Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Turvallisuus » Reserviläiset valtaavat Hiukkavaaran

Reserviläisliitto tiedottaa

Reserviläiset valtaavat Hiukkavaaran

Tiedote.
Julkaistu: 17.08.2011 klo 09:34
Julkaisija: Reserviläisliitto tiedottaa

Tulevana viikonloppuna Oulun Hiukkavaara toimii Reserviläisliiton ampumamestaruuskilpailujen näyttämönä. Kaksipäiväiseen kisaan saapuu paikalle vajaat 200 reserviläisampujaa eri puolilta Suomea. Tiedotusvälineiden edustajilla on mahdollisuus päästä seuraamaan kisatapahtumia lauantaina 20.8. klo 12 – 14.

Tilaisuuden aluksi Reserviläisliiton toiminnanjohtaja Olli Nyberg, varapuheenjohtaja Osmo Suominen ja Pohjois-Pohjanmaan Reserviläispiirin puheenjohtaja Timo Ronkainen kertovat Oulun mestaruuskisasta sekä reserviläisten laajasta ammuntaharrastuksesta ja uuden aselain vaikutuksesta siihen. Tämän jälkeen on mahdollisuus seurata pistoolipika-ammuntaa (3 x 20 ls).

Entisillä Pohjan Prikaatin radoilla Oulun Hiukkavaarassa ammutaan viikonlopun aikana yli 400 ampumasuoritusta. Kisalajeina ovat lauantaina 50m pienoiskivääri 60 ls makuu, 150m kenttä-ammunta 10+1+ ls, 25m pienoispistooli 30+30 la ja 25m pistoolin pika-ammunta 3X20 ls sekä sunnuntaina 50m pienoiskivääri 3X20 ls, RA7-ammunta 3X6 ja 25m isopistooli. Kilpailun sarjat ovat H, H20, H50, H60, H70, D, D20 ja D50. Yksilömestaruuksien lisäksi ratkotaan myös reserviläispiirien väliset joukkuemestaruudet sarjoissa D/H ja D50/H50. Kulku Hiukkavaaran ampumaradoille tapahtuu Vaalantien risteyksestä Hiukanreittiä pitkin tulopisteelle, joka sijaitsee ampumaradan paviljongilla.

Reserviläisliiton laajan ampumatoiminnan taustalla on reservin keskeinen rooli Suomen puolustusjärjestelmässä. Puolustusvoimien sodan ajan vahvuus on 350.000 henkeä, josta valtaosan muodostavat valmiutta kohotettaessa palvelukseen kutsuttavat reserviläiset. Näin suuren joukon ampumataitojen ylläpitäminen pelkästään kertausharjoituksilla ei ole mahdollista.

Reserviläisliitto on yksi sodan ajan reservin ampumataitoja ylläpitävistä tahoista. Viime vuonna liiton puitteissa järjestettiin noin 7.500 erilaista ampumatilaisuutta ja -kilpailua, joissa kirjattiin noin 50.000 osallistumiskertaa. Käytettävät aseet ulottuivat ilma-aseista puoliautomaattikivääreihin.

Koska eniten ampumasuoritteita tehdään erilaisilla käsiaseilla, vaikuttaa kesäkuussa kiristynyt aselaki merkittävästi Reserviläisliiton ampumatoimintaan. Lakimuutoksessa käsiaseluvan ehdoksi asetettiin 20 vuoden ikä sekä kahden vuoden ennakkoharjoittelu jossain ampumaseurassa, jollaisia myös liiton paikallisyhdistykset ovat.

Lähes jokainen Reserviläisliiton jäsenyhdistys joutuukin nimeämään ampuma-asekouluttajan, joka vastaa lain edellyttämän ennakkoharjoittelun järjestämisestä ja antaa siitä aikanaan suoritustodistuksen lupahakemuksen liitteeksi. Poliisi järjestää parhaillaan ampuma-asekouluttajille tarkoitettuja, maakunnallisia koulutustilaisuuksia, joissa kouluttajat auktorisoidaan.

Monet Reserviläisliiton jäsenyhdistykset ovat jo nimenneet itselleen ampuma-asekouluttajan. Myös harjoittelussa tarvittavien käsiaseiden hankinnat ovat käynnissä. Reserviläisliitto on tukenut näitä toimenpiteitä ja hankintoja taloudellisesti.
 
Lisätiedot
 
Reserviläisliiton toiminnanjohtaja Olli Nyberg: 0400 640 755 tai olli.nyberg@reservilaisliitto.fi
Pohjois-Pohjanmaan Reserviläispiirin toiminnanjohtaja Timo Ronkainen: 0400 495 267 tai te.ronkainen@gmail.com

Reserviläisliitto on Suomen suurin maanpuolustusjärjestö, johon kuuluu 350 paikallista jäsenyhdistystä ja 18 maakunnallista piiriä. Henkilöjäseniä liitolla on 36.000, joista valtaosa on asepalveluksen suorittaneita henkilöitä.

Reserviläisliiton tehtävänä on ylläpitää reserviläisten kenttäkelpoisuutta sekä suomalaisten maanpuolustustahtoa. Päätoimintamuotoja ovat ammunta, urheilu ja liikunta, maanpuolustustahdon hyväksi tehtävä työ, veteraanituki ja erilainen koulutus.

Reserviläisiitto on jäsenenä Maanpuolustuskoulutusyhdistyksessä (MPK), jonka vapaaehtoiskouluttajista lähes puolet on Reserviläisliiton jäseniä. MPK järjestää vuositasolla noin 1.500 koulutustapahtumaa, joihin osallistuu yli 30.000 suomalaista. Koulutuksen painopiste on reserviläisten sotilaallisessa koulutuksessa.

Reserviläisliiton puheenjohtajana toimii kuljetusyrittäjä Markku Pakkanen Kouvolasta. Lisätietoja osoitteesta www.reservilaisliitto.fi.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs