Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tuotanto » Verkostosta voimaa eteläkarjalaisille metallialan yrityksille

Lappeenranta Business & Innovations

Verkostosta voimaa eteläkarjalaisille metallialan yrityksille

Tiedote.
Julkaistu: 14.09.2015 klo 15:43
Julkaisija: Lappeenranta Business & Innovations

Eteläkarjalainen metallialan yritysverkosto EKMET osallistuu ensi viikolla Tampereella järjestettäville Alihankintamessuille yhteisosastolla. Verkoston jäsen lappeenrantalainen Astex Gear Oy lanseeraa messuilla uuden tuoteperheen. 

Etelä-Karjalan metallialan yritysten yhteinen markkinointi- ja yhteistyöryhmä EKMET on toiminut jo 15 vuoden ajan. Verkoston jäsenet tapaavat toisiaan säännöllisesti, osallistuvat yhdessä kehittämishankkeisiin ja markkinoivat osaamistaan yhdessä muun muassa messuilla Suomessa ja Venäjällä.

Verkosto tekee tiiviisti yhteystyötä myös Lappeenrannan Teknillisen Yliopiston (LUT) kanssa niin markkinointi- kuin kehittämistyössäkin.  Verkoston seitsemän jäsenyritystä osallistuvat ensi viikolla Tampereella järjestettäviin Alihankintamessuihin yhdessä jo 15. kerran. Myös LUT on mukana yhteisosastolla markkinoimassa alueen osaamista. 

Yksi EKMETin perustajajäsenistä, Lappeenrannassa toimiva Astex Gear Oy lanseeraa messuilla uuden tuoteperheen, Silent Tools. Yrityksen toimitusjohtaja Esa Astikainen kertoo Silent Tools –työkalujen tuovan markkinoille  uuden tavan tehdä työkaluja. - Silent Tools  työkalut räätälöidään asiakkaiden toiveiden ja mittojen mukaan. Erinomaisten runko- ja pinnoitusmateriaalien lisäksi pystymme tekemään asiakkaalle muotoja, joita ei kaupasta saa. Tällä on suoraan vaikutuksia asiakkaan tuottavuuteen, hän lisää tyytyväisenä. 

Wirma Lappeenrannan koordinoimaan verkostoon kuuluu kahdeksan konepajaa Parikkalasta, Imatralta, Lappeenrannasta ja Savitaipaleelta. Wirman yritysasiantuntija Pasi Toropaisen mukaan verkosto tuo kilpailuetua jäsenilleen – Globaalit markkinat ovat suuri haaste, mutta samalla valtava mahdollisuus yrityksille. Yhteistyön avulla pienetkin yritykset voivat kehittää toimintaansa ja etsiä ratkaisuja, joihin niiden omat voimavarat eivät yksinään riittäisi.

Toropaisen mukaan verkoston vahvuus ja tehokkuus tulevat parhaiten esille siinä, että verkosto tukee ja joustaa yritysten tarpeiden mukaan. Tästä esimerkkinä Toropainen mainitsee työvoiman saatavuuden. – EKMET:n yritykset lainaavat toisilleen työvoimaa, tiloja ja työkaluja kunkin yrityksen tilauskannan mukaan. Toiminnalla on näin suoraan vaikutusta yritysten kilpailukykyyn ja kustannuksiin, hän jatkaa.

Astex Gearin lisäksi yhteisosastolla ovat Finn-Valve Oy, Jousteel Oy, Karjalan Konepaja Oy,Imatran Teräsvalmiste Oy, Imatran Teräsvalmiste Oy ja Rämö Oy. Heidän edustajiaan voi tavata Alihankinta-messuilla 15.-.17.9.2015 osastolla A1350.

Lisätietoa

Pasi Toropainen, asiantuntija, yrityspalvelut, Wirma Lappeenranta Oy, 0400 476 471, pasi.toropainen@wirma.fi, www.wirma.fi

Esa Astikainen, toimitusjohtaja, Astex Gear Oy, 040 065 9009, esa.astikainen@astex.fi, www.astex.fi

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 72 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä.

www.lappeenranta.fi

Wirma Lappeenranta Oy palvelee Lappeenrannan seudun yrittäjiä ja yrityksiä sekä kehittää alueen toimintaympäristöä ja kilpailukykyä. Tavoitteenamme on saada Lappeenrannan seudulle uudistuvaa liiketoimintaa ja lisätä alueemme vetovoimaisuutta. Wirma on Lappeenrannan ja ympäristökuntien – Lemin, Luumäen, Savitaipaleen ja Taipalsaaren – omistama voittoa tavoittelematon seudullinen elinkeinoyhtiö.

www.wirma.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs