Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Turvallisuus » Stonesoft: Käänteinen Kiina-ilmiö ja lisääntyvä haktivismi ovat keskeisimmät kyberturvallisuustrendit

Stonesoft

Stonesoft: Käänteinen Kiina-ilmiö ja lisääntyvä haktivismi ovat keskeisimmät kyberturvallisuustrendit

Tiedote.
Julkaistu: 09.01.2013 klo 10:00
Julkaisija: Stonesoft

Tietoturvayhtiö Stonesoft arvioi, että kyberturvallisuusosaamisesta tulee merkittävä valintakriteeri, kun kansainväliset yritykset miettivät toimintojensa sijoituspaikkoja. Stonesoft ennakoi käänteisen Kiina-ilmiön olevan yksi lähivuosien keskeisistä trendeistä, jota lisääntyvä tietoisuus kyberturvallisuudesta vahvistaa. Toinen tärkeä trendi on jatkuvasti voimistuva verkkoaktivismi eli haktivismi.

Toimintojen sijoittaminen maihin, joiden kyberturvallisuuden tasoon ei riittävästi luoteta, voi vähentyä oleellisesti. Kansainväliset yritykset kääntävät katseitaan niiden valtioiden suuntaan, joissa kyberturvallisuudesta huolehditaan.

– Käänteinen Kiina-ilmiö on Suomelle erinomainen mahdollisuus. Kyse on huomattavasta kilpailuedusta ja houkuttimesta, aivan kuten halpa työvoima tai raaka-aineiden läheisyys ovat olleet. Yrityksissä pohditaan, hakkeroiko valtio maassa olevaa teollisuutta ja kuinka luotettava sen lainsäädäntö näiltä osin on, sanoo Stonesoftin kyberturvallisuusjohtaja Jarno Limnéll.

– Suomella on valmiiksi vahva kansainvälinen luottamuspääoma, meihin luotetaan. Luottamuspääomaa hyödyntämällä rakennamme vahvaa Suomi-brändiä kyberturvallisuuden kärkiosaajana, Limnéll jatkaa.

Toinen voimistuva trendi on verkkoaktivismi eli haktivismi. Esimerkiksi palvelunestohyökkäykset valtion virastoja ja yrityksiä vastaan lisääntyvät. Haktivismin motiivina voi olla esimerkiksi tyytymättömyys poliittisiin päätöksiin tai yrityksen toimintaan. Tekojen taustalla on yleensä löyhästi järjestäytyneitä yksilöitä ja ryhmiä.

– Aktivismin toimintaympäristönä kybertodellisuus on otollinen, sillä tavoitteita voidaan siellä saavuttaa helpommin ja kustannustehokkaammin kuin atomien maailmassa. Sen sijaan, että järjestettäisiin mielenosoituksia yrityksen pääkonttorin edustalla, sen toimintakyky lamaannutetaan verkossa, Limnéll toteaa.

Kyberturvallisuudessa on kyse myös resilienssistä eli yhteiskunnan, valtioiden ja yritysten toimintavarmuudesta ja -kyvystä. Resilienssin ansiosta kyberhyökkäyksistä voidaan toipua mahdollisimman nopeasti. Pienet arkiset katkokset esimerkiksi verkkoyhteyksien toiminnassa muistuttavat siitä, kuinka riippuvainen atomien maailma on kybermaailmasta.

– Kolmas merkittävä trendi onkin yhteiskunnan toimintavarmuuden, resilienssin, kasvattaminen. Kyberturvallisuus pitäisi ymmärtää laajasti kokonaisvaltaisena turvallisuutena. Se ei ole vain IT-osaston tai valtioiden asia, vaan tulevaisuudessa sitä pidetään eräänlaisena kansalaistaitona. Yhteiskunnan resilienssiä voi ja pitää kasvattaa ja kehittää tuomalla kyberturvallisuus kaikkien tietoisuuteen. Kybertalkoisiin osallistuvat kaikki, Limnéll toteaa.

Stonesoft nostaa kyberturvallisuusasiat esille 10.1.2013 järjestettävässä Voittava Kyberstrategia -huippufoorumissa. Foorumissa kyberturvallisuuden asiantuntijat jakavat ajatuksiaan siitä, miten digitaalisen maailman uhat ja riskit voidaan kääntää kilpailueduiksi ja strategisiksi voimavaroiksi. Tilaisuudessa kokemuksistaan ja näkemyksistään kertovat muun muassa Viron presidentti Toomas Hendrik Ilves sekä professori ja menestyskirjailija Misha Glenny.


Lisätietoja:

Jarno Limnéll

Kyberturvallisuusjohtaja

Stonesoft Oyj

Puh. +358 40 527 6173

E-mail: jarno.limnell(AT)stonesoft.com

Twitter: @JarnoLim

Stonesoft Oyj

Stonesoft Oyj (NASDAQ OMX: SFT1V) toimittaa ohjelmistopohjaisia ja asiakaslähtöisiä tietoturvaratkaisuja, jotka tehostavat verkon tietoturvan hallintaa sekä varmistavat liiketoiminnan jatkuvuuden. Yhtiö tunnetaan myös pitkäaikaisesta tutkimustyöstään kehittyneiden evaasiotekniikoiden (Advanced Evasion Techniques) parissa.

Stonesoftin tuotetarjonta sisältää alan ensimmäisen muunneltavan Security Engine -tietoturvaratkaisun, tunkeutumisen havainnointi- ja estojärjestelmät sekä palomuuri- ja SSL VPN -ratkaisut. Kaikkia näitä voidaan hallita keskitetysti Stonesoft Management Center -hallintatyökalun avulla.

Stonesoftin asiakkaisiin kuuluu yli 6 500 keskisuurta tai suurta yritystä ympäri maailmaa. Yhtiöllä on alan korkein asiakasuskollisuus ratkaisujen hallittavuuden, dynaamisuuden ja alhaisten kokonaiskustannusten ansiosta.

Stonesoft on perustettu vuonna 1990. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Helsingissä ja Pohjois-Amerikan alueen pääkonttori Atlantassa, Georgiassa. Lisätietoa osoitteesta www.stonesoft.com.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs