Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Turvallisuus » Talonpojankadun kampuksen poistumisharjoitus Kokkolassa onnistui

Centria-ammattikorkeakoulu

Talonpojankadun kampuksen poistumisharjoitus Kokkolassa onnistui

Tiedote.
Julkaistu: 02.12.2013 klo 13:08
Julkaisija: Centria-ammattikorkeakoulu

Kokkolassa Talonpojankatu 2:n kampuksella järjestettiin maanantaina 2.12.2013 klo 9.30 alkaen Centria ammattikorkeakoulun ja Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen yhteinen poistumisharjoitus. Harjoitukseen osallistui myös Keski-Pohjanmaan ja Pietarsaaren alueen pelastuslaitos.

Harjoituksessa Talonpojankatu 2A -kiinteistön laboratoriossa tapahtui ammoniakkivuoto. Varsinaisella onnettomuuspaikalla toimittiin oikean hätätilanteen mukaisesti. Tilanteessa oli yksi loukkaantunut henkilö, joka pelastettiin harjoituksessa. Valtaosalle kampusalueen henkilöstöstä ja opiskelijoista harjoitus näyttäytyi poistumisharjoituksena, jonka laukaisi palohälytys.

Harjoituksen aikana kampuksella oli noin 200 henkilöä. Kaikki poistuivat ulkona oleville kokoontumispaikoille rauhallisesti. Paikalle tullut pelastuslaitos otti tilanteen johdon tapahtumapaikalla. Harjoitus kesti tunnin, jonka jälkeen toiminta jatkui kampuksella normaalisti.

- Harjoitus sujui hyvin ja saimme hyödyllisiä tietoja oman toimintamme kehittämiseksi, kertoo Centria ammattikorkeakoulun rehtori Pekka Hulkko.

Poistumisharjoitus oli järjestyksessään ensimmäinen ja se pidettiin Centria ammattikorkeakoulun ja yliopistokeskuksen toiminnan ja turvallisuuden varmistamiseksi sekä kehittämiseksi. Harjoituksen jälkeen pidettiin päätöspalaveri, johon osallistui ammattikorkeakoulun ja yliopistokeskuksen väkeä.

Lisätietoja: Rehtori Pekka Hulkko, pekka.hulkko@centria.fi, 044 725 0047


Kuvateksti: Centria ammattikorkeakoulun laatupäällikkö Maarit Sorvisto osallistui poistumisharjoitukseen 200 muun kampuksen opiskelijan ja työntekijän kanssa (kuva: Roni Lamberg).

Liitetiedostot

Centria ammattikorkeakoulun ylläpitäjä on Centria ammattikorkeakoulu Oy ja rinnakkaistoiminimi Centria yrkeshögskola Ab. Ammattikorkeakouluosakeyhtiön osakkeenomistajina ovat Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä, Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä, Pietarsaaren kaupunki, Keski-Pohjanmaan konservatorion kannatusyhdistys ry ja Raudaskylän Kristillisen Opiston kannatusyhdistys ry.

Centria ammattikorkeakoulu edistää alueen kehittymistä ja hyvinvointia työelämälähtöisen opetuksen sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan yhteisvaikutuksena. Ammattikorkeakoulun kampukset sijaitsevat Kokkolassa, Ylivieskassa ja Pietarsaaressa. Ammattikorkeakoulu kouluttaa tekniikan, liiketalouden hyvinvoinnin ja kulttuuri aloille.

 

Keskeiset tunnusluvut 2013

 

Koulutusohjelmia                                   15

Aloituspaikkoja 2013                              492

Opiskelijoita                                          2852

Tutkintoja 2012                                     528

Henkilöstömäärä                                   293

Kokonaistuotot 2012                              28 M€

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs