Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Turvallisuus » 100 000 euron lahjoitus kansalaisten kyberkoulutuksen kehittämiseen

Maanpuolustuskoulutusyhdistys MPK

100 000 euron lahjoitus kansalaisten kyberkoulutuksen kehittämiseen

Tiedote.
Julkaistu: 19.02.2016 klo 14:22
Julkaisija: Maanpuolustuskoulutusyhdistys MPK

ICT-Suomi ry lahjoitti 100 000 euroa Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) kyberkoulutuksen kehittämiseen ja haastaa myös muut yritykset ja yhteisöt mukaan. Suomen ja suomalaisten kyberturvallisuustaitojen kehittäminen on yhteiskunnallisesti tärkeää. Hanketta suojelee liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner. 

- Tietoturvalla on valtava taloudellinen ja yhteiskunnallinen merkitys digitaalisessa maailmassa. Suomella on hyvät edellytykset tulla tunnetuksi osaavana ja luotettavana maana. Jotta voimme toimia turvallisen ja luotettavan kyberympäristön sillanrakentajana, tarvitsemme monipuolisia osaajia. Vahva ote tietoturvallisuuden osaamisesta parantaa mahdollisuuksiamme vaikuttaa rooliimme ja asemaamme nopeasti muuttuvassa maailmanjärjestyksessä, liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner sanoo.

Hankkeen tarkoituksena on lisätä yhteiskunnan kyberturvallisuustietoutta. Lahjoituksen turvin MPK:n on mahdollista laajentaa reserviläisille ja muille kansalaisille suunnattua kyberturvallisuuskoulutusta koko maan laajuiseksi. Hankkeen koulutusohjelma jakautuu kahteen osaan. Jatko- ja erikoiskursseilla syvennytään tarkemmin aiheeseen ja harjoitellaan suljetussa verkkoympäristössä.

- ICT-Suomi haluaa kantaa yhteiskunnallisen vastuunsa ja osallistua Suomen kokonaisturvallisuuden rakentamiseen. Toivomme, että myös muut yhteiskunnan toimijat lähtevät mukaan tähän hankkeeseen tarjoamalla omia resurssejaan esim. lahjoituksina, kouluttajaresursseina tai koulutustiloina ympäri maata, korostaa ICT-Suomi ry:n hallituksen puheenjohtaja Ture Tähtinen.

Kyberturvahankkeen aloitusseminaari pidetään 8.3.2016 Tuusulassa. Tilaisuus on kaikille avoin ja siihen voi ilmoittautua osoitteessa: https://my.surveypal.com/Kybertiedotustilaisuus

8.30 Ilmoittautuminen ja aamupalatarjoilu
9.00 Tilaisuuden avaus ja Anne Bernerin videotervehdys
9.10 MPK:n kokonaisturvallisuuden kouluttajana – toiminnanjohtaja Pertti Laatikainen
9.20 ICT-Suomi ry:n esittely – puheenjohtaja Ture Tähtinen
9.30 Kyber meillä ja maailmalla – majuri Harry Kantola Pääesikunnan johtamisjärjestelmä sektori, kyberpuolustusosasto
10.00 Tärkeää maanpuolustustyötä kyberturvallisuudessa – professori Jarno Limnéll
10.30 Hankkeen esittely – Hanketyöryhmän puheenjohtaja Tero Oittinen
10.50 Paneelikeskustelu ja kysymykset
11:15 Tilaisuus päättyy

Lisätietoja:

Hankkeen koordinaattori, MPK:n koulutussuunnittelija Irina Lönnqvist
p. 040 563 6885, irina.lonnqvist@mpk.fi

MPK:n viestintäpäällikkö Miia Iivari                
p 050 522 0024, miia.iivari@mpk.fi

Maanpuolustuskoulutusyhdistys - MPK on valtakunnallinen vapaaehtoisen maanpuolustuksen yhteistyöjärjestö, jonka jäseninä ovat 15 keskeistä maanpuolustusjärjestöä sekä maanpuolustustyötä lähellä olevaa järjestöä. MPK:n toiminnan tarkoituksena on maanpuolustuksen edistäminen koulutuksen, tiedotuksen ja valistuksen keinoin. MPK:n toiminnasta on säädetty laissa vapaaehtoisesta maanpuolustuksesta (556/2007). Puolustusministeriö ohjaa ja valvoo yhdistyksen toimintaa. MPK järjestää vuosittain noin 1 900 kurssia eri puolilla Suomea. Osallistujia on yli 49 00 henkilöä. Kurssitarjonta jakautuu sotilaalliseen koulutukseen sekä kaikille avoimeen varautumis- ja turvallisuuskoulutukseen.

Ajankohtaista tietoa MPK:n organisaatiosta ja kurssitoiminnasta löytyy verkkosivuilta www.mpk.fi

ICT-Suomi ry on viestintä- ja tietoteknisen alan edunvaljoja, ja sen toiminta perustuu vuonna 1942 perustetun Konttorikoneliikkeiden yhdistys ry:n toimintaan. Kun tieto- ja viestintätekniikasta muodostui yhä kiinteämpi osa kaikkea yhteiskunnallista infrastruktuuria, ICT-Suomi ry:n työmarkkina- edunvalvontatehtävä sekä eri työryhmät siirrettiin Teknologiateollisuus ry:lle. Nykyään ICT-Suomi ry hallinnoi vuosien kuluessa kerryttämäänsä varallisuutta, ja sitä käytetään alan yleisiä toimintaedellytyksiä edistävään toimintaan ja tutkimukseen sekä apurahoiksi erilaisten alaa kehittävien ja tukevien projektien mahdollistamiseksi. 

Lisätietoa: www.ict-suomi.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs