Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Turvallisuus » Coromatic toteutti CGI:n konesalien energiansäästöremontin

Coromatic Oy

Coromatic toteutti CGI:n konesalien energiansäästöremontin

Tiedote.
Julkaistu: 25.08.2014 klo 08:00
Julkaisija: Coromatic Oy

CGI otti asiakkaiden toiveet tosissaan ja teki konesaleistaan energiatehokkaampia. Remontti aloitettiin pienin askelin, jotta nähtiin mitä jäähdytyksen optimoinnilla voidaan saada aikaiseksi. Tulokset yllättivät positiivisesti ja niiden seurauksena koko jäähdytysjakeluketju käytiin vaihteittain läpi.

Asiakkaat osaavat jo nykyään vaatia ympäristöystävällisyyttä ja turvallisuutta konesalipalvelujen tarjoajalta. Samaan aikaan palveluntarjoaja joutuu miettimään keinoja, joilla kustannuksia voidaan säästää menettämättä käytettävyyttä ja turvallisuutta. CGI:lle toteutettu energiansäästöremontti toi mukanaan kaiken tämän; kustannussäästöt energiankulutuksessa, paremman PUE-arvon ja vikasietoisemman jäähdytysjärjestelmän.

”Salin sisään menevän jäähdytyksen kulutusta on pystytty laskemaan 25% ja jäähdytyksen osuus koko sähkönkulutuksesta on 30%, joten säästöt ovat merkittäviä. Jäähdytyksen optimoinnilla saatiin aikaan huomattavia parannuksia käyttämällä uutta tekniikkaa sekä Coromaticin ammattitaitoa”, kertoo CGI:n Production Director Juha Snellman.

Yksi optimoinnin tavoitteista oli lisätä vapaajäähdytyskauden pituutta säätämällä jäähdytysveden lämpötiloja siten, että nestejäähdyttimet kykenevät tuottamaan tarvittavan jäähdytysveden ilman vedenjäähdyttimiä. Vapaajäähdytyskausi piteni optimoinnin jälkeen 2,5 kuukaudella.

”Energiansäästöremontit konesalien sisällä maksoivat itsensä takaisin noin vuodessa ja kaikki optimointiin liittyvät tavoitteet saavutettiin. Lisäksi saimme lämmön talteenottoa tehostettua niin, että koko 42 000 m2 toimistorakennus voidaan lämmittää konesalin tuottamalla hukkalämmöllä”, Juha Snellman toteaa tyytyväisenä.

Konesalipalvelujen kehitys on jatkuvaa

CGI:llä on tällä hetkellä Suomessa 7 konesalia, mutta yleisen trendin mukaisesti myös CGI konsolidoi ne kahteen pääkaupunkiseudulla sijaitsevaan konesaliin. Nämä kaksi ovat Enterprise Hub ja N +1 tason konesaleja. Kummassakin konesalissa päästään CGI:n asettaman PUE-luvun alle. Konesalin loppukäyttäjäkin hyötyy tästä, sillä se alentaa konesalinen ylläpitokustannuksia ja parantaa ympäristöystävällisyyttä.

CGI:n Suomen konesaleissa on yli 2 megawatin nimellisteho ja toinen niistä on disaster recovery kohde kallion sisällä. Näissä konesaleissa sijaitsee monen kansainvälisen yrityksen sekä julkishallinnon kriittiset järjestelmät.

”Turvallisuus ja järjestelmien käytettävyys korostuu, kun entistä enemmän kriittistä tietoa viedään verkkoon. Asiakkaan tiedon turvaaminen on meille kaikkein tärkeintä. Siksi konesalitekniikka ja sen varmentaminen on aiempaa kriittisempää.”, Snellman vakuuttaa.

CGI on panostanut myös laatuun ja hankkinut ISO/IEC 27001 ja ISO/IEC 9001 – sertifikaatit. Yritys on myös PCI-DSS (Payment Card Industry Data Security Standard) yhteensopiva soveltuvin osin.

Kaikki palvelut on kahdennettu ja päivystys hoidetaan kriittisten järjestelmien osalta itse. Valvomo, palvelukeskus ja vikatilannejohto päivystävät kellon ympäri. Kaikki ydintoiminnot ylläpidetään omalla henkilökunnalla, joka sekin osaltaan tuo varmuutta toimintaan.

 

Oikealla kumppanivalinnalla parhaat tulokset

CGI on kriittinen toimittajavalinnoissaan ja tässäkin tapauksessa ensimmäisen salin jäähdytyksen optimointi tehtiin Coromaticin kanssa tunnustellen yhteistyön sujuvuutta. CGI:n laatuvaatimukset täyttyivät ja nyt yhteistyö on muuttunut kumppanuudeksi. Optimoinnin jälkeen Coromatic on uudistanut konesalin muuta infrastruktuuria ja päivittänyt sähkönjakelun. Kaikki uudistukset tehtiin konesalin toimiessa täysin normaalisti.

”Jo yhteistyön alkuvaiheessa Coromaticin henkilöstön ammattitaito ja toiminnan laatu vakuuttivat. Halusimme valita kumppanin, joka pystyy palvelemaan meitä laajalla tuote- ja palvelurintamalla. CGI:llä on yhteistyötä Coromaticin kanssa useammassa pohjoismaassa, joten sekin vakuutti meidät”, sanoo Juha Snellman. ”Yhteistyömme Suomessa on jatkunut jo toista vuotta”, Snellman täsmentää.

Liitetiedostot

Coromatic lyhyesti:

Coromatic konserni on markkinajohtaja pohjoismaissa liiketoiminnan jatkuvuuden ja toimintakriittisten tilojen turvaamisessa. Konsernin asiantuntemus kokonaisratkaisujen toimittajana sisältää konesalien, palvelinhuoneiden, luotettavan virransyötön ja tietoliikennekaapelien infrastruktuurin sekä niihin liittyvät palvelut. Suurimmat omistajat ovat yrityksen johto ja työntekijät yhdessä pääomasijoittaja EQT:n kanssa.

Coromatic konsernin liikevaihto vuonna 2013 oli 1,2 miljardia SEK.  Konsernissa on 350 työntekijää 15 pohjoismaissa toimipisteessä ja sen pääkonttori sijaitsee Tukholmassa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs