Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Turvallisuus » Kulunut kesä piti veneilijät pinnalla

Trafi

Kulunut kesä piti veneilijät pinnalla

Tiedote.
Julkaistu: 26.09.2014 klo 08:05
Julkaisija: Trafi

Veneilijät selvisivät aikaisempaa paremmin menneestä kesästä, joka muuten oli hukkumiskuolemien osalta tavallista synkempi. Vesiliikenneonnettomuuksien ennakkotilastojen mukaan tammi-elokuussa vesiliikenneonnettomuuksissa menehtyi 32 ihmistä, kun edellisen vuoden vastaavana ajanjaksona kuolleita oli 36 ja aikaisempien vuosien keskiarvo oli 38.

”Veneilijöitä ei ole kuollut totuttuun tahtiin helteisestä heinäkuusta huolimatta ja vielä on mahdollista, että kuluvasta vuodesta tulee veneilijöiden kannalta kaikkien aikojen turvallisin”, toteaa yksikönpäällikkö Ville Räisänen: ”Vaikka ennätystahdissa ollaankin, ei silti ole syytä suureen riemuun. Vesillä on kuollut tänäkin kesänä kymmeniä ihmisiä ja lähes jokainen näistä hengistä olisi voitu säästää yksinkertaisin keinoin.”

Veneilyonnettomuuden kaava tuttu

Tyypillisen kuolemaan johtaneen vesiliikenneonnettomuuden profiili ei siis tänäkään kesänä muuttunut, vaan pienen moottori- tai soutuveneen kaatuminen tai kallistuma aiheutti lähes kaikki onnettomuudet ja onnettomuuden syynä oli useimmiten toimintavirhe tai alkoholi. Kuluvana vuonna veneilyonnettomuuksissa kuolleet olivat hiukan keskimääräistä iäkkäämpiä ja kahta lukuun ottamatta kaikki miehiä.  

”Positiivisena muutoksena edelliseen vuoteen voisi todeta, että viime kesän piikki Lapissa tapahtuneissa vesiliikenneonnettomuuksissa saatiin katkaistua ja tämän vuoden toukokuussa, joka oli parina edellisenä vuotena vesiliikenteen synkin kuukausi kuolemaan johtaneiden onnettomuuksien näkökulmasta, tapahtui edellisvuotta vähemmän kuolemaan johtaneita onnettomuuksia”, summaa Räisänen.

Syysvesillä varovasti

Tänä kesänä merkillepantavaa on myös ollut uutisointi mökkinaapureiden ja kanssaveneilijöiden pelastamista veneilijöistä.

”Syksyn edetessä ja vilkkaimman veneilykauden hiivuttua kannattaa vesille lähtijän muistaa, että avunhuutoja ei ole enää niin moni korvapari kuulemassa”, muistuttaa Räisänen: "Vedetkin viilenevät päivä päivältä eli laidan yli päätymistä kannattaa välttää kaikin keinoin."

Vesiliikenneonnettomuuksien ennakkotilastot tammi-elokuulta 2014 ovat Trafin nettisivuilla http://www.trafi.fi/tietopalvelut/tilastot/vesiliikenne/vesiliikenneonnettomuudet

Lisätietoja:

yksikönpäällikkö Ville Räisänen, p. 029 534 6457, ville.raisanen(at)trafi.fi, twitterissä @villeraisanen

Trafi on liikenteen viranomainen ja liikennealan vahva asiantuntija, joka toimii rohkeasti vastuullisen liikenteen puolesta. www.trafi.fi 

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs