Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » KT Kuntatyönantajat: Kilpailukykysopimuksen toteutuminen kunta-alalla on varmistettava

KT Kuntatyönantajat

KT Kuntatyönantajat: Kilpailukykysopimuksen toteutuminen kunta-alalla on varmistettava

Tiedote.
Julkaistu: 01.09.2016 klo 21:44
Julkaisija: KT Kuntatyönantajat

KT Kuntatyönantajat pitää tärkeänä, että kilpailukykysopimus voidaan allekirjoittaa suunnitellulla tavalla ensi maanantaina.

Kuntatyönantajien valtuuskunta korosti tämänpäiväisessä kokouksessaan, että sopimuksen toteutuminen kunta-alalla on varmistettava.

Jos hallituksen talousarvioesitys sisältää kilpailukykysopimuksen talousvaikutuksista kysymyksiä, avoimet asiat ja luvut on selvitettävä mahdollisimman nopeasti.

KT muistuttaa, että kilpailukykysopimusta neuvoteltaessa lähtökohtana pidettiin kustannusneutraalisuutta. On sinänsä myönteistä, että hallitus vahvisti sitoutuvansa korjaaviin toimenpiteisiin, mikäli kuntataloudelle asetetut tasapainovaatimukset toteuttavasta uralta poikettaisiin.

KT on valmis osallistumaan kolmikantaiseen työhön työllisyystoimenpiteiden edistämiseksi.

Lisätietoja:

valtuuskunnan puheenjohtaja Ritva Viljanen, puh. 050 563 5710
työmarkkinajohtaja Markku Jalonen, puh. 040 547 7710

KT Kuntatyönantajat on työmarkkinakeskusjärjestö, joka edustaa kuntia ja kuntayhtymiä työnantajina. KT neuvottelee ja sopii kunta-alan työ- ja virkaehtosopimukset. Se on keskeinen työelämän tuloksellisuuden ja laadun kehittäjä. Kunnissa ja kuntayhtymissä työskentelee 422 000 työntekijää ja viranhaltijaa. Kunta-alan palkkasumma henkilösivukuluineen on noin 21 miljardia euroa.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs