Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » HYVÄKUNTOISILLA JA MIEHILLÄ TUTKITUSTI VÄHEMMÄN STRESSIÄ

Laturi Corporation

HYVÄKUNTOISILLA JA MIEHILLÄ TUTKITUSTI VÄHEMMÄN STRESSIÄ

Tiedote.
Julkaistu: 18.08.2015 klo 08:45
Julkaisija: Laturi Corporation

Naiset kokevat olevansa keskimäärin stressaantuneempia kuin miehet. Eniten stressiä kokevat 40 - 49 – vuotiaat istumatyötä tekevät naiset. Heistä 36,1 % ilmoittaa stressitasonsa olevan kohonnut.

Vähiten stressaantuneiksi itsensä kokevat 40 - 49 -vuotiaat fyysistä työtä tekevät miehet, joista 10,8 % kertoo korkeasta stressistä. Työtyypistä ja iästä riippumatta miehet kokevat vähemmän stressiä kuin naiset.

Oululaisen Laturin hyvinvointitesti kertoo tuhansien testattujen otannalla työikäisten suomalaisten stressitasoista. Energiatesti on vuodesta 2013 lähtien tehty jo yli 5000 suomalaiselle. Testatut ovat 18 - 65 – vuotiaita.

Sukupuolen lisäksi yleisellä kuntotasolla näyttää olevan selvä yhteys koetun stressin määrään. Mitä paremmassa kunnossa ihminen on, sitä lähempänä hänen stressitasonsa on ihanteellista.

Laturin Energiatesti mittaa stressin lisäksi kokonaisvaltaisesti fyysistä ja psyykkistä kuntoa. Sopivasti stressiä kokevien keskimääräinen Energiaindeksi on 11 tuntia, kun taas liian stressaantuneeksi itsensä kokevilla se on 9 tuntia 30 minuuttia.

Energiaindeksi kertoo tunteina ja minuutteina ajan, jonka ihmisen jaksaa vuorokaudessa tehdä töitä ja harrastaa.

Energiatesti ja Energiaindeksi perustuvat yli 20 kansainväliseen tieteelliseen tutkimukseen, joissa on testattu yli 10 000 ihmistä. Nämä tutkimukset kartoittavat terveysriskejä, suorituskykyä ja työtapaturmia. 

Laturi Corporation on perustettu Oulussa vuonna 2012. Laturin kehittämä Energiatesti on valittu Vuoden liikuntatuotteeksi 2013. Se on patentoitu, hyvinvointia ja kuntoa kokonaisvaltaisesti mittaava tuote erityisesti työssä jaksamisen kartoittamiseen.

Lisää stressitason määrittämisestä Energiatestissä: http://laturi.com/stressitason-maarittaminen/

Liitetiedostot

Lisätiedot:

 

Laturi Corporation

Vesa Tornberg

040-7150 560

vesa.tornberg@laturi.com

www.laturi.com

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs