Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tuotanto » Suomalainen laiteinnovaatio aseeksi antibiooteille vastustuskykyistä MRSA-bakteeria vastaan

Led Suutari Oy

Suomalainen laiteinnovaatio aseeksi antibiooteille vastustuskykyistä MRSA-bakteeria vastaan

Tiedote.
Julkaistu: 18.02.2016 klo 10:00
Julkaisija: Led Suutari Oy

Varkautelainen ekologisia ja energiatehokkaita desinfiointiratkaisuja kehittävä Led Suutari Oy on kehittänyt uuden ja erittäin helppokäyttöisen IQ MOBILE -desinfiointilaiteperheen, joka tammikuussa valmistuneiden tutkimustulosten mukaan tuhoaa erittäin tehokkaasti sairaalainfektioita aiheuttavan ja antibiooteille vastustuskykyisen MRSA-bakteerin. Laitteet hyödyntävät uutta UV-LED teknologiaa, ja riippumattomien tutkimuslaitosten tekemissä tutkimuksissa ilmeni, että neljän minuutin käsittely uudessa UV-LED -desinfiointilaitteessa tuhosi esimerkiksi MRSA-bakteerin lähes täysin desinfioitavan mobiililaitteen pinnalta. Laitteiden mikrobiologista tehoa on tutkittu muun muassa Itä-Suomen Yliopiston sekä kuopiolaisen Biosafe Oy:n toimesta.

IQ MOBILE –laiteperhe on suunniteltu erityisesti mobiililaitteiden desinfiointiin. Näiden, kuten muidenkin hoitotyössä käytettävien elektronisten laitteiden, desinfiointi on aikaisemmin ollut haasteellista laitteiden muotojen ja laitevalmistajien asettamien rajoitusten vuoksi. Useat laitevalmistajat suosittelevat välttämään voimakkaita kemiallisia desinfiointiaineita laitteiden pintapyyhinnässä ja tämä on heikentänyt mahdollisuuksia puhdistaa laitteet kunnolla taudinaiheuttajista. IQ MOBILE -laitteita on käytössä muun muassa Kuopion Yliopistollisessa sairaalassa. Lisäksi laitteita on parhaillaan koekäytössä Helsingin, Oulun, Tampereen ja Turun Yliopistollisissa Keskussairaaloissa.

Helsingin Yliopistollisen Keskussairaalan tulehduskeskuksen osastonylilääkäri, sisätautiopin dosentti Veli-Jukka Anttilan mukaan antibiooteille vastustuskykyiset bakteerit, kuten MRSA, ovat sekä Suomessa että maailmalla merkittävä ongelma terveydenhuollossa. Moniresistenttien mikrobien leviämisen ehkäisyssä hyvä käsihygienia on tärkein yksittäinen toimenpide. Moniresistentit bakteerit viihtyvät sairaaloissa hoitoympäristön pinnoilla ja myös elektronisissa laitteissa, kuten mobiililaitteissa, näppäimistöissä, sähköisissä hoitolaitteissa ja puhelimissa. Näiden puhdistaminen mikrobeista on usein hankalaa ja aikaa vievää. Arkipäivän ongelmana Anttila näkee henkilökunnan ja potilaiden mobiililaitteiden mikrobikontaminaation. Käsiä ei muisteta myöskään aina desinfioida kun mobiililaitteesta siirrytään potilaan luokse.

Led Suutarin UV-LED desinfiointijärjestelmä voi olla ratkaisu mobiililaitteiden desinfiointiongelmaan sairaala-ympäristössä. Tärkeää desinfiointilaitteiston tuotekehityksessä on yhteistyö käyttäjien ja laitevalmistajien kanssa sekä riittävä näyttö laitteiden mikrobiologisesta tehosta.” Sanoo Anttila.

Led Suutari Oy:n tarkoitus on viedä laiteinnovaatio maailmanlaajuisille markkinoille mahdollisimman nopeasti. Kilpailevaa tuotetta ei markkinoilla vielä ole, joten tienraivaajan roolista huolimatta IQ MOBILE -tuoteperhe saattaa aiheuttaa yritykselle nopean kasvupiikin.

Mikäli onnistumme viemään laitteemme tehokkaasti maailmanmarkkinoille, tulemme tarvitsemaan tulevaisuudessa lisää väkeä niin tuotekehitykseen, myyntiin kuin kokoonpanoonkin.” toteaa yrityksen toimitusjohtaja Risto Koponen.

Lisätietoja Led Suutari Oy:n IQ MOBILE –tuoteperheestä ja tutkimustuloksista:

Miikka Liimatainen
Sales manager
040 508 5712
miikka.liimatainen@ledsuutari.fi

Tero Pekkarinen
Sales manager
0400 933 330
tero.pekkarinen@ledsuutari.fi

www.ledsuutari.fi 

Liitetiedostot

Led Suutari Oy on varkautelainen PK-yritys, joka aloitti IQ MOBILE –laitteiden kehitystyön jo vuonna 2008. Yritys työllistää kuusi henkilöä.. IQ MOBILE –laitteet ovat täysin kotimaisen tuotekehityksen tulos ja laitteiden komponentit ovat paria poikkeusta lukuun ottamatta kotimaisia. Laitteiden kokoonpano tapahtuu Varkaudessa. Rahoitusta laitteiden kehitystyöhön yritys on saanut mm. Tekesiltä, ELY-keskukselta sekä yksityisiltä sijoittajilta. Laitteet ovat herättäneet kansainvälistä kiinnostusta ja laitteiden myynti on alkamassa mm. Ruotsissa, Tanskassa ja Hollannissa. 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs