Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Turvallisuus » Under NouHätä!-feståret ordnas tävlingar på brandstationen i Loimaa

Varsinais-Suomen pelastuslaitos/ Egentliga Finlands räddningsverk

Under NouHätä!-feståret ordnas tävlingar på brandstationen i Loimaa

Pressmeddelande.
Publicerad: 08.04.2016 kl. 10:14
Utgivare: Varsinais-Suomen pelastuslaitos/ Egentliga Finlands räddningsverk

Den regionala tävlingen i Egentliga Finland i räddningskunskaps- och färdighetstävlingen NouHätä! ordnas torsdagen 14 april kl. 10–15.30 på brandstationen i Loimaa, på adressen Lamminkatu 48, 32200 Loimaa. NouHätä!-tävlingen fyller hela 20 år i år.

NouHätä!-tävlingen 2016 har redan framskridit till regionala tävlingar. I tävlingen slåss lag bestående av tre personer om titeln som hela Egentliga Finlands bästa lag. Innan regionaltävlingen ordnar skolorna självständigt en skriftlig uttagningstävling och 60 åttondeklassister går vidare till regionaltävlingen.

Den regionala tävlingen börjar med ett skriftligt prov om räddningskunskaper och sedan utför lagen praktiska uppgifter. De tävlande ska klara av fyra olika kunskapspunkter där lagen tvingas klara av verklighetstrogna räddningsuppdrag. Övervakaren ger lagen poäng och i slutet även respons om deras agerande.

Vinnarna från de regionala tävlingarna deltar i slutfinalen i Kuopio

Laget med bäst sammanlagda poäng från teoriprovet och de praktiska uppgifterna vinner den regionala tävlingen. Vinnartrion representerar Egentliga Finland i slutfinalen som ordnas 12 maj 2016 i Kuopio. Ett lag med tre personer från varje räddningsverksområde deltar i den nationella tävlingen i Kuopio, sammanlagt 22 deltar i finalen. LokalTapiola delar ut ett säkerhetspris vinnarna för hela klassen värt 2 000 euro och Biisonimafia besöker vinnarnas skola.

Den regionala tävlingens tidtabell:

Kl. 10.00–11.00 Teoriuppgifter

Kl. 11.00–15.00 Praktiska uppgifter

Kl. 15.00–15.30 Prisutdelning

Medierna är välkomna att följa tävlingen

Representanter för medierna är välkomna att följa NouHätä!-regionaltävlingens praktiska uppgifter kl. 11.00–13.00.

Vi ber medierna meddela sitt deltagande per e-post senast tisdagen 12 april: pelastuslaitos.tiedotus@turku.fi. Loimaa brandstation ligger på adress Lamminkatu 48, 32200 Loimaa.

Mer information om innehållet i den regionala tävlingen:

utbildningsplanerare Tanja Uusitalo tfn 050 433

brandinspektör Timo Reiman tfn 050 431 9539

brandinspektör Marcus Karlsson tfn 050 431 9671 (på svenska)

Mer information om mediernas deltagande i evenemanget:

informatör Maria Nykyri, tfn 040 173 5239 eller maria.nykyri@turku.fi

www.vspelastus.fi

www.nouhata.fi

NouHätä!-kampanjen är en riksomfattande kampanj i räddningskunskap som strävar efter att ge de unga räddningskunskaper på ett roligt och engagerande sätt. Kampanjens mål är att förbättra de ungas inställning till säkerheten, öka de ungas brandsäkerhetskunskaper och -färdigheter och ge dem handledning i att märka sambandet mellan riskbeteende och tillbud och olyckor. Kampanjen når årligen cirka 35 000 elever i över 400 skolor. NouHätä!-kampanjen har ordnats sedan 1996 och firar i år sitt 20-årsjubileum.

Bilagor

Egentliga Finlands räddningsverk ansvarar för räddningsverksamheten i hela landskapet, i de 27 kommunerna längst västerut och i skärgården. Verksamhetsområdet omfattar cirka 20 000 kvadratmeter, varav nästan hälften är vattendrag. Räddningsverket tillhandahåller akutvårdstjänster i fem kommuner: Åbo, S:t Karins, Reso, Pargas och Nådendal.

Upptäck resten av företagets pressmaterial

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs