Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tuotanto » Luxhammarille merkittävä vientikauppa: puun lämpökäsittelylaitos lähti Thaimaahan

Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy

Luxhammarille merkittävä vientikauppa: puun lämpökäsittelylaitos lähti Thaimaahan

Tiedote.
Julkaistu: 23.10.2015 klo 09:34
Julkaisija: Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy

Luxhammarille merkittävä vientikauppa: puun lämpökäsittelylaitos lähti Thaimaahan

Mikkeliläinen Luxhammar Oy on saavuttanut merkittävän vientikaupan Thaimaasta – yhtiö toimittaa puun lämpökäsittelylaitoksen Thaimaassa toimivalle puunjalostajalle. Kauppa työllistää myös yhtiön laajaa alihankkijaverkostoa Mikkelin alueella: toimitusta varten Luxhammar on ostanut komponentteja ja alihankintoja Mikkelin alueelta yhteensä lähes miljoonalla eurolla.

Uusi puun lämpökäsittelylaitos toimitetaan Thaimaahan tämän vuoden aikana. – Meillä on vahva tahtotila kasvaa kansainvälisillä markkinoilla, ja tavoittelemme lisää juuri tällaisia kauppoja ja kokonaistoimituksia. Tavoittelemamme kasvu edellyttää meiltä myös lisäresurssien palkkaamista myynti- ja projektinjohtotehtäviin, kertoo toimitusjohtaja Tero Lallukka Luxhammar Oy:stä.

Luxhammarin kilpailuasemaa kansainvälisillä markkinoilla vahvistaa yhtiön kehittämä ainutlaatuinen valmistustekniikka. – Tekniikkamme avulla puun lämpökäsittelylaitoksen valmistus- ja toimitusaika voidaan vähentää noin puoleen, mikä parantaa merkittävästi myös hintakilpailukykyämme, Lallukka selvittää. – Thaimaan toimitus on hyvä esimerkki siitä, kuinka nopeisiin toimituksiin pystymme: valmistus aloitettiin elokuussa, ja kontit lähtevät meiltä tällä viikolla. Tässä toimituksessa pääsimme täysimääräisesti hyödyntämään omaa valmistustekniikkaamme, Lallukka selvittää.

Toteutunut kauppa ja Luxhammarin tavoittelema vahva kasvu vientimarkkinoilla heijastuvat myös yhtiön alihankkijaverkostoon Mikkelin alueella. – Tarvitsemme paikallisilta alihankkijoilta mm. konepajavalmistusta, lämmönvaihtimia, sähköistystä ja automaatiota sekä suunnittelu- ja asennustyötä. Kun alihankintojen arvo yhdessä kaupassa nousee yli miljoonan euron, vaikutus on merkittävä myös alihankkijoille. Lisäksi työllistämme mikkeliläisiä myös laitoksemme asennuksen johto- ja valvontatehtävissä kohdemarkkinoilla, kuten tällä kertaa Thaimaassa, Lallukka toteaa.

Lisätietoja:

Tero Lallukka, toimitusjohtaja, Luxhammar Oy, 0400 491 754, tero.lallukka@luxhammar.com

Marjo Niittuaho-Nastolin, kehityspäällikkö, Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy, 0440 361 615, marjo.niittuaho-nastolin@mikseimikkeli.fi

Liitetiedostot

Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy edistää Mikkelin elinvoimaisuutta ja vetovoimaa ja yritysten toimintaedellytyksiä sekä menestymistä toiminnan fokuksen ollessa erityisesti mikro- ja pk-yrityksissä. www.mikseimikkkeli.f

Luxhammar Oy on mukana Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy:n "Lean startup -ketterä kehittämisohjelma" -hankkeessa. Hanketta rahoittavat Euroopan unionin aluekehitysrahasto, Mikkelin kaupunki ja yritykset. Rahoituksen myöntänyt viranomainen on Etelä-Savon maakuntaliitto.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs