Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Juhani Hopsu jatkaa SYT-kassan puheenjohtajana

Suomen Yrittäjäin Työttömyyskassa

Juhani Hopsu jatkaa SYT-kassan puheenjohtajana

Tiedote.
Julkaistu: 24.08.2012 klo 13:40
Julkaisija: Suomen Yrittäjäin Työttömyyskassa

Suomen suurimman yrittäjien työttömyyskassan SYT -kassan hallituksen puheenjohtajana jatkaa varatuomari Juhani Hopsu. Suomen Yrittäjäin Työttömyyskassan kassan kokous valitsi 23.8.2012 Hopsun puheenjohtajakseen seuraavalle kolmevuotiskaudelle. Juhani Hopsu toimii tällä hetkellä Talousjuristit Oy:n toimitusjohtajana.

Suomalaisten yrittäjien tietoisuus ja halu liittyä työttömyysturvan piiriin on lisääntynyt selvästi. SYT-kassan jäsenmäärä on ollut viime vuodet voimakkaassa kasvussa, esimerkiksi tänä vuonna kassaan on liittynyt jo yli 3000 yrittäjää. Tästä huolimatta valtaosa yrittäjistä on edelleen vailla ansiosidonnaista työttömyysturvaa.

-Yrittäjän työttömyysturvassa on paljon epäkohtia, minkä takia lainmuutoksia kaivataan kipeästi. Yrittäjän on ollut järjestelmän monimutkaisuuden vuoksi vaikea päästä työttömyysturvan piiriin, vaikka yrityksen toiminta tosiasiallisesti olisikin päättynyt, kertoo Hopsu.

Yrittäjä voi kassan jäsenenä saada ansiosidonnaista työttömyysturvaa, mutta lain mukaan yritystoiminta pitää silloin lopettaa kokonaan. Niin ikään perheen yrityksestä lomautettu perheenjäsen on jäänyt vaille työttömyysturvaa.

-Tasavertaista ei ole sekään, että ansiosidonnaiseen työttömyyspäivärahaan oikeuttava työssäoloehto on palkansaajalla kahdeksan (8) kuukautta kun taas yrittäjällä se on 18 kuukautta, painottaa Hopsu.

Yrittäjän perheenjäsenen työttömyysturvasta tasavertainen

SYT -kassa on ajanut lainmuutosta sekä toiminnan lopettamisvaatimukseen että perheenjäseniä koskevilta osin, jotta yrittäjät olisivat tasavertaisessa asemassa muiden kansalaisten kanssa. Eduskunnan käsittelyyn syksyllä tulevassa lakiesityksessä on vihdoin kaavailtu muutoksia, jotka sisältävät parannuksia yrittäjän ja tämän perheenjäsenen työttömyysturvaan yritystoiminnan päättyessä.

Yrittäjän yritystoiminnassa työllistyneen perheenjäsenen asemaan ollaan suunnittelemassa helpotuksia siten, että yrittäjän perheenjäsenellä olisi oikeus työttömyysetuuteen myös lomautusajalta, mikäli yrityksestä on lomautettu myös muita kuin perheenjäseniä.

-Kaavaillut lakimuutokset parantavat yrittäjän ja hänen perheenjäsenensä sosiaaliturvaa, mutta ne eivät koskisi sellaisia perheyrityksiä, joissa on yrittäjän lisäksi töissä vain perheenjäseniä. Tällaisia perheyrityksiä on Suomessa kuitenkin tuhansia. Tähän ongelmaan tulee niin ikään saada parannus, huomauttaa Hopsu.

Helsingissä koolla ollut SYT-kassa valitsi myös uuden varapuheenjohtajan, joksi valittiin toimitusjohtaja Susan Äijälä, Iloinen Keittiö, Tampereelta. Kassan hallituksen varsinaiseksi jäseneksi nousi sairaanhoitaja-yrittäjä Päivi Peltomaa, Lymfa- ja sairaanhoitopalvelu Päivi Peltomaa, Helsingistä. Muina hallituksen jäseninä jatkavat Väinö Korhonen, Kiinteistökehitys Ko-Va Oy, Kuopiosta, Kirsi-Marja Salonen, Matkatoimisto Heta Oy, Turusta ja Christoffer Wiik, Mediatoimisto Christoffer Wiik Oy, Vaasasta.

Lisätietoja: Kassanjohtaja Merja Jokinen, 050-5966000, www.syt.fi

 

 

 

Liitetiedostot

SYT -kassa Suomen Yrittäjäin Työttömyyskassa (SYT-kassa) on suomalaisten yrittäjien vuonna 1995 perustama itsenäinen työttömyyskassa. Kassan tavoitteena on lisätä yrittäjien elämänlaatua ja turvallisuutta vapaaehtoisen työttömyysvakuutuksen avulla. Kassaan kuuluu tällä hetkellä yli 20 000 yrittäjää kaikilta toimialoilta ja kaikenkokoisista yrityksistä. Yrittäjäpuolella oman toimialaliiton tai järjestön jäsenyys ei takaa työttömyysturvaa. Yrittäjän täytyy hakeutua itse työttömyyskassan jäseneksi saadakseen työttömänä ansiosidonnaista päivärahaa. SYT-kassa maksaa työttömyysetuuksia keskimäärin 500 jäsenelleen kuukausittain. SYT-Kassan yleiset ehdot ja työttömyysturvan taso on määritelty työttömyyskassa- ja työttömyysturvalaeissa. SYT:n toimintaa valvoo Finanssivalvonta.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs