Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Turvallisuus » Uudenmaan työturvallisuuskilpailun vuoden 2011 parhaat palkittiin

Rakennusteollisuus RT

Uudenmaan työturvallisuuskilpailun vuoden 2011 parhaat palkittiin

Tiedote.
Julkaistu: 14.02.2012 klo 16:00
Julkaisija: Rakennusteollisuus RT

Lehdistötiedote Rakennusteollisuus RT ry, RAKLI ry

Uudenmaan alueen Turvallisesti 2000-luvulla -työturvallisuuskilpailun vuoden 2011 parhaat yritykset, rakennuttajat ja työmaat palkittiin kunniakirjoin 14.2.2012 Helsingissä. Talonrakennusyritysten sarjan voitti Lemminkäinen Talo Oy PKS, toiseksi tuli NCC Rakennus Oy ja kolmanneksi Skanska Talonrakennus Oy.

Infra-alan yritysten sarjan voitti YIT Rakennus Oy Infrapalvelut, toiseksi tuli Maanrakennusliike E.M. Pekkinen Oy ja kolmanneksi Skanska Infra Oy.

Talonrakennuskohteiden rakennuttajista palkittiin kunniakirjoin Citycon Oyj, Helsingin yliopiston tila- ja kiinteistökeskus ja VVO Asunnot Oy sekä rakennuttajakonsultit A-Insinöörit Oy ja Indepro Oy.

Infrakohteiden rakennuttajina palkittiin Länsimetro Oy, Kiinteistö Oy K3-Logistics 1/Aaro Forsman Oy, Liikenneviraston rautatieosasto ja konsultit Sweco PM Oy ja Ahma Insinöörit Oy.

Arviointikohteina vuoden 2011 kilpailussa olivat entiseen tapaan työmaiden turvallisuuden taso TR- ja MVR- mittareilla mitattuna, yrityksessä sattuneiden työtapaturmien kokonaismäärä ja rakennuskohteen rakennuttajan vastuulle kuuluvien työturvallisuusvelvoitteiden hoidon tason arviointi.

Skanska menestyi talonrakennustyömailla ja YIT infrakohteissa

Talonrakennustyömaista palkittiin turvallisimpana Skanska Talonrakennus Oy:n Vantaalle rakentamat KOy Martintorin liiketilat, toiseksi tuli niin ikään Skanska Talonrakennus Oy:n kohde As Oy Helsingin Pohjoinen Hesperiankatu 25 / KOy Hesperian tornien pysäköinti ja kolmanneksi NCC Rakennus Oy:n Malminiityntie 16 Vantaalta.

Infra-alan kalliorakentamiskohteiden sarjan kolmen kärjen muodostivat YIT Rakennus Oy:n kohteet Keilanniemen ratatunneli ja asema, Länsimetron Lauttasaarensalmen ratatunneli ja Tapiolan itäinen ajotunneli.

Myös muissa infrakohteissa YIT menestyi. Muu infra-sarjan kaksi kärkityömaata olivat YIT Rakennus Oy:n Forsmanin Teetehdas Vantaalta ja Kehäradan paalulaattaurakka. Kolmanneksi tuli VR Track Oy:n Forssa-Vihti siltaurakka.

Etelä-Suomen aluehallintoviraston luovuttaman kiertopalkinnon voitti talonrakennusyritysten sarjassa Lemminkäinen Talo Oy PKS, ja infra-alan yritysten sarjassa YIT Rakennus Oy / Infrapalvelut. Kiertopalkinnon saa yritys, jonka työmailla mitatut turvallisuuden tasoa ilmaisevat TR- tai MVR-indeksien tulokset ovat keskimääräisesti korkeimmat.

Kilpailussa sai lisäksi kunniamaininnan työturvallisuusasiansa moitteettomasta hoidosta kolme talonrakennusalan ja infra-alan aliurakoitsijaa. Nämä olivat Mestarinikkarit Oy, Norelcom Oy ja Sarjametalli Oy sekä infrapuolella Suomen Rakennevahvistus Oy, Maarakennus M. Laivola Oy ja Maanrakennus Katupojat Oy. Aliurakoitsijoita ei kummallakaan toimialalla asetettu paremmuusjärjestykseen.

Kilpailuilla ja mittareilla hyviä tuloksia

Työmaatarkastuksia ja -mittauksia tekivät Etelä-Suomen aluehallintoviraston työsuojeluvastuualueen tarkastajat. Rakennustyömaan työturvallisuuden tason mittaus TR-mittarilla tapahtuu kiertämällä työmaalla ja merkitsemällä oikein/väärin havainnot. Havaintokohteita voi olla yli 100 yhdellä työmaakierroksella. TR-taso on suhteellinen luku, jossa oikein-havaintoja verrataan kaikkiin havaintoihin (oikein+väärin –havainnot).

Työturvallisuuskilpailut ovat hyvä tapa kehittää turvallisuusjohtamista ja vaikuttaa rakennusalan työturvallisuusasenteisiin. Kilpailujen saavuttamaan menestyksen syynä on muun muassa hyvä yhteistyö rakennusteollisuuden, ammattijärjestöjen ja työsuojeluhallinnon kesken.

Erityisesti kilpailu on lisännyt yritysjohdon motivaatiota turvallisuustavoitteiden asettamiseen. Myös työntekijät ovat kokeneet positiiviseksi omien työolojensa kehittämisen ja mahdollisuuden vaikuttaa työoloihin. Kilpailu jatkuu Uudellamaalla myös vuonna 2012.

Työturvallisuuskilpailun järjestivät Talonrakennusteollisuuden Uudenmaan piiri, Infra ry, Rakennusliitto, Ammattiliitto PRO, Etelä-Suomen aluehallintovirasto/työsuojelun vastuualue, Työturvallisuuskeskus ja Asunto-, toimitila- ja rakennuttajaliitto RAKLI ry.

Lisätiedot:

Talonrakennusteollisuus ry:n Helsingin toimisto, aluepäällikkö Hannu J. Mäkinen,
puh. (09) 1299 207, 0500 602 415
Etelä Suomen aluehallintovirasto/työsuojelun vastuualue, ylitarkastaja Keijo Päivärinta,
puh. 040 510 2121
Infra ry, kehityspäällikkö Tapani Karonen, 040 551 2127
Asunto-, toimitila- ja rakennuttajaliitto RAKLI ry, tekninen johtaja Ilpo Peltonen, puh. 040 551 9404.

Tuloslistaus 2011 löytyy osoitteesta http://www.rakennusteollisuus.fi/RT/Ajankohtaista/

Rakennusteollisuus RT ry on rakennusalan elinkeinopoliittisten ja työmarkkina-asioiden edunvalvoja. RT-liittoyhteisöön kuuluvat keskusliitto ja viisi toimialaa: Talonrakennus, Tuoteteollisuus, Infra, Pinta ja Tekninen urakointi. Asunto-, toimitila- ja rakennuttajaliitto RAKLI ry kokoaa yhteen kiinteistöjen ja infrastruktuurin omistajat, rakennuttajat, käyttäjäorganisaatiot, sijoittajat ja palveluntuottajat. Liitto toimii kiinteistö- ja rakentamisalan vaikuttajana, aktiivisena kehittäjänä, ammattilaisten verkottajana sekä suhdanne- ja muun tiedon tuottajana. Tämä tiedote löytyy myös sivulta www.rakennusteollisuus.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs