Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Turvallisuus » Uhkana tempoileva puolustuspolitiikka

Reserviläisliitto tiedottaa

Uhkana tempoileva puolustuspolitiikka

Tiedote.
Julkaistu: 28.04.2012 klo 19:00
Julkaisija: Reserviläisliitto tiedottaa

Myös Reserviläisliitto moittii puolustusvoimauudistuksen valmistelua. Puheenjohtaja Markku Pakkasen mukaan ennakkovalmistelussa ei ole haluttu kuulla edes reserviläisiä, jotka muodostavat yli 95 prosenttia Puolustusvoimien sodan ajan joukoista. Aiemmin puolusta on kehitetty mahdollisimman laajasti erilaisia taustaryhmiä kuullen.

Ylihärmän Reserviläiset ry:n 50-vuotisjuhlassa puhunut Reserviläisliiton puheenjohtaja Markku Pakkanen valitti, että puolustusvoimauudistuksen perusteita ei ole avattu kunnolla edes reserviläisille. Myös liiton keskustelunavauksiin on suhtauduttu nyreästi.

- Keskustelu ja meille esitetyt perustelut ovat olleet välillä suorastaan huvittavia. Reserviläisliiton esittämä arvostelu on mm. kuitattu toteamalla, ettemme me tunne päätösten perusteita. Sen jälkeen seuraavassa lauseessa on kerrottu, että nämä perusteet on kirjattu salaisiksi julistettuihin asiakirjoihin.

Puolustusvoimauudistuksen salamyhkäinen valmisteluprosessi ja puolustusbudjetin leikkaukset nakertavat sodan ajan joukkojemme taistelutahtoa. Reserviläisliiton ja Upseeriliiton tekemissä jäsenkyselyissä yli 2/3 vastaajista katsoi, ettei koko valtakunnan aluetta kyetä enää puolustamaan yhtä uskottavasti kuin ennen. Puheenjohtaja Markku Pakkanen muistutti, että on turha hankkia hienoja asejärjestelmiä, jos niiden käyttäjät eivät enää usko asiaansa.

Puolustusvoimien sodan ajan joukkojen vahvuus on 350.000 henkilöä. Heistä yli 95 prosenttia on reserviläisiä.

Puolustusta koskevat linjaratkaisut on Suomessa aiemmin tehty erilaisia taustaryhmiä laajasti kuullen. Tällä on pyritty mm. Puolustusvoimien pitkäjänteiseen kehittämiseen. Nyt käynnissä olevan uudistuksen yhteydessä tästä periaatteesta on pitkälti luovuttu, millä saattaa puheenjohtaja Markku Pakkasen mukaan olla kauaskantoisia seurauksia.

- Eikö tämä johda tempoilevaan puolustuspolitiikkaan, jota Suomessa on ehdoin tahdoin haluttu välttää? Politiikkaan, jossa kulloinenkin valtioneuvosto tekee puolustusvoimia koskevia päätöksiä, jotka sitten seuraava hallitus mahdollisesti muuttaa. Halutaanko puolustusvoimien kehittämisen horisontiksi todellakin ottaa vain yksi vaalikausi?

Puolustusvoimien kehittämistä on viimeksi linjattu vuonna 2009 hyväksytyssä turvallisuus- ja puolustuspoliittisessa selonteossa. Osa linjauksista on kuitenkin tehty jo aiemmissa selonteoissa. Nyt valmisteilla olevassa puolustusvoimauudistuksessa selontekomenettelyä ei aiota käyttää.

Puheenjohtaja Markku Pakkasen juhlapuhe Ylihärmän Reserviläiset ry:n 50-vuotisjuhlassa on julkaisuvapaa lauantaina 28.4. klo 19.00. Lisätietoja puheenjohtaja Markku Pakkaselta, 050 512 2575.

Liitetiedostot

Reserviläisliitto on Suomen suurin maanpuolustusjärjestö, johon kuuluu 354 paikallista jäsenyhdistystä ja 18 maakunnallista piiriä. Henkilöjäseniä liitolla on yli 36.000, joista valtaosa on asepalveluksen suorittaneita henkilöitä.

Reserviläisliiton tehtävänä on ylläpitää reserviläisten kenttäkelpoisuutta sekä suomalaisten maanpuolustustahtoa. Päätoimintamuotoja ovat ammunta, urheilu ja liikunta, maanpuolustustahdon hyväksi tehtävä työ, veteraanituki ja erilainen koulutus. Reserviläisiitto on jäsenenä Maanpuolustuskoulutusyhdistyksessä (MPK), jonka vapaaehtoiskouluttajista lähes puolet on Reserviläisliiton jäseniä. MPK järjestää vuositasolla noin 1.500 koulutustapahtumaa, joihin osallistuu yli 30.000 suomalaista. Koulutuksen painopiste on reserviläisten sotilaallisessa koulutuksessa.

Reserviläisliiton puheenjohtajana toimii kuljetusyrittäjä Markku Pakkanen Kouvolasta. Lisätietoja osoitteesta www.reservilaisliitto.fi.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs