Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Kolmannelle Amazing Business Train -junamatkalle hakijatulva

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Kolmannelle Amazing Business Train -junamatkalle hakijatulva

Tiedote.
Julkaistu: 30.09.2014 klo 09:00
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Yli 40 hakijaa, 24 mukaan valittua yrittäjähenkistä opiskelijaa, 6 valmentajaa, useita virtuaalisparraajia, 120 opintopistettä sekä 39 tunnin intensiivinen junamatka. Hämeen ammattikorkeakoulu järjestää jo kolmatta kertaa opiskelijoilleen suunnatun liikkuvan ja intensiivisen tavan kehittää liikeideoitaan 7.–8.10.2014.

Pääosa oppimisesta ja kehittämisestä tapahtuu junamatkan aikana Hämeenlinnasta Kuopion kautta Ouluun sekä takaisin Hämeenlinnaan. Junamatkan aikana opiskelijoilla on mahdollisuus kehittää, koetella ja testata liikeideoitaan sekä etsiä yhteistyökumppaneita.

Kaksikielinen toteutus tuo lisäväriä

– On hienoa huomata, että sana Amazing Business Train -junamatkasta kiirii opiskelijoiden keskuudessa ja pääsimme toteuttamaan hakemusten pohjalta valintaprosessin. Koska mukaan valikoitui opiskelijoita yhteensä yhdeksästä eri koulutusohjelmasta, pystymme hyödyntämään monialaista opiskelijajoukkoa liikeideoiden kehittelyssä. Mukana on opiskelijoita mm. liiketaloudesta, kestävästä kehityksestä, puutarhataloudesta sekä Industrial Management ja Mechanical Engineering -koulutuksesta, kertoo hankkeen projektipäällikkö Sari Hanka.

Liikeideoiden kehittäminen on alkanut jo ennen varsinaista junamatkaa yhteisellä kokoontumisella. Intensiivityöskentely alkaa heti Hämeenlinnassa junaan hypätessä, minkä jälkeen ensimmäinen pidempi pysähdys tehdään Kuopiossa. Matka jatkuu iltapäivällä vielä kohti Oulua, jossa seuraavana aamuna junamatkalaiset pääsevät esittelemään myyntipuheitaan kasvuyrittäjyyskeskus Business Kitchenin ammattilaisille. Koska mukana on opiskelijoita myös englanninkielisistä koulutusohjelmista, junamatka on kaksikielinen. Valmennusta saa sekä englanniksi että suomeksi.

Virtuaalisuus vahvasti mukana

Matkalla on mukana HAMKin eri alojen asiantuntijoita valmentamassa opiskelijatiimejä, mutta lisäksi sparraajia on myös virtuaalisesti etäyhteyden välityksellä. Virtuaalisen sparrauksen pääkanavana toimii suljettu Amazing Business Train -ryhmä Facebookissa, jossa opiskelijat esittelevät liikeideoitaan ja sparraajat kommentoivat. Ryhmässä tällä hetkellä mukana yhteensä yli 80 jäsentä, joten monipuoliset näkökulmat on taattu. Muut pääsevät seuraamaan junamatkan etenemistä reaaliajassa Twitterissä sekä Instagramissa tunnuksen #ABT2014 avulla.   

Yrittäjyysyhteisön JUNA -hanke on ESR-rahoitteinen hanke ja tuen on myöntänyt Hämeen ELY-keskus. Mukana hankkeen toteuttamisessa Hämeen ammattikorkeakoulun lisäksi ovat Yrityspaja Oy sekä Linnan Kehitys Oy.

Lisätietoja
työelämäpalvelukoordinaattori Eveliina Toivonen, p. 03 646 4361 tai sp. etunimi.sukunimi@hamk.fi

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs