Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tuotanto » Ympäristölupa metallien karkaisimolle Tampereella

Pirkanmaan ympäristökeskus

Ympäristölupa metallien karkaisimolle Tampereella

Julkaistu: 11.12.2008 klo 11:52
Julkaisija: Pirkanmaan ympäristökeskus

Pirkanmaan ympäristökeskus on myöntänyt ympäristöluvan Bodycote Lämpökäsittely Oy:n uuden karkaisimon toiminnalle Tampereella.

Pirkanmaan ympäristökeskus on myöntänyt ympäristöluvan Bodycote Lämpökäsittely Oy:n uuden karkaisimon toiminnalle Tampereella.

Yritys käsittelee erilaisia koneenrakennuksessa tarvittavia teräskappaleita karkaisemalla. Karkaisun tarkoituksena on lisätä teräksen kovuutta ja siten parantaa sen lujuusominaisuuksia ja kulutuskestävyyttä. Teräskappaleet karkaistaan uuneissa korkeassa lämpötilassa ja sammutetaan öljy- tai suolakylvyssä. Lämpökäsittelyprosessiin kuuluu myös teräskappaleiden pesu pesukoneissa.

Ympäristökeskus on ympäristöluvassa määrännyt pesukoneissa syntyvien pesuvesien haitta-aineille pitoisuusrajat. Haitta-ainepitoisuudet on selvitettävä, ennen kuin pesuvesiä aletaan johtaa yleiseen viemäriin. Toiminnassa syntyvät ilmaan johdettavat päästöt, kuten hiukkasten sekä haihtuvien orgaanisten yhdisteiden ja ammoniakin päästöt, on määrätty mitattaviksi.

Toiminnan ympäristöriskit ja toimenpiteet niiden vähentämiseksi on selvitettävä. Ympäristöluvassa on annettu myös määräyksiä metanolin ja polttoaineen varastoinnista laitoksen piha-alueella.

Yrityksen on toimitettava uusi lupahakemus lupamääräysten tarkistamiseksi viimeistään vuoden 2013 loppuun mennessä tai tätä ennen, jos pintakäsittelylaitoksen toiminta muuttuu oleellisesti niin, että ympäristöön kohdistuvat vaikutukset tai riskit lisääntyvät.


Lisätiedot:

  • Ylitarkastaja Päivi Linho, Pirkanmaan ympäristökeskus, p. 050 405 9936

Tiedotus:

  • Tiedottaja Auli Kilpeläinen, Pirkanmaan ympäristökeskus, p. 050 570 2109

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs