Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » HAMKin opiskelijat urateeman äärellä Career Day -tapahtumassa 17.1. ja 18.1.

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

HAMKin opiskelijat urateeman äärellä Career Day -tapahtumassa 17.1. ja 18.1.

Tiedote.
Julkaistu: 14.01.2013 klo 14:47
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

HAMKin Valkeakosken yksikössä järjestetään Career Day -urapäivätapahtumat torstaina 17.1. ja perjantaina 18.1. Tapahtumat ovat osa Pajatso-hanketta, jossa kehitettään toimintamalleja vieraskielisten koulutusohjelmien opiskelijoiden työllistymisen tueksi.

Career Day -tapahtuma on urasuunnittelun ja työnhaun teemapäivä opiskelijoille. Päivän aikana opiskelijat osallistuvat asiantuntijaluennoille, joissa aiheina ovat mm. oman alan tulevaisuuden osaamisvaatimukset sekä oman osaamisen markkinointi. Työnhakuteemaan liittyen opiskelijat kuulevat myös yrityksen edustajan puheenvuoron, ja ammatillisen kasvun näkökulmaan he tutustuvat alumnin uratarinan myötä. Luento-osuuden jälkeen opiskelijat pääsevät hiomaan omia työnhakutaitojaan workshopeissa.

HAMKissa Valkeakoskella koulutetaan opiskelijoita kolmessa englanninkielisessä koulutusohjelmassa. Career Day -urapäivätapahtuman kohderyhmänä ovat torstaina 17.1. International Business -koulutusohjelman opiskelijat ja perjantaina 18.1 Automation Engineering -koulutusohjelman ja Industrial Management -koulutusohjelman opiskelijat. Näiden kansainvälisten koulutusohjelmien opiskelijoista noin 70 % on ulkomaalaisia, ja he tulevat noin 40 eri maasta.

Kansainväliset opiskelijat ovat yrityksille vielä suhteellisen hyödyntämätöntä voimavaraa niin opintojen aikana kuin valmistumisen jälkeenkin, vaikka moni alueen yritys voisi hyötyä mm. ulkomaalaisten opiskelijoiden maa- ja kulttuuriosaamisesta omassa kansainvälisessä toiminnassaan. Myös kansainvälisen liikkuvuuden keskusksen CIMO:n mielestä Suomen työmarkkinat eivät näytä hyödyntävän erityisen aktiivisesti ulkomaalaisten osaamista. Tilastokeskuksen mukaan 67 % vuonna 2007 korkeakoulututkinnon suorittaneista oli Suomessa vielä vuoden kuluttua valmistumisestaan, ja näistä 73 % on työllistyneitä.

Ulkomaalaisten opiskelijoiden työllistymisen tueksi onkin HAMKissa käynnistynyt viime vuonna 2-vuotinen, ESR-rahoitteinen Pajatso-hanke. Hankkeen tavoitteena on kehittää toimintamalleja tukemaan vieraskielisissä koulutusohjelmissa opiskelevien työllistymistä. Hankkeessa kehitetään sekä koulutuksen työelämäyhteistyötä että opiskelijoiden työelämä- ja työnhakuvalmiuksia.

Lisätiedot Career Day -tapahtumasta ja Pajatso-hankkeesta:
projektipäällikkö Salla Niittymäki, sp. etunimi.sukunimi@hamk.fi tai p. 0400 127 815

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs