Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Turvallisuus » Reserviläisten NATO-kannatus hiipunut

Reserviläisliitto tiedottaa

Reserviläisten NATO-kannatus hiipunut

Tiedote.
Julkaistu: 05.04.2013 klo 10:15
Julkaisija: Reserviläisliitto tiedottaa

Enää vajaa kolmannes (29,7%) reserviläisistä kannattaa NATO-jäsenyyttä. Vielä viisi vuotta sitten lähes 40 prosenttia (39,1%) reserviläisistä halusi liittyä NATO:on joko heti tai lähivuosina. Kannatuksen hiipuminen selvisi 11.-23.3. tehdystä jäsenkyselystä, jossa oli mukana lähes 3.200 Reserviläisliiton jäsentä.

Myöskään pohjoismainen puolustusyhteistyö ei saa reserviläisiä syttymään. Vain runsas kolme prosenttia (3,4 %) vastaajista solmisi puolustusliiton Ruotsin kanssa. Yhteistä sotakalustoa hankkisi joka kymmenes (10,4%) reserviläinen. Vajaa puolet (42,2%) on kuitenkin valmis yhdistämään materiaalihankintoja sekä niihin liittyvää koulutusta mahdollisuuksien mukaan. Jatkossakin täysin itsenäistä puolustusta ylläpitäisi runsas viidennes (22,5%) reserviläisistä.

Puolustusmäärärahojen korottamisen tarpeesta reserviläiset ovat lähes yksimielisiä. Yli 4/5 (81,1%) tutkimukseen osallistuneista korottaisi puolustusbudjettia vähintään jonkin verran. Nykytason säilyttämistä kannattaa vain runsas 13 prosenttia reserviläisistä.

Mikäli puolustusmäärärahoja pitää edelleen supistaa, kohdistaisi yli puolet (50,5%) kyselyyn vastanneista leikkurin puolustusvoimien kansainväliseen toimintaan. Varuskuntiin ja harjoitusalueisiin kajoaisi vain viisi prosenttia (4,8%) reserviläisistä eikä juuri kukaan vähentäisi kertausharjoituksia (2,4%), varusmieskoulutusta (2,5%), kalustohankintoja (3.8%) tai puolustusvoimien operatiivista toimintaa (1,9%). Yli neljännes (26,4%) vastaajista ei osannut nimetä yhtään säästökohdetta.

Innolink Research Oy:n 11.-23.3. tekemällä jäsenkyselyllä selvitettiin henkilöjäsenien tyytyväisyyttä Reserviläisliiton toimintaan, toiveita liiton tulevan strategian osalta sekä näkemystä maanpuolustukseen liittyvissä asioissa. Tutkimuksen tiedot kerättiin sähköisenä ja kirjeitse. Vastausmääräksi muodostui yhteensä 3.165 vastaajaa, joista 22 oli kirjekyselyyn vastanneita.

Lisää tuloksia Kokkolan vuosikokouksessa

Jäsentyytyväisyyttä ja -odotuksia koskevat tutkimustulokset julkaistaan tulevana sunnuntaina eli 7.4. Kokkolassa järjestettävän vuosikokoustapahtuman yhteydessä. Tilaisuus alkaa klo 9.45 lipunnostolla Kokkolan kaupungintalon edessä. Jäsenkyselyn tulokset esitellään klo 13.00 ja Reserviläisliiton sääntömääräinen vuosikokous on ohjelmassa klo 14.30.

Lisätietoja Kokkolan vuosikokouksesta löytyy osoitteesta www.reservilaisliitto.fi/toimintakalenteri. Lisätietoja antavat myös liiton toiminnanjohtaja Olli Nyberg, p. 0400 640 755 tai s-posti olli.nyberg@reservilaisliitto.fi sekä liiton puheenjohtaja Mikko Savola, puh. 040 575 8489 tai s-posti mikko.savola@eduskunta.fi.

 

Liitetiedostot

Reserviläisliitto on Suomen suurin maanpuolustusjärjestö, johon kuuluu 354 paikallista jäsenyhdistystä ja 18 maakunnallista piiriä. Henkilöjäseniä liitolla on yli 36.000, joista valtaosa on asepalveluksen suorittaneita henkilöitä.

Reserviläisliiton tehtävänä on ylläpitää reserviläisten kenttäkelpoisuutta sekä suomalaisten maanpuolustustahtoa. Päätoimintamuotoja ovat ammunta, urheilu ja liikunta, maanpuolustustahdon hyväksi tehtävä työ, veteraanituki ja erilainen koulutus. Reserviläisiitto on jäsenenä Maanpuolustuskoulutusyhdistyksessä (MPK), jonka vapaaehtoiskouluttajista lähes puolet on Reserviläisliiton jäseniä.

Reserviläisliiton puheenjohtajana toimii kansanedustaja Mikko Savola Ähtäristä. Lisätietoja osoitteesta www.reservilaisliitto.fi.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs