Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tuotanto » Uusin standarditieto esillä Alihankinta 2015 -messuilla

METSTA ry

Uusin standarditieto esillä Alihankinta 2015 -messuilla

Tiedote.
Julkaistu: 08.09.2015 klo 13:10
Julkaisija: METSTA ry

METSTAn toimialaan kuuluvissa metalli-, kone- ja rakennusteollisuuden standardeissa on tapahtunut viime aikoina paljon. Uusien ja uudistuneiden standardien avulla yritysten on mahdollista tehostaa toimintaansa, aikaansaada merkittäviä kustannussäästöjä ja parantaa kansainvälistä kilpailukykyään.

  • Euroopan komission energiatehokkuusdirektiivin toteuttamiseksi on laadittu viiden standardin sarja (SFS-EN 16247), joka opastaa rakennusten, prosessien ja kuljetusten energiatehokkuuden katselmointiin. Energiakatselmuksen teko on tärkeää yritykselle, joka haluaa parantaa energiatehokkuutta, vähentää energiankulutusta ja saavuttaa näihin liittyvät ympäristöhyödyt.

  • Hitsaus on teollisuuden merkittävin liittämismenetelmä ja alan standardeja laaditaan ja uusitaan jatkuvasti alan kehityksen tahdissa. Alan toimijoiden on tärkeää seurata standardisoinnin kehitystä ja mahdollisuuksien mukaan myös osallistua siihen. Alihankinta 2015 –messujen yhteydessä torstaina 17.9. järjestetään infotilaisuus, jossa valotetaan hitsausalan standardisointia ja standardisointiin osallistumista yleisemminkin. 
  • Levyntyöstöön liittyvät standardit ovat teollisuudessa laajalti käytettyjä. Levyntyöstön meistotekniikkaan liittyvät, saksalaisiin DIN-standardeihin perustuvat SFS-standardit on uusittu. Lisäksi on julkaistu aivan uusi levyntyöstötekniikan SFS-standardi liittyen teräsohutlevyn kylmätaivutukseen. 
  • Teräsrakenteiden CE-merkintää koskeva esitemateriaali on päivitetty kattamaan tämän hetkiset tiedot esimerkiksi standardin soveltamisalasta.

  • Koneiden kunnonvalvontaan ja diagnostiikkaan suuntaviivat antava standardi SFS-ISO 13379-1 on saatavilla nyt suomeksi käännettynä. Myös värähtelystandardisarja SFS-ISO 13373 on päivittymässä ja saamassa uusia osia. 
  • Koneturvallisuusstandardien soveltamista helpottamaan on julkaistu tekniset raportit ISO/TR 22100-2 ja ISO/TR 22100-1.

  • Rakennusten osuus energiankäytöstä on noin 40 prosenttia. Rakennusten sisäympäristöolosuhteiden ja energiatehokkuuden huomioiminen on olennaisen tärkeää jo suunnitteluvaiheessa. Sisäympäristöstandardin SFS-EN 15251 uudistus on parhaillaan lausuntovaiheessa, joten sen sisältöön on vielä mahdollista vaikuttaa. Uudistuessaan standardi tulee saamaan uuden tunnuksen EN 16798-1.

Kaikista yllämainituista aiheista ja muista alan standardeista on saatavilla lisätietoa Alihankinta 2015 –messuilla, METSTAn ja SFS:n yhteisosastolla A815.

Lisätiedot: Hanna Järvenpää, METSTA, puh. (09) 192 3277

METSTA, Metalliteollisuuden Standardisointiyhdistys ry on vuonna 2007 perustettu yleishyödyllinen standardisointiin keskittynyt yhdistys.METSTA vastaa teknologiateollisuuteen kuuluvien kone- ja metallituoteteollisuuden, metallien jalostuksen, talotekniikan sekä energianhallinnan standardisoinnista, tarkoituksenaan edistää osaltaan suomalaisen kone- ja metalliteollisuuden kilpailukykyä sekä alan ja käyttäjien turvallisuutta.Lisätiedot: www.metsta.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs