Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tuotanto » SKS Toijala Works voitti Red Dot -muotoilukilpailun kunniamaininnan

SKS Toijala Works Oy

SKS Toijala Works voitti Red Dot -muotoilukilpailun kunniamaininnan

Tiedote.
Julkaistu: 30.03.2016 klo 14:00
Julkaisija: SKS Toijala Works Oy

SKS Toijala Worksin valmistama oma tuote, KURO RTD12 puukurottaja on voittanut kunniamaininnan kansainvälisessä Red Dod -kilpailussa. Suuressa ja maailmalla korkealle arvostetussa muotoilukilpailussa KURO RTD12 puukurottajalle myönnettiin kunniamaininta erityisen hyvin toteutetusta suunnittelutyöstä.

Kunniamaininta saavutettiin vuoden 2016 Red Dot -kilpailussa ajoneuvot-luokassa. Kilpailussa oli mukana yhteensä 5 200 tuotetta 57 maasta. Kilpailun tuomaristoon kuului 41 asiantuntijaa eri puolilta maailmaa ja palkintoja jaettiin 31 luokassa. Kilpailuun osallistui kansainvälisesti tunnettuja brändejä uutuustuotteillaan.

KURO RTD12 on uudenlainen, tehokas ja taloudellinen puukurottaja. Yksipalkkinen runko, voimalähteen sijoittaminen koneen sivulle, ohjaamohytin uudistunut käytön konsepti sekä TW Remote -etähallintajärjestelmä ovat muutamia esimerkkejä innovatiivisella tavalla toteutetusta järjestelmien ja komponenttien sijoittelusta, verrattuna aiempiin kurottajatyyppisiin koneisiin. Moderni muotoilu on osa puukurottajan monipuolista käytettävyyttä. Puukurottajan kuormankäsittelykyky säätyy älykkäästi 8 ja 12 tonnin välillä.

SKS Toijala Worksin liiketoimintajohtaja Heikki Korpimaa toteaa, että KURO on täysin puhtaalta pöydältä suunniteltu uusi tuote, joka pohjautuu pitkään kokemukseen puukurottajien kehityksestä ja valmistamisesta. ”Red Dot -palkinto myönnetään innovatiivisille ja laadukkaille tuotteille, joiden suunnittelu vakuuttaa kriittisen tuomariston. Olemme KUROn kehitystiimin ja yhteistyökumppaneiden kanssa todella ylpeitä saamastamme kunniamaininnasta. Työmme tuloksena syntyi markkinoille uusimmalla suomalaisella teknologialla toteutettu puukurottaja KURO RTD12. Yksinkertainen mekaaninen toteutus, mutta toiminnoiltaan monipuolinen ja kehittynyt kone, jota on helppo valmistaa, huoltaa ja joustava käyttää, Heikki Korpimaa kertoo.

Red Dot -tuomaristo myöntää kunniamaininnan tuotteille, jotka on toteutettu erityisen hyvin, huolellista suunnittelutyötä hyödyntäen. Innovaation aste, korkea laatu, toiminnallisuus ja ekologisuus olivat riippumattomista asiantuntijoista koostuvan tuomariston arvion perusteet.

Red Dot -muotoilukilpailun perustaja ja toimitusjohtaja, professori Peter Zec kommentoi vuoden 2016 kilpailun olleen hyvin korkealaatuisen. ”Palkitut tuotteet osoittivat suorituskyvyn lisäksi poikkeuksellisen korkeaa suunnittelun ja muotoilun laatua. Innovatiivisessa tuoteratkaisussa muotoilulla on keskeinen osa”, professori Peter Zec toteaa.

Red Dot Award -kilpailun järjestää muotoilukeskus Design Zentrum Nordrhein Westfalen Essenissä, Saksassa. Tavoiteltua Red Dot -palkintoa pidetään laadukkaan suunnittelun ja muotoilun takeena. Kilpailun palkinnot jaetaan Red Dot -gaalatilaisuudessa Essenissä 4. heinäkuuta 2016.

Lisätietoja:
Heikki Korpimaa, Liiketoimintajohtaja, SKS Toijala Works Oy
puh. +358 40 501 8623
heikki.korpimaa@sks.fi
www.twlogstacker.fi

http://en.red-dot.org/

Liitetiedostot

SKS Toijala Works Oy on koneenrakennuksen teräsrakenteiden, kuten runkojen ja puomistojen erikoisosaaja, joka valmistaa myös valmiita koneita ja laitteita avaimet käteen -periaatteella. Toimialan huippuosaaminen, laaja kokemus hankintatoimesta, globaali verkosto ja mahdollisuus hyödyntää edullisemman kustannustason maiden valmistusta tuottavat asiakkaille kustannustehokkaita kokonaisratkaisuja. Tuotteet ja palvelut: järjestelmätoimitukset, teräsrakennekomponentit, suunnittelupalvelu.

SKS Toijala Works on osa SKS-konsernia. SKS-konsernin liikevaihto oli 105,3 miljoonaa euroa vuonna 2015 ja konsernin palveluksessa on 647 henkilöä. SKS-konsernilla on toimintoja Suomen lisäksi Kiinassa, Puolassa, Ruotsissa, Venäjällä ja Virossa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs