Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » KT:n Jalonen: Hallituksen esitykset lisäävät työpanosta

KT Kuntatyönantajat

KT:n Jalonen: Hallituksen esitykset lisäävät työpanosta

Tiedote.
Julkaistu: 08.09.2015 klo 15:49
Julkaisija: KT Kuntatyönantajat

KT Kuntatyönantajien työmarkkinajohtaja Markku Jalosen mukaan yhteiskuntasopimuksen korvaavat säästötoimenpiteet parantavat työllisyyttä ja julkisen talouden tasapainoa. Jalosen mukaan työvoimakustannusten sopeuttaminen ja työpanoksen lisääminen kustannuksia kasvattamatta on välttämätöntä.

KT edellyttää, että työnantajamaksujen alennus koskee myös kuntatyönantajia. Työvoimavaltaisella kunta-alalla työvoimakustannusten merkitys on suuri. Pelkästään yksityisen sektorin työnantajamaksujen alentaminen vääristäisi kilpailua sosiaali-, terveys- ja koulutuspalveluissa ja houkuttelisi kuntia ulkoistamaan palveluita. Julkisen sektorin säästöjen käyttäminen yksityisen työnantajan sotu-maksujen alentamiseen vaatii lisäselvityksiä.

Kunta-alalla pisimpien vuosilomien lyhentämien ja muut hallituksen esittämät keinot edellyttävät, että kunta-alan virka- ja työehtosopimukset on muutettava vastaamaan hallituksen esityksiä viimeistään seuraavalla neuvottelukierroksella. Nyt tarvitaan myös palkansaajajärjestöiltä kriisitietoisuutta.

Työpanoksen lisääminen helpottaa kuntien ja kuntayhtymien paineita vastata lisääntyviin palveluvaateisiin.

Tasapainottavina tekijöinä hallitus esittää parannuksia taloudellisilla ja tuotannollisilla perusteilla irtisanottujen muutosturvaan ja työterveyshuoltoon.

Työmarkkinajärjestöillä oli oma etsikkoaikansa elokuussa löytää ratkaisuja maan talouden pelastamiseksi, mutta siinä epäonnistuttiin. Nyt hallitus on lupauksensa mukaisesti itse hakenut korvaavia säästöjä työvoimakustannuksiin, toteaa Jalonen.

Lisätietoja: KT:n työmarkkinajohtaja Markku Jalonen, puhelin 040 54 777 10

KT Kuntatyönantajat on työmarkkinakeskusjärjestö, joka edustaa kuntia ja kuntayhtymiä työnantajina. KT neuvottelee ja sopii kunta-alan työ- ja virkaehtosopimukset. Se on keskeinen työelämän tuloksellisuuden ja laadun kehittäjä. Kunnissa ja kuntayhtymissä työskentelee 429 000 työntekijää ja viranhaltijaa. Kunta-alan palkkasumma henkilösivukuluineen on noin 21 miljardia euroa.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs