Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Turvallisuus » Reservi on maanpuolustuksen perusta

Reserviläisliitto tiedottaa

Reservi on maanpuolustuksen perusta

Tiedote.
Julkaistu: 19.11.2011 klo 17:35
Julkaisija: Reserviläisliitto tiedottaa

Puolustusvoimauudistus ja puolustusbudjetin leikkaukset huolettavat Reserviläisliittoa. Juuri päättyneessä syyskokouksessa liiton ensi vuoden tärkeimmäksi tavoitteeksi asetettiin puolustusvoimauudistukseen vaikuttaminen. Oulussa kokoontunut Reserviläisliitto haluaa säilyttää yleisen asevelvollisuuden, koko maan puolustuksen periaatteen sekä riittävän suuret sodan ajan joukot.

Yksimielisesti hyväksytyssä toimintasuunnitelmassa korostetaan myös riittävän kertausharjoituskoulutuksen tärkeyttä. Reserviläisliitto muistuttaa reservin olevan Suomen maanpuolustuksen perusta. Puolustusvoimien sodan ajan vahvuus on 350.000 henkilöä. Tästä joukosta reserviläisiä on yli 95 prosenttia.

Mikko Pesälästä kunniapuheenjohtaja

Oulun Radisson Blue hotellissa kokoontunut Reserviläisliitto nimesi liitolle myös uuden kunniapuheenjohtajan. Nimityksen sai osakseen entinen eduskunnan varapuhemies ja europarlamentaarikko, valtionpäiväneuvos Mikko Pesälä Iitistä, joka johti liittoa vuosina 1988 – 1994.

Syyskokouksessa täydennettiin myös liittohallitusta erovuoroisten osalta. Kaksivuotiselle hallituskaudelle tulivat valituksi seuraavat, maakunnallisia reserviläispiirejä edustavat henkilöt:

Etelä-Karjala: Mällinen Jorma, Lappeenranta
Helsinki: Parkkonen Juha, Espoo, Karinen Kimmo, Espoo
Keski-Pohjanmaa: Hauta-aho Rauno, Kokkola
Lappi: Peltoniemi Markku, Tornio        
Pirkanmaa: Moijanen Juha (uusi), Tampere    
Suur-Savo: Mikkonen Raimo, Mikkeli
Päijät-Häme: Patrakka Marko, Lahti        
Keski-Suomi: Hyppönen Jouko, Konnevesi
Pohjois-Pohjanmaa: Ranta Sakari (uusi), Kempele
Varsinais-Suomi: Suominen Osmo, Turku, Mikkonen Marko (uusi), Loimaa
Naiset: Helvi Hamari, Simo, Elina Sarin (uusi), Kerava, Terhi Hakola (uusi), Tampere    

Lisäksi Reserviläisliiton hallituksessa jatkavat edelleen:

Etelä-Häme: Arvonen Juha, Toijala, Puputti Olli, Riihimäki
Etelä-Pohjanmaa: Kaistila Tapani, Kurikka, Liinamaa Jaakko, Jurva
Kainuu: Tuura Heikki, Otanmäki        
Kymenlaakso: Kitunen Timo, Kouvola
Pirkanmaa: Mäkitalo Jussi, Virrat        
Pohjois-Karjala: Mononen Timo, Ylämylly
Pohjois-Savo: Matinniemi Jorma, Juankoski        
Satakunta: Rainiola Pasi, Noormarkku
Uusimaa: Nöjd Ismo, Järvenpää, Saloranta Timo, Virkkala

Kaikki valinnat olivat yksimielisiä. Reserviläisliiton sääntömääräistä syyskokousta johti pitkäaikainen kansanedustaja Tapani Tölli Törnävän Reserviläisistä.

Hamari, Hauta-aho ja Suominen varapuheenjohtajiksi

Liittohallitus piti ensimmäisen kokouksensa heti syyskokouksen päättymisen jälkeen. Järjestäytymiskokous nimesi liiton varapuheenjohtajaksi Osmo Suomisen Piikkiöstä (1.), Helvi Hamarin Simosta (2.) ja Rauno Hauta-ahon Kokkolasta (3.). Kolmannen varapuheenjohtajan paikasta suoritetussa lippuäänestyksessä Keski-Pohjanmaan piirin Rauno Hauta-aho peittosi Uudenmaan piirin Ismo Nöjdin äänin 15-7.

Parhaillaan kokousväki on Oulun kaupungin vastaanotolla. Ensimmäisen kokouspäivän ohjelman päättää klo 19.00 alkava iltajuhla.

Toisen kokouspäivän ohjelman käynnistää klo 10.00 jumalanpalvelus Oulun Tuomiokirkossa. Sen jälkeen marssitaan lippulinnan johdolla takaisin kokoushotellina toimivaan Radisson Blu hotelliin. Mukana on paljon liiton jäsenyhdistysten ja piirien lippuja eri puolilta Suomea.

Syyskokoustapahtuman päättää sunnuntaina klo 13.00 hotellissa alkava Reserviläisliiton valtakunnallinen maanpuolustusjuhla, jossa juhlapuheen pitää maaherra Eino Siuruainen. Asuna maanpuolustusjuhlassa on tumma puku tai paraatipuku ja isot kunniamerkit.

Lisätietoja Oulun syyskokoustapahtumasta, tapahtuman koko ohjelman ja kaikki varausohjeet sekä kokousmateriaali löytyvät internetistä osoitteesta www.reservilaisliitto.fi. Lisätietoja antaa myös Reserviläisliiton toiminnanjohtaja Olli Nyberg, puh. 0400 640 755 tai s-posti olli.nyberg@reservilaisliitto.fi.

Liitetiedostot

Reserviläisliitto on Suomen suurin maanpuolustusjärjestö, johon kuuluu 354 paikallista jäsenyhdistystä ja 18 maakunnallista piiriä. Henkilöjäseniä liitolla on yli 36.000, joista valtaosa on asepalveluksen suorittaneita henkilöitä. Reserviläisliiton tehtävänä on ylläpitää reserviläisten kenttäkelpoisuutta sekä suomalaisten maanpuolustustahtoa. Päätoimintamuotoja ovat ammunta, urheilu ja liikunta, maanpuolustustahdon hyväksi tehtävä työ, veteraanituki ja erilainen koulutus. Reserviläisiitto on jäsenenä Maanpuolustuskoulutusyhdistyksessä (MPK), jonka vapaaehtoiskouluttajista lähes puolet on Reserviläisliiton jäseniä. MPK järjestää vuositasolla noin 1.500 koulutustapahtumaa, joihin osallistuu yli 30.000 suomalaista. Koulutuksen painopiste on reserviläisten sotilaallisessa koulutuksessa. Reserviläisliiton puheenjohtajana toimii kuljetusyrittäjä Markku Pakkanen Kouvolasta. Lisätietoja osoitteesta www.reservilaisliitto.fi.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs