Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tuotanto » Uusi auringonsuojalasi kaksoisjulkisivuihin ja 1-kerroslasituksiin Pilkington Suncool Optilam™ 65/59

Pilkington Lahden Lasitehdas Oy

Uusi auringonsuojalasi kaksoisjulkisivuihin ja 1-kerroslasituksiin Pilkington Suncool Optilam™ 65/59

Tiedote.
Julkaistu: 17.12.2013 klo 11:53
Julkaisija: Pilkington Lahden Lasitehdas Oy

Uusi auringonsuoja-/energiansäästölasi Pilkington Suncool Optilam™ 65/59 osana kaksoisjulkisivulasitusta parantaa rakennuksen energiateknisiä arvoja. 

Jos erillinen julkisivuseinä asennetaan varsinaisen rakennuksen seinän eteen, puhutaan niin sanotusta ”kaksoisjulkisivusta”. Näin voidaan esimerkiksi vähentää rakennuksen lämpiämistä auringon säteilyn vuoksi sekä tuulesta johtuvaa kuormitusta (erityisen tärkeää korkeissa rakennuksissa). Tämä kahdesta julkisivusta koostuva järjestelmä vähentää lisäksi lämmönhukkaa talvella ja parantaa äänenvaimennusta. 

Läpinäkyvä auringonsuoja kaksoisjulkisivussa 

Uusi Pilkington Suncool Optilam™ 65/69 kehitettiin erityisesti tällaisia kaksinkertaisia julkisivuseiniä varten. Yleensä kaksoisjulkisivun ulommassa seinässä ei käytetä eristyslasia. Siksi läpinäkyvä auringonsuoja tehokkaan auringonsuojalasin muodossa ei tähän asti ole ollut mahdollinen valinta. Pilkington Suncool Optilam™ 65/59 -lasin pinnoitettu puoli laminoidaan PVB -kalvoa vasten – tekninen uutuus, joka mahdollistaa pinnoitetun auringonsuojalasin käytön kaksoisjulkisivuissa ja muissa 1-kerros lasituksissa. 

Uuden laminoidun auringonsuojalasin käyttö etummaisessa julkisivussa voi parantaa huomattavasti rakennuksen energiateknisiä arvoja. Kun kaksoisjulkisivun takana olevassa seinässä lisäksi käytetään auringolta suojaavaa Pilkington Suncool 70/35 -eristyslasia, saavutetaan 47 prosentin valonläpäisykyky sekä 27 prosentin g-arvo. Jos taas huoneen eristämiseen käytetäänkin lämmöneristyslasia, saavutetaan 53 prosentin valonläpäisykyky ja 37 prosentin g-arvo. 

”Pilkington Suncool Optilam™ 65/69 -lasin etuihin kuuluu myös lasin optinen muunneltavuus, sillä tuotteen asennussuuntaa vaihtamalla saadaan aikaan joko 17 prosentin tai 8 prosentin heijastus. Tarjoamme asiakkaillemme siis tuotteen, jolla pystyy toteuttamaan kaksi optisesti erilaista ratkaisua”, kertoo Pilkingtonin tekninen myyntipäällikkö Juha Rahikkala.

Uuden laminoidun auringonsuojalasin käyttö kaksoisjulkisivun ulommassa lasituksessa voi parantaa huomattavasti rakennuksen energiateknisiä arvoja. 

Pilkington Lahden Lasitehdas Oy
Juha Rahikkala
juha.rahikkala@fi.nsg.com
Puh. +358 (0)3 349 9282

 

© NSG Group

NSG Group on johtava maailmanlaajuinen lasin ja lasituotteiden valmistaja. Sen tärkeimpiä liiketoiminta-alueita ovat Automotive (ensiasennuslasit ja ajoneuvojen varaosalasit) ja Architectural and Technical Glass (tähän sisältyvät laajat valikoimat lasituotteita uudisrakennuksiin ja remontteihin, näyttöihin, aurinkoenergia ja optoelektroniikka ratkaisuihin). NSG osti vuonna 1918 perustetun Pilkingtonin kesäkuussa 2006. Koko NSG Groupin liikevaihto on vajaat 5 miljardia euroa, ja sillä on noin 29 000 työntekijää ympäri maailmaa. Yrityksellä on tuotantolaitoksia 29 maassa ja myyntitoimintaa 130 maassa. 

Liitetiedostot


Pilkingtonin nimi on liitetty läheisesti lasiin jo vuodesta 1826. Vuonna 2006 japanilainen NSG Group osti Pilkington plc:n ja nimi Pilkington säilytettiin NSG Groupin rakennus- ja autolasipuolen tuotenimenä. Laajentunut NSG Group on yksi maailman suurimmista lasin ja lasituotteiden valmistajista rakennusteollisuudelle, autoteollisuudelle ja erikoislasisektorille. Valmistustoimintaa on 29 maassa, neljässä maanosassa ja myyntiä noin 130 maassa. Tilivuonna joka päättyi 31.3.2012 NSG Group raportoi myynniksi noin 5 miljardia euroa. NSG Groupin liikevaihdosta 41 % tuli Euroopasta, 29 % Japanista, 14 % Pohjois-Amerikasta ja 16 % muualta maailmasta. 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs