Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Turvallisuus » Kevät on vapaaehtoisen maanpuolustuksen aikaa

Maanpuolustuskoulutusyhdistys MPK

Kevät on vapaaehtoisen maanpuolustuksen aikaa

Tiedote.
Julkaistu: 14.04.2016 klo 12:00
Julkaisija: Maanpuolustuskoulutusyhdistys MPK

Kevät on vapaaehtoisen maanpuolustuksen aikaa

Tulevana kahtena viikonloppuna järjestetään 156 yksittäistä vapaaehtoisen maanpuolustuksen ja kokonaisturvallisuuden kurssia. Koulutuksiin osallistuu yhteensä lähes 3 500 henkilöä.

Maanpuolustuskoulutusyhdistys (MPK) järjestää vuosittain lähes 2 000 kurssia. Kiireisimpiä viikonloppuja koulutusten järjestämisessä ovat huhti-toukokuu sekä syys-lokakuu.

Kahtena tulevana viikonloppuna järjestetään yhteensä 156 kurssia. Joukossa on yksittäisiä koulutuksia ja isoja harjoituskokonaisuuksia kuten:

  • Porin prikaatissa yli 1 000 osallistujan Lyyli2016 -harjoitus, joka on kohdennettu Lounais-Suomen paikallispuolustuksen kutsutuille reserviläisille
  • Haminassa on noin 400 naiselle järjestettävä varautumis- ja turvallisuusharjoitus Varvara
  • Pohjanmaalla 500 osallistujan paikallispataljoonapainotteinen Pauha2016 -harjoitus, joka tavoittaa niin sotilaallisesta kuin varautumiskoulutuksesta kiinnostuneita kansalaisia
  • Helsingissä järjestetään Informaatioturvallisuus-koulutus noin 150 informaatiovaikuttamisesta ja sen ymmärtämisestä kiinnostuneelle ihmiselle
  • Tikkakoskella 100 osallistujan varautumis- ja turvallisuusharjoitus Kevät-Luonetti, jossa koulutetaan mm. kyberturvallisuutta

Lisäksi ympäri maata on käynnissä on yli kymmenen nuorten turvakurssia, joissa ammattikoulu- ja lukioikäiset nuoret opiskelevat kokonaisturvallisuuteen liittyviä tekijöitä.  

Vapaaehtoisen maanpuolustus- ja turvallisuuskoulutuksen kysyntä on kasvanut voimakkaasti

MPK:n koulutusvuorokausien määrä nousi vuonna 2015 jopa 10 prosenttia. Kaikki halukkaat eivät aina mahdu mukaan koulutuksiin. Kiinnostusta harjoituksia kohtaan löytyy niin yksilö- kuin yhteiskunnallisella tasolla.

MPK:n hallituksen puheenjohtaja Tapio Peltomäki toimii isäntänä alueellisen vapaaehtoisen maanpuolustuksen neuvottelukunnan vierailulla Lyyli2016-harjoituksessa Porin prikaatissa 16.4.2016.

-  MPK järjestää erilaisia sotilaallisia sekä varautumis- ja turvallisuuskoulutuksia jatkuvasti ympäri maata. Vierailun painopisteenä on näyttää neuvottelukunnalle konkreettisesti, mitä tällainen suuri harjoitus pitää sisällään. Edellytyksenä MPK:n harjoitustoiminnalle ja sen kehittämiselle on Puolustusvoimien jatkuva tuki, Tapio Peltomäki korostaa.

Tervetuloa tutustumaan vapaaehtoisiin maanpuolustus- ja kokonaisturvallisuuskoulutuksiin

Lyyli2016 -harjoituksen mediatilaisuus järjestetään Säkylässä lauantaina 16.4. klo 13–15. Tilaisuudessa on mahdollisuus saada paikan päällä ajanmukaista tietoa paikallispuolustuksen koulutuksesta ja toiminnasta. (ilmoittautuminen etukäteen)

Pauha2016-harjoituksessa vierailee vapaaehtoisen maanpuolustuksen neuvottelukunnan puheenjohtajan, kansanedustaja Mikko Savolan johdolla. Lehdistöllä on mahdollisuus tutustua harjoitukseen Lohtajalla lauantaina 23.4. klo 10.30. (ilmoittautuminen etukäteen)

Muihin tulevana viikonloppuna oleviin harjoituksiin on myös mahdollisuus tulla tutustumaan.

Lisätietoja: www.mpk.fi/koulutuskalenteri  

Viestintäpäällikkö Miia Iivari, p. 050 522 0024, miia.iivari@mpk.fi

MPK:n hallituksen puheenjohtaja Tapio Peltomäki, p. 0400 523 949

 

 

Maanpuolustuskoulutusyhdistys - MPK on valtakunnallinen vapaaehtoisen maanpuolustuksen yhteistyöjärjestö, jonka jäseninä ovat 15 keskeistä maanpuolustusjärjestöä sekä koknaisturvallisuustyötä lähellä olevaa järjestöä. MPK:n toiminnan lakisääteisenä tehtävänä on maanpuolustuksen edistäminen koulutuksen, tiedotuksen ja valistuksen keinoin. MPK:n toiminnasta on säädetty laissa vapaaehtoisesta maanpuolustuksesta (556/2007). Puolustusministeriö ohjaa ja valvoo yhdistyksen toimintaa. MPK järjestää vuosittain lähes 2 000 kurssia eri puolilla Suomea. Osallistujia on noin 50 000 henkilöä. Kurssitarjonta jakautuu sotilaalliseen koulutukseen sekä kaikille avoimeen varautumis- ja turvallisuuskoulutukseen.

Ajankohtaista tietoa MPK:n organisaatiosta ja kurssitoiminnasta löytyy verkkosivuilta www.mpk.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs