastanneista ilmoittaa, että heillä ei ole tietoa tai heillä on vain vähän tietoa alan työllisyystilanteesta. Monella nuorella on hankaluuksia hahmottaa työmahdollisuuksia, joita eri alojen opiskelu tarjoaa. Lisäksi vain harva nuori ottaa huomioon työmarkkinoiden tilanteen hakuvaiheessa. Epätietoisuudesta huolimatta nuoret kokevat kuitenkin tärkeäksi, että työllistymismahdollisuudet valmistumisen jälkeen ovat hyvät.

Tutkimus koulutukseen hakeutumisesta toteutettiin keväällä 2014. Tutkimukseen vastasi 967 alle 21-vuotiasta nuorta.

Koulutuskiertue avuksi Lahdessa

Jo kolmannen kerran järjestettävä Studentum Roadshow -koulutuskiertue starttasi jälleen lokakuun alussa. Kiertueen ideana on tarjota nuorille apua koulutukseen liittyvissä ongelmissa ja auttaa heitä kysymyksessä: ”Mikä minusta tulee isona?”. Opiskelijoilla on mahdollisuus saada tietoa eri ammattien työnkuvista sekä alojen työmarkkinatilanteista. Ympäri Suomen kiertävä koulutuskiertue vierailee noin 45 lukiossa, neljillä koulutusmessuilla ja kolmessa varuskunnassa.


Mahdollisuus haastatteluihin: Kannaksen lukio (LAHTI)

Aika: Torstai 16.10, klo. 11.00–16.00
Paikka: Kannaksen lukio (Kannaksenkatu 20, 15140 LAHTI)

Teija Laiho
Studentum.fi
040 8275844

Jutta Linna
Studentum.fi
040 7570228

Lisätietoja Studentum.fi:n Roadshowsta:

Maija Salminen
Projektivastaava
Puh: 09-856 715 54
maija.salminen@studentum.fi

Studentum.fi auttaa löytämään tietoa koulutuksista sekä niiden hakumenettelyistä. Studentum.fi-sivustolta löydät tietoa yliopistoista ja korkeakouluista, ammattikorkeakouluista, ammatillisista opinnoista, lukioista ja erikoislukioista sekä kansanopistoista. Näiden lisäksi Studentum.fi tarjoaa tietoa aikuiskoulutuksesta, etä- ja verkko-opiskelusta, valmennuskursseista, kielimatkoista sekä opiskelusta ulkomailla. Hakupalvelustamme löytyy tällä hetkellä 3454 koulutusta.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs