Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Turvallisuus » Syksyn Päänavaus-ryhmä rohkaisee puhumaan väkivallasta.

Naisten Linja

Syksyn Päänavaus-ryhmä rohkaisee puhumaan väkivallasta.

Tiedote.
Julkaistu: 12.08.2014 klo 07:00
Julkaisija: Naisten Linja

 

Naisten Linjan avoin ryhmä väkivaltaa kokeneille naisille alkaa 2.9.

Viime keväänä ryhmään osallistui ennätysmäärä kävijöitä. Päänavaus on Helsingissä kokoontuva, avoin ja maksuton ryhmä kaikille väkivaltaa tai sen uhkaa kokeneille naisille. Naisten Linja Suomessa ry:n Päänavaus-ryhmässä keskustellaan väkivallasta naisten omien kokemusten ja kysymysten pohjalta.

­­­­­- Päätös osallistua Päänavaus-ryhmään on saatettu tehdä pitkän hauduttelun tuloksena tai spontaanisti S-marketin kassajonossa. Olipa päätös syntynyt nopeasti tai hitaammin, on ensimmäinen askel väkivallasta selviytymisessä usein se kaikkein ratkaisevin, sanoo ehkäisevän ja korjaavan väkivaltatyön suunnittelija Merja Rankinen.

Päänavaus-ryhmän tuki on ollut tärkeää etenkin naisille, jotka ovat vasta irrottautumassa väkivaltaisesta suhteesta. Ryhmään ovat tervetulleita myös läheisensä kokemasta väkivallasta huolestuneet omaiset. Keskustelu on luottamuksellista ja sitä ohjaavat kokeneet ammattiauttajat. Ryhmä ei ole terapiaryhmä vaan perustuu vertaistukeen. Päänavaus-ryhmän suurin etu on, että eri vaiheissa toipumisen tiellä olevat naiset ovat voineet ammentaa toistensa kokemuksista ja peilata omaa selviytymistarinaansa toisten naisten kokemuksiin.

Miksi ryhmän nimi on Päänavaus? Väkivallan kokeminen ja sen uhka aiheuttavat usein häpeän tunteita, pelkoa ja eristäytymistä. Monelle ryhmässä keskusteleminen on ensimmäinen kerta, kun he kertovat kokemuksistaan muille. Vertaistukiryhmässä väkivaltaa kohdanneet naiset saavat tärkeän kokemuksen siitä, että samanlaisia asioita on tapahtunut muillekin ihmisille ja että tapahtuneesta on kaikesta huolimatta mahdollista selvitä.

Miten ryhmä toimii? Ryhmäläiset esiintyvät ryhmässä joko omalla etunimellään tai itse valitsemallaan nimellä. Keskustelut perustuvat ryhmäläisten ehdottamille aiheille sekä heidän jakamilleen kokemuksille ja selviytymistarinoille. Ohjaajat painottavat keskustelussa ratkaisu- ja voimavarakeskeistä näkökulmaa.

Syyskaudella 2014 Päänavaus-ryhmä kokoontuu parillisten viikkojen tiistaisin ajalla 2.9.- 9.12.2014. Kokoontumispäivät ovat 2.9.,  16.9., 30.9., 14.10., 28.10,  11.11.,  25.11., ja 9.12.

Ryhmä kokoontuu Helsingin keskustassa, viiden minuutin kävelymatkan päässä Kampin keskuksesta. Kokoontumiset klo 18.00-19.45 Naisjärjestöjen Keskusliiton tiloissa, osoitteessa Fredrikinkatu 39 C 22, 00120 Helsinki.

Lisätiedot sekä haastattelupyynnöt ryhmäläisille ja ryhmän vetäjille:

Ehkäisevän ja korjaavan väkivaltatyön suunnittelija Merja Rankinen, merja.rankinen@naistenlinja .fi, (09) 436 1008.

NAISTEN LINJA (www.naistenlinja.fi) on neuvonta- ja tukipalvelu väkivaltaa tai sen uhkaa kokeneille naisille ja tytöille sekä heidän läheisilleen. Naisten Linja kuuntelee, tukee ja antaa tietoa väkivallasta ja siitä selviytymisestä. Linja päivystää ma–pe klo 16–20 ja la klo 12–16 numerossa 0800 02400. Työtä rahoittaa Raha-automaattiyhdistys.

NAISTEN NETTI (www.naistennetti.fi) vastaa väkivaltaa kokeneiden naisten ja tyttöjen kysymyksiin sähköisesti. 

OMAT RAJANI (www.omatrajani.fi) on 13–18 -vuotiaiden tyttöjen oma tietopaketti ja keskustelupaikka seurustelusta, omista rajoista ja väkivallan tunnistamisesta.      

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs