Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Ändringar i ansvarsområden för LokalTapiola-gruppens högsta ledning

LähiTapiola

Ändringar i ansvarsområden för LokalTapiola-gruppens högsta ledning

Pressmeddelande.
Publicerad: 28.05.2014 kl. 12:30
Utgivare: LähiTapiola

 

I början av juni sker det ändringar i ansvarsområden för LokalTapiola-gruppens högsta ledning. Orsaken till ändringarna är omorganiseringen av de centrala funktionerna i bolagsgruppen samt koncentreringen av de gemensamma tjänsterna till en enskild organisationsenhet.

Ändringarna innebär att direktör för bolagsgruppen Jari Sundström blir verkställande direktör för LokalTapiola Ömsesidigt Försäkringsbolag 1.6.2014. Direktör för bolagsgruppen Jari Eklund ansvarar från 1.6.2014 för bolagsgruppens styrfunktioner samt kapitalförvaltningen och fastighetskapitalförvaltningen.

Direktör för bolagsgruppen Harri Lauslahti ansvarar för de gemensamma tjänsterna för bolagsgruppen och planen är att tjänsterna bolagisera innan 2015. Lauslahti blir verkställande direktör för bolaget som grundas. 

Minna Kohmo fortsätter som verkställande direktör för LokalTapiola Livbolag. Direktörerna ovan rapporterar till chefdirektör Erkki Moisander.

Jari Sundström, Jari Eklund och Harri Lauslahti fortsätter även som medlemmar i styrelserna för LokalTapiola Ömsesidigt Försäkringsbolag och LokalTapiola Ömsesidigt Livförsäkringsbolag.

Erkki Moisander fortsätter som ordförande för dessa styrelser. Jari Eklund fungerar som styrelseordförande för LokalTapiola Kapitalförvaltning Ab och LokalTapiola Fastighetskapitalförvaltning Ab. Tom Liljeström fortsätter som verkställande direktör för LokalTapiola Kapitalförvaltning och Vesa Immonen som verkställande direktör för LokalTapiola Fastighetskapitalförvaltning.

Jukka Kinnunen, som tidigare var verkställande direktör för LokalTapiola Ömsesidigt Försäkringsbolag, har inlett arbetet med att bolagisera affärsverksamheten LokalTapiola Huvudstadsregionen.

Målet är att förvaltningsråden på mötet 5.6.2014 kan besluta om att grunda bolaget för detta ändamål samt om en senare överföring av affärsverksamheten och försäkringsbeståndet till bolaget.

Tilläggsinformation:
Jari Sundström, tel. (09) 453 2845
Harri Lauslahti, tel. (09) 453 7100
Jari Eklund, tel. (09) 453 3311
Erkki Moisander, kontakt via assistent Anja Hagström, tel. (09) 453 8201
Jukka Kinnunen, tel. (09) 453 2969

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs