Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » KT:n valtuuskunta yhteiskuntasopimuksesta: Kaikki keinot käyttöön työllisyyden parantamiseksi

KT Kuntatyönantajat

KT:n valtuuskunta yhteiskuntasopimuksesta: Kaikki keinot käyttöön työllisyyden parantamiseksi

Tiedote.
Julkaistu: 21.08.2015 klo 12:25
Julkaisija: KT Kuntatyönantajat

KT Kuntatyönantajien valtuuskunta käsitteli perusteellisesti yhteiskuntasopimuksen kaatumisen tilannetta kokouksessaan 21. elokuuta. Valtuuskunta pitää erittäin valitettavavana, että työmarkkinakeskusjärjestöt eivät päässeet yhteisymmärrykseen hallituksen esittämästä yhteiskuntasopimuksesta. On välttämätöntä, että yhteiskuntasopimukselle asetettuja tavoitteita Suomen kilpailukyvyn parantamiseksi ja uusien työpaikkojen luomiseksi viedään eteenpäin.

Yhteiskuntasopimuksen ja tulevien vuosien palkkaratkaisujen piti yhdessä vahvistaa kilpailukykyä, työllisyyttä ja julkisen talouden tasapainoa.  Nyt on vaarana, että kuntatalouden ja koko julkisen talouden tasapainottaminen edellyttää lisää menoleikkauksia.

Valtuuskunta pitää tässä tilanteessa entistä tärkeämpänä, että hallitus toteuttaa päättäväisesti hallitusohjelmassa olevia työelämän ja työlainsäädännön uudistuksia. Uudistuksilla voidaan alentaa työnantajan työllistämiskynnystä. Kuntien tehtäviä ja velvoitteita on myös vähennettävä hallitusohjelman mukaisesti.

Yhteiskuntasopimuksen kaatuminen lisää entisestään tarvetta, että tulevien vuosien palkkaratkaisut ovat erittäin maltillista tasoa. Työvoimakustannuksiin on välttämätöntä puuttua jo nyt alentamalla mm. kuntatyönantajien perusteettoman kallista työeläkemaksua, joka on tällä hetkellä monta prosenttiyksikköä korkeampi kuin yksityisillä työnantajilla.

Kuntien velvoitteita ja kustannuksia työllisyyden hoidosta on lisätty erityisesti pitkäaikaistyöttömien osalta. Työttömyyden vaikutukset kaatuvat lisääntyvässä määrin kuntien harteille. Kuntien kustannukset työttömyyden hoidossa ovat kasvaneet voimakkaasti. Työllisyyden parantamiseksi on ennakkoluulottomasti otettava käyttöön kaikki keinot.

Lisätiedot:

KT:n valtuuskunnan puheenjohtaja Ritva Viljanen, puh. 050 563 5710
Kunta-alan työmarkkinajohtaja Markku Jalonen, puh. 040 547 7710

KT Kuntatyönantajat on työmarkkinakeskusjärjestö, joka edustaa kuntia ja kuntayhtymiä työnantajina. KT neuvottelee ja sopii kunta-alan työ- ja virkaehtosopimukset. Se on keskeinen työelämän tuloksellisuuden ja laadun kehittäjä. Kunnissa ja kuntayhtymissä työskentelee 429 000 työntekijää ja viranhaltijaa. Kunta-alan palkkasumma henkilösivukuluineen on noin 21 miljardia euroa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs