Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Turvallisuus » Joulutulet syttyvät eri puolilla Suomea

Reserviläisliitto tiedottaa

Joulutulet syttyvät eri puolilla Suomea

Tiedote.
Julkaistu: 10.12.2015 klo 11:27
Julkaisija: Reserviläisliitto tiedottaa

Reserviläisliiton Joulutulet-tapahtumaa vietetään tänäkin vuonna ympäri Suomen. Mukana paikallisten tapahtumien järjestelyssä ovat usein myös seurakunnat ja reserviupseerikerhot.

Joulutulet-tapahtuman sisältö vaihtelee paikkakunnittain. Yleensä ohjelmaan kuuluu ainakin tervetulotoivotus, glögi- ja makkaratarjoilu sekä joululaulu ja -evankeliumi. Tilaisuudet ovat pääsääntöisesti avoimia kaikille.

Rovaniemen Reserviläiset ovat kutsuneet omaan Joulutulet-tapahtumaan veteraaneja ja järjestäneet heille bussikyydityksen paikalle. Rovaniemellä vietetään jouluhartaus ulkona jätkänkynttilöiden loisteessa ja sitten siirrytään sisätiloihin.

- Sisällä tarjotaan riisipuuro graavilohivoileipien kera sekä täytekakkukahvit. Sitten lauletaan yhdessä joululauluja. Joulutulet-tapahtumassa esiintyy myös Rovaniemen mieskuoroRovaniemen Reserviläisyhdistys kertoo liitolle lähettämässään ennakkoilmoituksessa.

Oulaisten Reserviläisten Joulutulet-tapahtumassa taasen julistetaan joulurauha metsäneläimille. Lisäksi on luvassa yhteislaulua, makkaranpaistoa sekä kahvit tykötarpeineen.

Joulutulet-tapahtuman toteutus vaihtelee suuresti eri puolilla maata. Etelä-Hämeen Lopella tapahtuma järjestetään vasta jouluaattona, jolloin reserviupseerikerhon ja reserviläisyhdistyksen edustajat seisovat vuorollaan kunniavartiossa sankariristillä.

- Arvokas, koruton tapahtuma, ei oheisohjelmaa – vain hiljaa seisovat vartijat ja talvi-illassa palavat tervapadat. Vartio lopetetaan hieman aaton iltajumalanpalveluksen jälkeen, kun kirkkokansa on poistunut hautausmaalta joulun viettoon. Tällä tapahtumalla on Lopella jo pitkä perinne, Lopen Reserviläiset yhdistyksestä kerrotaan.

Joulutulet on Reserviläisliiton laajin hengellisen toiminnan tapahtuma, johon osallistuu vuosittain tuhansia reserviläisiä perheineen. Tapahtuman järjestää satakunta liiton paikallisyhdistystä. Tarkoituksena on koota reserviläisperheitä sekä lähiseudun asukkaita hiljentymään luonnon keskelle joulun odotukseen.

Liittoon ilmoitetut, paikalliset Joulutulet-tapahtumat on liitteessä ryhmitelty maakunnittain. Liiton ohjeellinen ajankohta tapahtumalle on viikko 51, mutta osa paikallisista tapahtumista on jo pidetty. Lista ei välttämättä ole täydellinen.

Reserviläisliitto toivottaa hyvää joulunodotusta kaikille!

Lisätietoja tiedottaja Lotta Hietaniemi, s-posti lotta.hietaniemi@reservilaisliitto.fi tai puh 040 866 7909 taikka toiminnanjohtaja Olli Nyberg, s-posti olli.nyberg@reservilaisliitto.fi, puh 0400 640 755. 

Liitetiedostot

Suomen suurin maanpuolustusjärjestö

Reserviläisliitto on Suomen suurin maanpuolustusjärjestö, johon kuuluu 344 paikallista yhdistystä ja noin 36.500 henkilöjäsentä. Aliupseereita jäsenistä on 59, miehistöä 28 ja upseereita neljä prosenttia. Armeijaa käymättömien osuus on vajaat 10 prosenttia.

Liiton tehtävänä on ylläpitää reserviläisten kenttäkelpoisuutta sekä suomalaisten maanpuolustustahtoa. Päätoimintamuotoja ovat ammunta, urheilu ja liikunta, maanpuolustustahdon hyväksi tehtävä työ, veteraanituki ja koulutus. Reserviläisliitto on jäsenenä Maanpuolustuskoulutusyhdistyksessä (MPK), jonka vapaaehtoiskouluttajista yli 40 prosenttia on Reserviläisliiton jäseniä.

Reserviläisliiton puheenjohtajana toimii kansanedustaja Mikko Savola Ähtäristä.

Lisätietoja osoitteesta www.reservilaisliitto.fi.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs