Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » KT Kuntatyönantajien vuosikertomus 2014: Viime vuosi oli merkittävä neuvotteluvuosi

KT Kuntatyönantajat

KT Kuntatyönantajien vuosikertomus 2014: Viime vuosi oli merkittävä neuvotteluvuosi

Tiedote.
Julkaistu: 28.04.2015 klo 16:16
Julkaisija: KT Kuntatyönantajat

Lähetämme alla linkin KT Kuntatyönantajien vuoden 2014 vuosikertomukseen. Vuosikertomus löytyy verkkosivuiltamme sekä suomen- että ruotsinkielisenä.

KT ja kunta-alan pääsopijajärjestöt pääsivät vuonna 2014 yksimielisyyteen poikkeuksellisen merkittävistä muutoksista kunnalliseen sopimus- ja neuvottelujärjestelmään. KT:n kanssa kunta-alan työ- ja virkaehtosopimuksista neuvottelevien pääsopijajärjestöjen määrä supistui kolmeen. Lisäksi viime vuonna sovittiin kunta-alan neuvotteluryhmien kokoonpanoista sekä luottamusmiesten asemasta ja lukumäärästä.

Kuluvan vuosikymmenen yhtenä tärkeimmistä rakenteellisista uudistuksista voidaan pitää työmarkkinakeskusjärjestöjen viimevuotista sopua vuoden 2017 eläkeuudistuksesta.

Toimintavuonna kuntien ja kuntayhtymien henkilöstömenot olivat noin 21,2 miljardia euroa, josta palkkakustannukset olivat noin 16,3 miljardia euroa ja työnantajien maksamat eläke- ja muut sosiaalivakuutusmaksut noin 4,9 miljardia euroa. Henkilöstömenot ovat puolet kuntien ulkoisista menoista.

Lokakuussa 2014 kunta-alan kokonaiskeskiansio oli arviolta 3 100 euroa/kk. Palkkaa saavaa henkilöstöä oli noin 430 000 henkeä. Ansiotaso nousi kunta-alalla noin yhden prosentin edellisestä vuodesta.

Tutustu KT:n kertomukseen viime vuoden toiminnasta osoitteessa: http://www.kuntatyonantajat.fi/fi/ajankohtaista/julkaisut/Sivut/julkaisu.aspx?product=2015-005

http://www.kommunarbetsgivarna.fi/sv/aktuellt/publikationer/sidor/produkter.aspx?product=2015-005-1

KT Kuntatyönantajat on työmarkkinakeskusjärjestö, joka edustaa kuntia ja kuntayhtymiä työnantajina. KT neuvottelee ja sopii kunta-alan työ- ja virkaehtosopimukset. Se on keskeinen työelämän tuloksellisuuden ja laadun kehittäjä. Kunnissa ja kuntayhtymissä työskentelee 432 000 työntekijää ja viranhaltijaa. Kunta-alan palkkasumma henkilösivukuluineen on noin 22 miljardia euroa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs