Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Turvallisuus » Puolustusvoimat valitsi potilastietojärjestelmänsä toimittajaksi kotimaisen Mediconsult Oy:n

Mediconsult Oy

Puolustusvoimat valitsi potilastietojärjestelmänsä toimittajaksi kotimaisen Mediconsult Oy:n

Tiedote.
Julkaistu: 10.08.2015 klo 10:54
Julkaisija: Mediconsult Oy

Puolustusvoimat kilpailutti uudeksi potilastietojärjestelmätoimittajakseen Mediconsult Oy:n. Hankinnan kohteena oli integroitu kokonaistietojärjestelmä potilastietojen käsittelyyn ja hallinnointiin Puolustusvoimien terveydenhuollossa.

Uuden järjestelmän käyttöönotto lisää Puolustusvoimien potilasturvallisuutta merkittävästi, sillä Mediconsultin Mediatri-potilastietojärjestelmä sallii liittymisen kansallisten tietojärjestelmäpalveluiden (Kanta) käyttäjäksi. Näitä ovat muun muassa sähköinen lääkemääräys eli eResepti ja sähköinen potilastiedon arkisto. Kanta-palveluiden avulla myös muissa hoitolaitoksissa kirjatut potilastiedot ovat käytettävissä varusmiesten ja kantahenkilökunnan hoidossa. Mediatri tukee myös kansallisten määrittelyiden mukaista rakenteista kirjaamista sekä luokituksien ja tietosisältöjen käyttämistä.

Tietojärjestelmältä ja sen toimittajalta vaadittiin vahvaa tietosuojaa ja tietoturvaa potilastietojen käsittelyä koskevan lainsäädännön vaatimusten ja kansallisten määrittelyjen mukaisesti. Vaatimuksena oli myös, että tietojärjestelmäkokonaisuus sisältää saumattomasti yhdessä toimivat avoterveydenhuollon, työterveyshuollon ja suun terveydenhuollon osa-alueet.Lisäksi hankittavalta järjestelmältä edellytettiin tiedon reaaliaikaisuutta, oleellisen tiedon löytymistä hoitoprosessin eri vaiheissa sekä johtamista tukevaa seurantaa ja raportointia. Mediatrista saadaan tiedot suoraan talouden ohjausta ja kustannusseurantaa varten.

Mediatriin on yhdistetty Medinet-omaterveyspalvelu, jonka avulla asiakkaat voidaan ottaa mukaan hoitoihinsa. He pystyvät hallinnoimaan palvelussa omia terveys- ja sairaustietojaan ja lähettämään kotona tehtyjä mittaustietoja terveydenhuollon ammattilaiselle. Medinet tukee myös terveyden ylläpitoa.

”Olemme iloisia saadessamme suomalaisena tietojärjestelmätoimittajana Puolustusvoimat asiakkaaksemme ja päästessämme tuomaan innovaatioitamme varusmiesten terveydenhuoltoon. Ratkaisumme sekä auttavat tehostamaan prosesseja että tarjoavat apuvälineitä omatoimiseen terveydestä huolehtimiseen.”

Mediconsult Oy:n toimitusjohtaja Tommi Salaspuro sanoo.

Tietojärjestelmän toimituksen lisäksi hankintaan sisältyvät tarvittavat lisenssit, suunnittelu-, asennus-, testaus-, käyttöönotto- ja koulutuspalvelut, järjestelmän tuki- ja ylläpitopalvelut sekä sisäisten ja ulkoisten integraatioiden kehittämispalvelut. Sopimus solmittiin vuosille 2015–2018.

 

Lisätietoja ja haastattelut:

Toimitusjohtaja Tommi Salaspuro, Mediconsult Oy
tommi.salaspuro@mediconsult.fi, p. 050 561 4894

Mediconsult Oy on yksi johtavista suomalaisista sosiaali- ja terveydenhuoltoalan tietojärjestelmätoimittajista. Mediconsultin asiakaskunta käsittää toimijoita yksityisvastaanotoista aina sairaanhoitopiirin asti. Ammattilaisille suunnattujen järjestelmien lisäksi ratkaisut antavat potilaille mahdollisuuden osallistua oman terveytensä ylläpitoon ja hoitoon. Innovatiiviset sähköisen asioinnin palvelut tehostavat ja uudistavat sosiaali- ja terveydenhuoltoa.

Lisätietoa verkkosivuilta: www.mediconsult.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs