Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Turvallisuus » Stonesoft: Kyberuhat muuttavat käsitystämme turvallisuudesta

Stonesoft

Stonesoft: Kyberuhat muuttavat käsitystämme turvallisuudesta

Tiedote.
Julkaistu: 10.01.2013 klo 15:00
Julkaisija: Stonesoft

Helsinki 10.1.2013 – Tietoturvayhtiö Stonesoftin järjestämä Voittava Kyberstrategia 2013 -foorumi kokosi ensimmäistä kertaa yhteen kyberturvallisuuden kotimaiset ja kansainväliset huippunimet. Foorumissa käsiteltiin kyberriskejä ja -uhkia, mutta myös resilienssiä eli sietokykyä, kyberturvallisuuden mahdollisuuksia sekä näkemyksiä kyberstrategiasta.

Stonesoftin järjestämässä tilaisuudessa puhuivat kyberturvallisuusosaamisestaan tunnettu Viron presidentti Toomas Hendrik Ilves, turvallisuus- ja puolustusasiain komitean pääsihteeri Aapo Cederberg, professori ja kirjailija Misha Glenny, Nsensen asiantuntija Tomi Tuominen, Helsingin Sanomien päätoimittaja Mikael Pentikäinen sekä Stonesoft Oyj:n kyberturvallisuusjohtaja Jarno Limnéll. Tilaisuuden avasivat juontaja Peter Nyman ja Jarno Limnéll.

Viron Presidentti Toomas Hendrik Ilves kutsui Suomea mukaan syvempään yhteistyöhön NATOn kyberturvallisuuskeskuksen kanssa. Hän myös painotti, että tänä päivänä yhteiskuntaa vastaan voidaan hyökätä vakavasti asevoimat ohittaen

Professori, journalisti ja kirjailija Misha Glenny painotti, ettei kyberturvallisuus saa olla vain IT-asiantuntijoiden asia. Kyberturvallisuuden tulisi olla integroituna osaksi kaikkea toimintaa ja kulttuuria.

− Kyberturvallisuus on tämän hetken merkittävin tekijä, joka muuttaa turvallisuusymmärrystämme. Kybermaailman uhat ovat todellisia ja voimistuvia. Kyberturvallisuudessa on kuitenkin kyse myös mahdollisuuksista ja toimintavalmiudesta. Ne järjestelmät, yritykset, yhteiskunnat ja valtiot, joilla on parempi sietokyky eli resilienssi, toipuvat myös mahdollisista hyökkäyksistä paremmin, sanoi Stonesoft Oyj:n kyberturvallisuusjohtaja Jarno Limnéll.

Jotta yritykset tai valtiot voivat selvitä bittien varassa toimivassa maailmassa, joka on alttiina kyberuhille, on niiden otettava huomioon useita eri tekijöitä kuten aika ja etäisyydet, tehokkuus, tunnistamattomuudesta johtuvat haasteet sekä asymmetrisyys. Kyberturvallisuus on asymmetristä, koska määrällisten resurssien sijaan osaaminen ja kustannustehokkuus korostuvat.

− Ennakointikyky on yksi kilpailuetu. Kyberstrategian tulisikin kattaa ne riskit, jotka tunnetaan ja samalla varautua myös tuntemattomien riskien olemassaoloon. Lisäksi kyberstrategian pitäisi sisältää kyberturvallisuuden positiiviset mahdollisuudet sekä suunnitelman siitä, kuinka niitä hyödynnetään. Kyberturvallisuus on tasapainottelua uhkien ja mahdollisuuksien välillä, ja tämä pitää ottaa huomioon heti alusta lähtien, Limnéll sanoi.

Lisätietoja: http://www.cyberstrat2013.fi/

Twitter: #cyberstrat13

Jarno Limnéll
Kyberturvallisuusjohtaja
Stonesoft Oyj
Puh. +358 40 527 6173
E-mail: jarno.limnell(AT)stonesoft.com
Twitter: @JarnoLim

Jarno Limnéll on 10.1.2013 parhaiten tavoitettavissa kello 16:15 jälkeen.

 

Stonesoft Oyj

Stonesoft Oyj (NASDAQ OMX: SFT1V) toimittaa ohjelmistopohjaisia ja asiakaslähtöisiä tietoturvaratkaisuja, jotka tehostavat verkon tietoturvan hallintaa sekä varmistavat liiketoiminnan jatkuvuuden. Yhtiö tunnetaan myös pitkäaikaisesta tutkimustyöstään kehittyneiden evaasiotekniikoiden (Advanced Evasion Techniques) parissa.

Stonesoftin tuotetarjonta sisältää alan ensimmäisen muunneltavan Security Engine -tietoturvaratkaisun, tunkeutumisen havainnointi- ja estojärjestelmät sekä palomuuri- ja SSL VPN -ratkaisut. Kaikkia näitä voidaan hallita keskitetysti Stonesoft Management Center -hallintatyökalun avulla.

Stonesoftin asiakkaisiin kuuluu yli 6 500 keskisuurta tai suurta yritystä ympäri maailmaa. Yhtiöllä on alan korkein asiakasuskollisuus ratkaisujen hallittavuuden, dynaamisuuden ja alhaisten kokonaiskustannusten ansiosta.

Stonesoft on perustettu vuonna 1990. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Helsingissä ja Pohjois-Amerikan alueen pääkonttori Atlantassa, Georgiassa. Lisätietoa osoitteesta www.stonesoft.com.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs