Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Turvallisuus » Kuuma kesä näkyy hukkumistilastoissa

Trafi

Kuuma kesä näkyy hukkumistilastoissa

Julkaistu: 13.08.2010 klo 10:19
Julkaisija: Trafi

Heinäkuussa hukkui ennakkotilastojen mukaan 53 henkilöä, mikä on lähes kaksinkertainen määrä vuosikymmenen keskiarvoon verrattuna. Keskimäärin heinäkuun aikana on 2000-luvulla hukkunut 38 henkilöä.

Heinäkuussa hukkui ennakkotilastojen mukaan 53 henkilöä, mikä on lähes kaksinkertainen määrä vuosikymmenen keskiarvoon verrattuna. Keskimäärin heinäkuun aikana on 2000-luvulla hukkunut 38 henkilöä.

 

Kuluvan vuoden tilastot ovat synkentyneet alkuvuoden luvuista. Heinäkuun loppuun mennessä on hukkunut kaikkiaan 109 henkilöä, mikä on 19 enemmän kuin vuotta aiemmin vastaavana ajankohtana.

Hukkumisista 40 on tapahtunut uidessa, mikä on 15 enemmän kuin viime vuonna. Vesiliikenteessä hukkuneita on viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna kolme enemmän, eli 24. Hukkuneista miehiä on 88 ja naisia 21. Tilastot on kerännyt Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto.

 

Viisaasti vesillä –kampanjan puheenjohtaja, veneilyn ylitarkastaja Kimmo Patrakka Liikenteen turvallisuusvirastosta kommentoi kohonneita tilastoja:

Kesähelteillä ihmiset viettävät aikaansa rannoilla sekä vesien ääressä, ja hukkumisonnettomuuksien riski on siten tavallista suurempi. Hukkumistilastot elävät sään mukaan, kun kuukauden keskilämpötila nousee yhdellä asteella, kasvaa hukkuneiden määrä seitsemällä. Tilastojen valossa pahin kuukausi hukkumisten kannalta onkin heinäkuu, jolloin suurin osa hukkumisista tapahtuu.”

 

”Tiedostamalla riskit ja varautumalla niihin, voidaan hukkumiset välttää hyvinkin yksinkertaisilla asioilla:

-         käytetään vesillä aina kellunta- tai pelastusliivejä

-         valvotaan pienten lasten vesileikkejä erityisen huolellisesti

-         alkoholi ei kuulu vesille

-         ui aina rannan suuntaisesti, äläkä koskaan ui yksin

-         huomioi muut vesilläliikkujat

-         tarkasta veneen varusteet.

Maltti on siis edelleenkin vesillä valttia, erityisesti kun lämpimien kelien myötä niin veneily- kuin uimakaudet jatkuvat edelleen” Patrakka jatkaa.

 

Lisätietoja:

 

Viisaasti vesillä on Liikenteen turvallisuusviraston, Rajavartiolaitoksen, Poliisin, Terveyden edistämisen keskuksen, sisäasiainministeriön, sosiaali- ja terveysministeriön, sekä Suomen Uimaopetus-ja Hengenpelastusliiton yhteiskampanja. Yhteistyökumppaneita ovat lisäksi Suomen Meripelastusseura, Suomi-veneet Oy, MultiMarine Oy ja VehoRent autonvuokraus.

 

                                           www.viisaastivesilla.fi        

 


 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs