Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Turvallisuus » Cramo ottaa etujoukoissa käyttöön uuden pilliinpuhallusjärjestelmän

Cramo

Cramo ottaa etujoukoissa käyttöön uuden pilliinpuhallusjärjestelmän

Tiedote.
Julkaistu: 14.07.2014 klo 10:00
Julkaisija: Cramo

Cramo on ensimmäisten suomalaisyritysten joukossa päättänyt käyttää niin sanottuna pilliinpuhallusjärjestelmänään kokonaan ulkopuolisen tarjoamaa ratkaisua. Yrityksen pilliinpuhallusjärjestelmä on konsulttiyhtiö WhistleB:n kehittämä ja ylläpitämä. Cramon työntekijät voivat halutessaan anonyymisti ilmoittaa, jos epäilevät, että työyhteisössä toimitaan yrityksen eettisten ohjeiden tai lain vastaisesti.

Euroopan neuvosto antoi toukokuussa 2014 suosituksen, että yritykset tarjoavat työntekijöilleen mahdollisuuden ilmoittaa epäilyttävästä toiminnasta pilliinpuhallusjärjestelmän kautta. Neuvoston suosituksessa kehotetaan yrityksiä myös suojelemaan pilliinpuhaltajaa. Pilliinpuhallus-termi tulee englanninkielisestä sanasta ”whistleblowing”.

- Pilliinpuhallusidea on syntynyt Yhdysvalloissa, ja sen taustalla ovat muun muassa Enron-yhtiössä tapahtuneet laiminlyönnit. Pilliinpuhaltaminen on osoittautunut hyvin tehokkaaksi tavaksi saada tietoa korruptioepäilyistä. Liiketoiminnallisista syistä on erittäin tärkeää tarjota pilliinpuhaltajalle mahdollisuus nimettömään ilmoitukseen, ulkoistettua pilliinpuhalluspalvelua tarjoavan konsulttiyritys WhistleB:n partneri Karin Henriksson kertoo.

Cramo on ottanut käyttöön WhistleB:n tarjoaman alustan, jossa työntekijä voi halutessaan anonyymisti ilmoittaa epäilyttäväksi havaitusta toiminnasta verkkosivujen tai matkapuhelimen kautta.

- Meille yhtiönä oli tärkeää, että vaikka kyseessä on anonyymi ilmoitus, voimme kuitenkin kommunikoida ilmoituksen tekijän kanssa nimettömästi. WhistleB on kehittänyt kommunikaation työvälineet, joilla voimme olla yhteydessä ilmoituksen tekijään ilman hänen henkilöllisyytensä paljastumista. Tämä suojaa ilmoituksen tekijää, mutta tarjoaa myös meille yrityksenä mahdollisuuden tutkia, onko ilmoitus asianmukainen vai ei, sanoo Cramon viestintäjohtaja Anders Collman.

Karin Henrikssonin mukaan monissa suomalaisissa pörssiyhtiöissä hyödynnetään jo pilliinpuhallusta. Yhtiöt kuitenkin monesti rakentavat järjestelmänsä itse, jolloin ilmoitukset tekijät eivät välttämättä usko siihen, että heidän anonymiteettinsa taataan.

- Tilastot osoittavat, että 70 prosenttia ilmoituksista tehdään nimettöminä. Monelle saattaa olla liian suuri kynnys käyttää omaa nimeä vakaviakin puutteita tai väärinkäytöksiä havaitessaan.

Cramo hyödyntää WhistleB-palvelua kaikissa toimintamaissaan. WhistleB-palvelu on saatavilla jo 50 maassa ympäri maailman.

 

Lisätietoja:

Anders Collman, Head of Corporate Communications, anders.collman@cramo.com, Cramo Group, +46 8 623 54 77

Karin Henriksson, Founding Partner, WhistleB, karin.henriksson@whistleb.com +46 70 444 32 16

Mari Kuusinen, OS/G Viestintä, mari.kuusinen@osg.fi, 040 196 4374

Liitetiedostot

Suomalainen Cramo on täyden palvelun rakennuskonevuokraamo. Koneiden ja laitteiden lisäksi vuokraamme siirtokelpoisia tiloja sekä tarjoamme muita rakentamista, saneeraamista ja kunnossapitoa tukevia palveluja. Cramo on alansa johtavia palveluntarjoajia Pohjoismaissa sekä Keski- ja Itä-Euroopassa. Cramolla on toimintaa 15 maassa 360 toimipisteessä ja henkilöstöä noin 2 500. Vuoden 2013 liikevaihto oli 660 miljoonaa euroa. Kotimaassa toimimme valtakunnallisesti yli 400 työntekijän voimin noin 60 toimipisteestä käsin. Asiakaskuntaamme kuuluu yrityksiä ja tahoja rakennusteollisuuden ja muun teollisuuden, kaupan sekä julkisen sektorin alalta. Lisäksi palvelemme kuluttajia. Cramo Finland Oy on osa Cramo-konsernia, jonka emoyhtiö Cramo Oyj on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. www.cramo.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs