Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tuotanto » Peikko ottaa käyttöön Kempin hitsauksen laadunhallintajärjestelmän kolmessa eri yksikössään

Kemppi Oy

Peikko ottaa käyttöön Kempin hitsauksen laadunhallintajärjestelmän kolmessa eri yksikössään

Tiedote.
Julkaistu: 09.02.2015 klo 15:00
Julkaisija: Kemppi Oy

Peikko Group ja Kemppi ovat sopineet Kemppi ARC System 3 -hitsauksen laadunhallintajärjestelmän käyttöönotosta Peikon Suomen, Liettuan ja Slovakian tuotantolaitoksissa. Tämä on Kempin järjestelmän ensimmäinen multisite-käyttöönotto.

Kemppi ARC System on hitsauksen kokonaisvaltainen järjestelmä projektien esisuunnitteluun, hallintaan ja seurantaan. Sen avulla hitsauksen valvonta ja dokumentaation kerääminen on täysin automatisoitua ja hitsareiden pätevyydet, hitsausohjeet sekä tiedot NDT-tarkastuksista ovat tallessa yhdessä pilvipalvelussa.    

Peikon Kemppi ARC System 3 -implementointiprojekti toteutetaan keväällä 2015. Ensimmäisessä vaiheessa kaikki järjestelmän pääkäyttäjät koulutetaan Lahdessa Kempin tehtaalla. Järjestelmän asennukset tehdään sitten Peikon liittorakenteita valmistavissa tuotantolaitoksissa Lahdessa, Liettuan Kaunasissa ja Slovakian Kralova nad Vahomissa. 

”Peikon tuotteita käytetään rakennusten runkorakenteissa, joten niihin kohdistuu kovia kuormia. Tuotteiden kapasiteetti- ja kestävyysominaisuudet ovat tällöin merkittävässä asemassa. Hitsaus on kriittinen vaihe rakenteellisen tuotteen valmistusprosessissa. Tuotevaatimusten ja markkinoiden laatuvaatimusten kiristyessä haluamme Peikolla varmistaa, että pystymme vastaamaan näihin haasteisiin ja myös ennakoimaan alan tulevaa kehitystä. Kemppi ARC System 3 -järjestelmän käyttöönotolla varmistamme laadullisen kilpailukykymme muuttuvassa ja haastavassa liiketoimintaympäristössä”, kertoo Peikko Groupin toimitusjohtaja Topi Paananen.

Tuotantojohtaja Tuomas Mantere Peikolta jatkaa: ”Hitsausprosessin reaaliaikaisella seurannalla voimme havaita epäkohdat ja laatupoikkeamat tuotannossamme. Oikeiden ja oikea-aikaisten toimenpiteiden avulla varmistamme hitsauksen tasalaatuisuuden, parannamme tuottavuuttamme ja voimme arvioida muutosten vaikutuksia. Samalla helpotamme hitsauskoordinoijien työtä käyttämällä järjestelmän hallinnointityökaluja esimerkiksi hitsauspätevyyksien ylläpidossa. Kempin slogan Stop Guessing – Start Knowing istuu ajatteluumme erinomaisesti.”

Mikko Väisänen, myyntijohtaja, Pohjoismaat Kemppi Oy:stä kommentoi: ”Pitkäaikainen yhteistyökumppanimme ja asiakkaamme Peikko Group on pioneerihenkinen toimija, jonka tuotteet ovat maailman huippua. Olemme tyytyväisiä, kun saamme olla mukana heidän tuotantoprosessiensa kehittämisessä uuden teknologian avulla.” 

Kari Kemppi, johtaja, hitsauksen tuotantoratkaisut, Kemppi Oy, kuvailee: ”Kemppi ARC Systemin ansiosta Kemppi on tuonut hitsaavaan teollisuuteen sen, mikä lastuavassa valmistuksessa on ollut käytössä jo pitkään.” Ohjelmistoratkaisujen avulla saatu tarkka tieto vaikuttaa positiivisesti tuotannon tehokkuuteen, läpimenoaikaan, liiketoiminnan kannattavuuteen ja kustannustehokkuuteen. Uusien ratkaisujen myötä Kemppi on muuntautumassa pelkästä laitevalmistajasta ohjelmistojen kehittäjäksi ja aidoksi ratkaisujen tarjoajaksi.

Lisätietoja:
Kari Kemppi, johtaja, hitsauksen tuotantoratkaisut, Kemppi Oy, +358 44 2899 353
Topi Paananen, toimitusjohtaja, Peikko Group Oy, +358 50 384 3001


--

Kemppi ARC System
Kemppi ARC System 3 on modulaarinen ja skaalautuva järjestelmä, joka soveltuu monentyyppisille ja -kokoisille yrityksille. Myös alihankintaan soveltuva ohjelmisto voidaan ottaa käyttöön vaiheittain.  Kemppi on edelläkävijä järjestelmien kehittämisessä, sillä ensimmäinen alustaversio Kemppi ARC System 1 on esitelty jo vuonna 2008. Tietoja hitsauslaitteista digitaalisessa muodossa Kemppi on alkanut kerätä jo vuonna 1995. 

Kemppi
Kemppi Group Oy:n tytäryhtiö Kemppi Oy on vuonna 1949 perustettu yksityinen sukuyhtiö, joka on yksi maailman johtavista kaarihitsauslaitevalmistajista sekä hitsauksen ohjelmisto- ja palveluratkaisujen toimittajista. Yrityksen liikevaihto vuonna 2013 oli noin 111 miljoonaa euroa, josta 90 % kansainvälisiltä markkinoilta. Kempillä on tuotantolaitokset Lahdessa ja Asikkalassa sekä Intian Chennaissa. Sillä on toimipisteitä 16 maassa ja säännöllistä vientiä yli 70 maahan. Yritys työllistää yli 600 henkilöä. www.kemppi.com

Peikko Group Oy
Peikko Group Oy on johtava maailmanlaajuinen betonirakenteiden liitostekniikkaan ja liittorakenteisiin keskittyvä yritys. Peikon innovatiiviset ratkaisut tekevät asiakkaiden rakennusprosessista helpomman, nopeamman ja turvallisemman. Peikolla on tytäryhtiöt yli 30 maassa Aasian–Tyynenmeren alueella, Euroopassa, Kiinassa, Lähi-idässä ja Pohjois-Amerikassa ja tuotantoa 9 maassa ympäri maailmaa. Peikko on vuonna 1965 perustettu perheyhtiö, ja sen palveluksessa on 1300 ammattilaista. Lisätietoa yhtiöstä: www.peikko.com.  

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs