Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Turvallisuus » Tärkeä turvallisuustiedote PATRULL KLÄMMA- ja PATRULL SMIDIG -turvaporteista

 IKEA Oy

Tärkeä turvallisuustiedote PATRULL KLÄMMA- ja PATRULL SMIDIG -turvaporteista

Tiedote.
Julkaistu: 12.05.2015 klo 09:00
Julkaisija: IKEA Oy

IKEA pyytää PATRULL KLÄMMA- tai PATRULL SMIDIG -turvaportin ostaneita asiakkaitaan huomioimaan, että nämä portit eivät sovellu asennettaviksi portaiden yläpäähän.

PATRULL KLÄMMA- ja PATRULL SMIDIG -turvaportit asennetaan pingottamalla ne oviaukon karmien väliin. Portit ovat turvallisia, jos ne on asennettu portaiden alapäähän tai huoneiden väliseen oviaukkoon.

IKEA on saanut tietoonsa tapauksia, joissa ovenkarmien väliin pingotettu PATRULL KLÄMMA -turvaportti on liikkunut paikoiltaan, koska portin ja karmien välillä ei ole ollut riittävästi kitkaa. Jos turvaportti on asennettu portaiden yläpäähän, portin liikkuminen saattaa aiheuttaa lapselle putoamisvaaran. IKEA-konsernin tietoon on tullut eri puolilta Eurooppaa kolme tapausta, joissa lapsi on pudonnut portaissa ja loukkaantunut lievästi. Lisäksi tutkimuksissa on selvinnyt, että portin alaosassa olevaan metallitankoon on mahdollista kompastua.

Portit ovat edelleen turvallisia, jos ne on asennettu portaiden alapäähän tai huoneiden väliseen oviaukkoon. Asiakkaat, jotka haluavat edelleen käyttää porttia, voivat pyytää IKEA-tavaratalosta tai IKEA-asiakaspalvelusta päivitetyt käyttöohjeet ja porttiin kiinnitettävän varoitusmerkinnän.

Asiakkaat, joilla on PATRULL KLÄMMA- tai PATRULL SMIDIG -turvaportti, joka on valmistettu ennen viikkoa 10/2015 (valmistusaikamerkintä 1510 tai pienempi), voivat halutessaan palauttaa portin tavaratalon Vaihto- ja palautuspisteeseen tai ottaa yhteyttä IKEA-asiakaspalveluun (puh. 09 3482 9400). Myös PATRULL-turvaportin jatkokappaleen voi halutessaan palauttaa. Palauttaminen ja hyvityksen saaminen ei edellytä ostokuittia.

PATRULL KLÄMMA- ja PATRULL SMIDIG -turvaportteja on myyty IKEA-tavarataloissa 1.8.1995 alkaen.

Lisätietoa IKEA-asiakaspalvelusta (puh. 09 3482 9400) ja osoitteesta IKEA.fi

Valmistusaikamerkintä

Valmistusajankohdan ja muuta tuotetietoa sisältävä etiketti on kiinnitetty turvaportin alaosassa olevaan metallitankoon. Valmistusvuosi ja -viikko löytyvät etiketin oikeasta reunasta (ks. kuva liitteenä).

Liitetiedostot

IKEA

IKEA-visio on luoda parempi arki monille ihmisille. Visionsa ja liikeideansa mukaisesti IKEA tarjoaa laajan valikoiman hyvin suunniteltuja, nerokkaita kodinsisustustuotteita niin edulliseen hintaan, että mahdollisimman monella on varaa niihin. IKEA-konsernilla on tällä hetkellä 315 tavarataloa 27 maassa. IKEA perustettiin Ruotsissa vuonna 1943. Suomessa on viisi IKEA-tavarataloa: Espoossa, Vantaalla, Raisiossa, Tampereella ja Kuopiossa. Lisäksi IKEA-tuotteet ovat saatavilla IKEA-nettikaupassa. www.IKEA.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs