Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Turvallisuus » Aurajoen vaarat -näytös muistuttaa jokeen hyppäämisen kohtalokkuudesta

Varsinais-Suomen pelastuslaitos/ Egentliga Finlands räddningsverk

Aurajoen vaarat -näytös muistuttaa jokeen hyppäämisen kohtalokkuudesta

Tiedote.
Julkaistu: 18.05.2016 klo 14:24
Julkaisija: Varsinais-Suomen pelastuslaitos/ Egentliga Finlands räddningsverk

Varsinais-Suomen pelastuslaitos järjestää sukellus- ja pintapelastusnäytöksen Suomen Joutsenen edustalla Turussa lauantaina 21.5.2016 klo 12.15–13.00. Tilaisuudessa on mahdollisuus haastatella pelastuslaitoksen edustajia.

Joka vuosi Varsinais-Suomen pelastuslaitos saa keskimäärin 60−90 hälytystä vedenvaraan joutuneesta henkilöstä Aurajoessa. Suurin osa hälytyksistä ajoittuu kesäkauteen ja johtuu jokeen tieten tahtoen suunnanneista, usein humaltuneista, henkilöistä. Jokeen hyppääminen on erityisen vaarallista, sillä joki on matalimmillaan vain metrin syvä ja syvimmilläänkin vain neljä metriä. Joesta on myös vaikea päästä omin avuin ylös.

Sen lisäksi, että hyppiminen voi olla kohtalokasta, sitoo se myös pelastuslaitoksen resursseja turhaan. Aurajokirannan pelastustehtävään hälytetään päivystävä palomestari, pelastusyksikkö, sukellusyksikkö, ensihoitoyksikkö, sairaanhoitopiirin kenttäjohtaja sekä poliisi. Joskus paikalle kutsutaan myös nostolava- sekä lääkäriyksikkö.

Tapahtuma on osa Euroopan meripäivä ja Jokisataman avajaiset -tapahtumaviikonloppua. Jokisataman avajaiset järjestetään tiiviissä yhteistyössä Euroopan meripäivän kanssa. European Maritime Day on Euroopan komission vuosittainen merkittävin merialan tapahtuma.

Lisätiedot Aurajoen vaaroista

päivystävä palomestari p. 050 433 1155

Lisätiedot näytöksestä

tiedottaja Maria Nykyri p. 040 173 5239 tai maria.nykyri@turku.fi

Varsinais-Suomen pelastuslaitos vastaa pelastustoiminnasta maakunnan kaikissa 27 kunnassa. Palvelut tuotetaan vuorokauden ympäri toiminta-alueella, joka käsittää noin 20 000 neliökilometriä. Lähes puolet alueesta on vesistöä. Lisäksi pelastuslaitos tuottaa ensihoitopalveluita viiden kunnan alueella: Turussa, Kaarinassa, Raisiossa, Paraisilla sekä Naantalissa.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs