Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tuotanto » Oululainen Senfit vastasi Veolian haasteeseen ja pääsee globaalin jätin kumppaniksi

Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy

Oululainen Senfit vastasi Veolian haasteeseen ja pääsee globaalin jätin kumppaniksi

Tiedote.
Julkaistu: 18.03.2015 klo 10:00
Julkaisija: Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy

Uusien innovatiivisten tuotteiden, palveluiden ja prosessien markkinoille pääsyn nopeuttamiseen tarkoitettu työkalu, Nordic Innovation Accelerator (NIA), on tarjonnut jo kymmenille pohjoismaisille cleantech-yrityksille tilaisuuden esitellä ympäristöteknologian osaamistaan maailman johtaville alan toimijoille.

Liikevaihdoltaan yli 22 miljardin euron kansainvälinen cleantech-yritys Veolia kiinnostui vastikään suomalaisesta Senfitista, joka tarjoaa korkean suorituskyvyn mikroaaltoihin perustuvaa mittaus- ja seurantateknologiaa.

Oululainen kasvuyritys Senfit esitti ratkaisuaan Veolian orgaanisten aineiden kosteudenmittaushaasteeseen, ja tuli valituksi yhteensä kuudestatoista kansainvälisestä ehdotuksesta yhteistyöhön Veolian kanssa. Edessä on yhteinen pilotointi, joka tarjoaa Senfitille loistavan referenssin ja kontaktin suurasiakkaaseen.

”Ehdotimme ratkaisuamme, sillä Veolia on alan merkittävä globaali toimija, ja halusimme nähdä mitä tätä kautta voisi syntyä.  NIA-prosessi avasi meille arvokkaan keskusteluyhteyden mahdollisen asiakkaan kanssa ja yhteisen pilotoinnin tavoitteet ovat korkealla. Uskomme tätä kautta pääsevämme kaupalliseen sopimukseen vielä tämän vuoden puolella.” Kuvailee hyötyjä Senfitin toimitusjohtaja Markku Korhonen.

Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy lanseerasi Pohjoismaihin räätälöidyn NIA-alustan reilu vuosi sitten yhteistyössä globaalia kiertotaloutta edistävän Veolian kanssa. Veden, energian ja materiaalien käytön tehokkuuteen erikoistunut Veolia asettaa alustan kautta valmiiksi määriteltyjä haasteita, joihin yritykset voivat tarjota kehittämiään ratkaisuja.

”Yhteistyökokeilu LADEC:in kanssa oli onnistunut, ja odotamme innolla vuotta 2015. NIA on meille loistava väylä löytää innovatiivisia ratkaisuja suuren potentiaalin omaavista Pohjoismaista ja kahden ensimmäisen haun tulokset todistivat työkalun toimivuuden ja tehokkuuden,” kertoo Veolian innovaatio-osaston johtaja Laurence Duyck.

Pohjoismaiset cleantech-yritykset aktiivisia

Pohjoismaisten cleantech-yritysten aktiivisuus ja teknologiaosaamisen vahvuudet ovat nousseet esille Veolian kahdessa tuoreimmassa haussa, joista ensimmäisessä Veolia etsi yhteistyökumppaneita teollisuusjätteiden logistiikan tehostamiseen ja toisessa orgaanisten aineiden kosteusmittauksiin.

Maailmanlaajuisesti uusia jäteratkaisuja kartoittava haku keräsi NIA-yhteistyön kautta kaikkiaan 30 prosenttia hakijoista Pohjoismaista. Yhdeksän näistä ehdotuksista saapui Suomesta. Kosteuden mittaamisen nopeuttamista ja tarkkuutta edistäviä ratkaisuja esitettiin kaikkiaan kuusitoista, joista suomalaisyrityksistä tuli kuusi.

Ketteryyttä ja uudistumisideoita perinteiselle teollisuudelle

Pienet ja alkavat cleantech-yritykset saavat 187 000 työllistävän Veolian kansainvälisiltä asiantuntijoilta alustan välityksellä arvokasta ohjausta. Yhtiöllä on käytössään lukuisia pilottilaitoksia, joissa uusia tuotteita ja laitteita olisi mahdollista testata aidossa ympäristössä.

Nordic Innovation Accelerator -alustaa ei ole rajattu vain Veolian käyttöön ja se tarjoaakin perinteisille teollisuusyrityksille matalan kynnyksen väylän hakea ideoita, osaamista ja verkostoja teollisten prosessiensa uudistamiseen. NIA-palvelukokonaisuus on tarjolla minkä tahansa toimialan yrityksille, jotka haluavat uudistua ja kokeilla mitä ratkaisuja oman yrityksen ulkopuolelta löytyy.

Suomalaisista toimijoista innovaatioalustaa ovat hyödyntäneet muun muassa Lahden kaupunki, Lahden ammattikorkeakoulu, Renor ja Lahti Aqua, jotka järjestivät viime vuonna kilpailun uusien hulevesiratkaisujen löytämiseksi. Suuryrityksistä Fortum, Kuusakoski ja S-ryhmä puolestaan hakivat alustan välityksellä uusia ideoita liiketoimintansa kehittämiseen. Ne lupautuivat sparraamaan suojateikseen valitsemia kiinnostavia kasvuyrityksiä puolen vuoden ajan osana LADECin koordinoimaa Corporate Venture -ohjelmaa (www.corporateprogram.fi). Nyt mukana on seitsemän tiimiä, ja useita demo- ja pilottiprojekteja on suunnitteilla.

”NIA on työkalu, joka mahdollistaa ketterän hakuprosessin mutta tärkeimmät onnistumisen kriteerit ovat suuryrityksen käsissä. Konsernien kehitysihmisiltä vaaditaan avoimuutta, oikeaa tahtotilaa ja riittävää sitoutumista työhön kasvuyrityksen kanssa.  Yhteistä kieltä ja toimintatapaa joudutaan joskus hakemaan kieli keskellä suuta – mutta uskon, että se kannattaa, ja molemmat osapuolet oppivat! Parasta on, että kasvuyrityksistä tarttuu konsernien kehitystiimeille muutakin kuin uusia teknologiaratkaisuja: yrittäjähenkisyys ja innostuminen saavat aikaan ihmeitä,” kertoo ohjelmaa koordinoiva kehityspäällikkö Nina Harjula LADECista.

Lisätietoja Nordic Innovation Accelerator ja Corporate Venture -ohjelmista:

Nina Harjula
kehityspäällikkö
Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy
050 518 0915

Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy – Kestävän kasvun vauhdittaja
LADEC kehittää Lahden seudun elinkeinoelämän kasvun edellytyksiä, kilpailukykyä ja vetovoimaisuutta. Tarjoamme  yrityksille monipuolisia yrittäjyys-, sijoittumis- sekä kasvu- ja kehittämispalveluita. Osaamiskärkiämme ovat cleantech ja teollinen muotoilu. Yhtiöllämme on laaja kansainvälinen yhteistyöverkosto erityisesti cleantech- ja kasvurahoitussektoreilla. 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs