Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Ilman työelämäkumppaneita ammattikorkeakoulu ei ole mitään

Humanistinen ammattikorkeakoulu - Humak

Ilman työelämäkumppaneita ammattikorkeakoulu ei ole mitään

Tiedote.
Julkaistu: 30.10.2013 klo 05:45
Julkaisija: Humanistinen ammattikorkeakoulu - Humak

Humanistinen ammattikorkeakoulu (Humak) on syksyn mittaan perustanut uusia Tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiokeskuksiaan (TKI) työelämän käyttämiin toimistotiloihin. Tämän viikon torstaina on vuorossa Humakin Logomo Byrån Turun TKI-keskuksen viralliset avajaiset. Avajaisiin on kutsuttu ammattikorkeakoulun kulttuuri-, nuoriso- ja järjestöalan työelämäkumppaneita Turun seudulta.

Työelämäläheisyyden tarkoituksena on luoda symbioottinen toimintamalli, jossa ammattikorkeakoulun läheinen toiminta keskellä työyhteisöä hyödyttää sekä työelämäkumppaneita että ammattikorkeakoulua.

-Se, että toimimme jatkossa näin lähellä työelämää tarkoittaa, että henkilökuntamme ja opiskelijamme saavat tavallaan jatkuvaa työelämäpäivitystä. Ilman työelämälähtöisyyttähän ammattikorkeakoulu ei ole mitään, toteaa Humakin rehtori Tapio Huttula.

Huttula kertoo, että TKI-keskuksen uuden sijoittumisen ansiosta Humak saa jatkossa helpommin tärkeää tietoa toimialojensa ajankohtaisimmista haasteista ja pystyy kehittämään koulutustaaan vastaamaan näihin haasteisiin. Toiveessa on, että kohtaaminen yrityskeskusten käytävillä tai lounaspöydissä johtaisi uudenlaiseen arkitilanteissa syntyneisiin innovaatioihin ja ideoihin, joita ammattikorkeakoulu ja yritykset voisivat lähteä yhdessä kehittämään.

Työpaikat hyötyvät Huttulan mukaan siten, että niillä on käytössään tuorein Humakin tutkimustieto. Ne pystyvät uudella tavalla hyödyntämään ammattikorkeakoulun henkilöstön ja opiskelijoiden osaamista esimerkiksi erilaisissa yhteistyöhankkeissa.

TKI-keskusten perustaminen Humakin neljään alueyksikköön Turkuun, Jyväskylään, Kuopioon ja pääkaupunkiseudulle Helsinkiin tarkoittaa, että alueiden toiminta on jatkossa monialaisempaa. Turussa tämä on merkinnyt uudentta yhteisöpedagogikoulutusta aiemman kulttuurituotannon rinnalle. Yhteisöpedagogit työskentelevät järjestö- ja nuorisoalan tehtävissä ja uusi koulutus onkin otettu positiivisesti vastaan alueen organisaatioissa.

-Opetus laajenee asteittain, mutta jo parin kuukauden jälkeen voimme nähdä, että ensimmäisen vuoden opiskelijoillamme on mahdollisuus työskennellä erittäin kiinnostavissa alan tehtävissä, kertoo Kimmo Kumlander, Turun alueyksikön ja Humakin TKI-toiminnasta vastaava johtaja.

TKI-keskusten tulo vaikuttaa myös opiskelijoiden arkeen. Opiskeluiden alku tapahtuu edelleen Turun kampuksella Harjattulassa, mutta puolivälin jälkeen opiskelijat siirtyvät työelämätoimijoiden pariin Logomoon.

Humakin TKI-keskuksen avajaiset järjestetään Logomo Byråssa, Köydenpunojankatu 14:ssä torstaina 31.10.2013 kello 14.30 alkaen.

Median edustajat ovat tervetulleita tapahtumaan. Tapahtumassa on mahdollisuus haastatella rehtori Tapio Huttulaa, Turun alueyksikön johtajaa Kimmo Kumlanderia, TKI-päällikkö Timo Parkkolaa ja muita avajaisissa olevaa henkilöstöä ja vieraita.

Lisätietoja

Tapio Huttula
Rehtori / Toimitusjohtaja, FT
Suomen Humanistinen Ammattikorkeakoulu Oy
Humanistinen ammattikorkeakoulu – HUMAK – University of Applied Sciences
GSM +358 40 5637 944
tapio.huttula@humak.fi

Jarmo Röksä
viestintäpäällikkö
tel. +358 (0)20 7621 333
jarmo.roksa@humak.fi

 

Humanistisessa ammattikorkeakoulu on valtakunnallinen verkostoammattikorkoeakoulu, jolla on neljä alueyksikköä ja kolme muuta toimipistettä. Alueyksiköt ovat pääkaupunkiseutu (Helsinki, Kauniainen ja Nurmijärvi), Turku, Jyväskylä ja Kuopio.

Humak vastaa järjestö- ja nuorisotyön, kulttuurituotannon sekä tulkkausalan kehittämisestä niin valtakunnallisesti kuin paikallisestikin.

Humakissa on 1550 opiskelijaa. Vuosittain opiskelunsa aloittaa 510 opiskelijaa, joista nuoria on 290. Turussa koulutetaan kulttuurituottajia sekä uutena koulutusalana järjestö- ja nuorisotyön ammattilaisia.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs