Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Turvallisuus » Trafi isännöi Itämeren pimeitä lentoja käsittelevää kansainvälistä tapaamista

Trafi

Trafi isännöi Itämeren pimeitä lentoja käsittelevää kansainvälistä tapaamista

Tiedote.
Julkaistu: 02.07.2015 klo 16:00
Julkaisija: Trafi

Itämeren valtioiden ilmailuviranomaiset sekä ilmailun siviili- ja sotilastoimijat tapasivat tänään torstaina 2.7. Suomessa. Kokous oli ensimmäinen kansainvälisen siviili-ilmailujärjestö ICAOn perustaman Itämeri-työryhmän tapaaminen. Tavoitteena on Itämeren alueen kansainvälisen ilmatilan lentoturvallisuuden kehittäminen liikennemäärien lisääntyessä.

Kokouksessa keskusteltiin teknisistä ja operatiivisista ratkaisuista, joilla varmistetaan lentoturvallisuuden säilyminen korkealla tasolla Itämeren alueella myös tulevaisuudessa. ”Työ on vasta alussa, mutta tulemme käymään läpi, minkä tyyppisissä tapauksissa lentoturvallisuus tyypillisesti saattaisi alentua. Näihin sitten mietitään yhdessä mahdollisia ratkaisuja, keskittyen nimenomaan Itämeren tilanteeseen. Trafi, LVM, ja Finavia ovat vahvasti sitoutuneet edistämään tämän työryhmän toimintaa”, kertoo kokouksen puheenjohtaja Kari Siekkinen Trafista. 

Mahdollisina turvallisuutta parantavina ratkaisuina kokouksessa nousivat esiin esimerkiksi tietojen vaihtoon ja ennen kaikkea lennonjohtojen väliseen koordinointiin liittyvät menettelyt. Myös lentosuunnitelmien välittäminen, mahdolliset muutokset reittiverkostoissa ja tarpeettoman lentämisen ilman transponderia välttäminen, olivat esillä. Liikenteen lisääntyessä alueella nämä toimenpiteet parantaisivat turvallisuutta entisestäänkin. Työryhmä toimii ICAOn alaisuudessa ja kehittää paikallisia ratkaisuja Itämeren alueen haasteisiin. Saatuja kokemuksia voidaan tarvittaessa myöhemmin hyödyntää muokattaessa maailmanlaajuisia käytäntöjä sotilaskoneiden toiminnan ja siviililiikenteen yhteensovittamiseksi.

”Vastaavanlaisia haasteita on myös muualla, ei ainoastaan Itämerellä. Kansainvälisessä ilmatilassa lentävät sotilaskoneet eivät riko mitään sääntöjä lentäessään pimeinä eli ilman transponderia. Valtioiden tulee varmistaa, että pimeänä lentävät sotilaskoneet eivät aiheuta vaaraa siviilikoneille. Nyt yritämme etsiä tälle toiminnalle yhteisiä käytäntöjä. Pimeä lentokaan ei aiheuta erityistä vaaraa, jos tieto siitä on koordinoidusti välitetty alueen lennonjohdoille.” tarkentaa Siekkinen.

Työryhmän seuraava kokous pidetään syksyllä 2015.

Lisätietoja

johtava asiantuntija Kari Siekkinen, p. 040 070 9392, kari.siekkinen@trafi.fi

Trafi on liikenteen viranomainen ja liikennealan vahva asiantuntija, joka toimii rohkeasti vastuullisen liikenteen puolesta. www.trafi.fi, twitter.com/Trafi_Finlandfacebook.com/Trafi.Finland

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs