Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Turvallisuus » Piispa Häkkinen: Tehtävämme on toimia rauhan puolesta

Kirkon tiedotuskeskus

Piispa Häkkinen: Tehtävämme on toimia rauhan puolesta

Tiedote.
Julkaistu: 15.04.2015 klo 13:00
Julkaisija: Kirkon tiedotuskeskus

Mikkelin piispa Seppo Häkkinen kiittää kauttaan päättäviä kansanedustajia ja toivottaa heille rauhaa. Perinteistä valtiopäiväjumalanpalvelusta vietettiin Helsingin tuomiokirkossa keskiviikkona 15.4.

”Monta vuotta on kulunut hyvin tiiviissä tehtävässä. Takana on lukuisia kohtaamisia, tärkeisiin asioihin paneutumista, kiireitä ja julkisuuden paineita. Nyt on pysähtymisen, menneen arvioinnin ja tulevaisuuteen suuntautumisen aika”, Häkkinen sanoi saarnassaan kansanedustajille.

”Julkisuudessa on puhuttu vaalikauden lopun kaaoksesta ja pohdittu, mikä hallitus on kaikkein huonoin. Varsinainen työ kansan parhaaksi jää helposti varjoon. Omien muistojenne, kokemustenne ja tuntojenne yhtä hyvin kuin ulkopuolisten arvioinnin ja arvostelujen keskellä kuulette Jeesuksen sanat: ’Rauha teille’.”

Häkkinen muistutti, että rauha on Jumalan lahja, mutta myös ihmisille annettu tehtävä. Jeesuksen sanat kutsuvat jokaista rauhantekijäksi.

”Maailman tapahtumat kuluneen vaalikauden aikana ovat osoittaneet, että rauha ei ole itsestäänselvyys. Neljä vuotta sitten emme aavistaneet, että Euroopassa soditaan. Maailmanpolitiikka on kiristynyt ja kylmän sodan ilmapiiri on palaamassa. Luottamuksen tilalle on hiipinyt pelko.”

Häkkinen totesi, että väkivalta ja voimakeinot eivät tuo kestävää turvallisuutta. Isänmaan puolustamisen lisäksi tarvitaan työskentelyä kansainvälisen rauhan ja turvallisuuden ylläpitämiseksi.

”Tehtävämme on puhua ja toimia rauhan puolesta. Myös rukous rauhan puolesta on ajankohtainen, kun ajattelemme maailman kriisialueita niin Euroopassa, Lähi-idässä kuin muuallakin maailmassa.”

Piispa Häkkisen saarna kokonaisuudessaan liitteenä.

Liitetiedostot

Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa on noin neljä miljoonaa jäsentä. Suomen suurin uskonnollinen yhteisö on mukana ihmisten elämän arjessa ja juhlassa ja pitää esillä kristillisiä arvoja yhteiskunnallisessa keskustelussa.

Kirkon tiedotuskeskus välittää ajantasaista tietoa kirkosta medialle ja suurelle yleisölle. Kirkon verkkosivusto osoitteessa evl.fi

Kirkon viestintä

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs