Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Centrialle merkittävät lahjoitukset PPO:lta ja Elisalta

Centria-ammattikorkeakoulu

Centrialle merkittävät lahjoitukset PPO:lta ja Elisalta

Tiedote.
Julkaistu: 11.06.2015 klo 14:00
Julkaisija: Centria-ammattikorkeakoulu

Osuuskunta PPO lahjoittaa säätiön varoista Centrialle 34 000 euroa teollisen internetin ja digitalisaation innovaatioalustan kehittämishankkeisiin. Elisa rakentaa tukiaseman, jonka avulla opiskelijat voivat tutustua uusimpiin verkkoteknologioihin. Lahjoitus hyödyttää koko aluetta.
 
Centria-ammattikorkeakoululla on käynnissä useita hankkeita teollisen internetin ja digitalisaation alueilla. Yhtenä teemana hankkeissa on laboratorioympäristöjen kehittäminen yhtenäiseksi innovaatioalustaksi.

– Yritykset voivat hyödyntää Centrian innovaatioalustaa uusien teknologioiden pilotointiin ja testaukseen. Laboratorioympäristössä tehtävät kokeilut antavat tietoa teknologioiden toimivuudesta ja käytettävyydestä. Tavoitteena voi olla tuotteen tai palvelun kehittäminen tai vaikkapa tuotannon tehostaminen, kehittämispäällikkö Marjo Heikkilä kertoo.

Osuuskunta PPO lahjoittaa Telealan edistämissäätiön PPO-alarahastosta yhteensä 34 000 euroa tukemaan tulevia innovaatioalustan kehityshankkeita. Lahjoitus tulee Telealan edistämissäätiön varoista.

– Lahjoituksen vaikutus moninkertaistuu, kun raha ohjataan osarahoituksena satojentuhansien eurojen arvoisiin kehityshankkeisiin. Rahoitus suunnataan erityisesti teollisen internetin innovaatioalustan kehittämiseen.  Innovaatioalustaa hyödynnetään muun muassa opintojaksoilla, laboratoriotöissä ja projektiopinnoissa, Centrian tutkimus-, kehitys- ja innovaatiojohtaja Vesa Martinkauppi kertoo.

– Lahjoituksen vastaanottajaksi oli helppo valita Centrian Ylivieskan yksikkö. Centrian tutkimus- ja kehitystoiminta nivoutuu harvinaisen hyvin elinkeinoelämän tarpeisiin. Innovaatioalustaa kehittävät opiskelijat ovat myös alueen pk-yritysten tulevia työntekijöitä, Osuuskunta PPO:n toimitusjohtaja Kati Peltomaa toteaa.

Teollisen internetin innovaatioalusta yhdistää erilliset laboratoriot tietoverkoilla toisiinsa. Kokonaisuutta hyödynnetään teollisen internetin ja kriittisten järjestelmien suorituskyvyn ja luotettavuuden tutkimukseen sekä opetukseen. Osana kokonaisuutta toimii myös Elisan rakentama tukiasema.

– Tukiaseman avulla opiskelijoilla on mahdollisuus kehittää osaamistaan mobiiliverkkoteknologioista. Tukiasema on opiskelijoiden käytössä lukuvuoden alkaessa syksyllä, ja opiskelijat ovat mukana kampusverkon rakentamisessa. PPO:n alueella on perinteisesti ollut vahvaa tietoliikenneosaamista ja olemme mielellämme mukana jatkamassa tätä perinnettä, Elisan Pohjois-Suomen aluejohtaja Kimmo Jokela kertoo.

Lisätietoja:
Centria-ammattikorkeakoulu, TKI-johtaja Vesa Martinkauppi, 044 449 2707
Osuuskunta PPO, toimitusjohtaja Kati Peltomaa 044 729 1220  
Elisa, aluejohtaja Kimmo Jokela, 050 506 7716

Osuuskunta PPO on alueellinen sijoitus-ja kehitysyhtiö, jonka taseen loppusumma on reilu 100 miljoonaa euroa. Sijoitukset kohdistuvat paitsi noteerattuihin papereihin, myös kasvavassa määrin listaamattomiin yhtiöihin Keski- ja Pohjois-Pohjanmaan alueella. Osuuskunta PPO:n omistavat sen lähes 27 000 jäsentä.

Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja online-palveluyritys, jonka asiakkaana on 2,3 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Elisa tarjoaa ympäristöystävällisiä palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan ja tuottavuuden parantamiseen. Suomessa Elisa on mobiililiittymien markkinajohtaja. Yhteistyö Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Elisa on julkisesti noteerattu Nasdaq Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on yli 200 000. Liikevaihto vuonna 2014 oli 1,54 miljardia euroa ja henkilöstömäärä 4 100. www.elisa.fi


Centria-ammattikorkeakoulun Oy:n osakkeenomistajina ovat Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä, Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä, Pietarsaaren kaupunki, Keski-Pohjanmaan konservatorion kannatusyhdistys ry ja Raudaskylän Kristillisen Opiston kannatusyhdistys ry.

Centria-ammattikorkeakoulu edistää alueen kehittymistä ja hyvinvointia työelämälähtöisen opetuksen sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan yhteisvaikutuksena. Ammattikorkeakoulun kampukset sijaitsevat Kokkolassa, Ylivieskassa ja Pietarsaaressa. Ammattikorkeakoulu kouluttaa tekniikan, liiketalouden hyvinvoinnin ja kulttuurin aloille.
 
Keskeiset tunnusluvut 2014
 
Koulutusohjelmia                                   21
Opiskelijoita                                          2852
Tutkintoja                                             612
Henkilöstömäärä                                   253
Kokonaistuotot                                      26,2 M€

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs