Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tuotanto » KUTSU LEHDISTÖTILAISUUTEEN: Rakennusalan vajaa koneellistamisaste aiheuttaa tehottomuutta – rakennuskoneala on yksi vastaus kärjistyvään työvoimaongelmaan

Teknisen Kaupan ja Palveluiden yhdistys

KUTSU LEHDISTÖTILAISUUTEEN: Rakennusalan vajaa koneellistamisaste aiheuttaa tehottomuutta – rakennuskoneala on yksi vastaus kärjistyvään työvoimaongelmaan

Julkaistu: 03.12.2010 klo 11:00
Julkaisija: Teknisen Kaupan ja Palveluiden yhdistys

Rakennusalan vajaa koneellistamisaste aiheuttaa tehottomuutta

– rakennuskoneala on yksi vastaus kärjistyvään työvoimaongelmaan

Rakennusala tulee jatkossakin kärsimään työvoimapulasta. Merkkejä siitä on jo nyt rakentamisen vilkastuttua laman jälkeen, ja ongelma vain pahenee. Merkittävä keino helpottaa työvoimapulaa on lisätä alan koneellistamisastetta ja koneautomaatiota.

Rakennuskoneala on nyt ensimmäistä kertaa määritelty. Alan markkina on luultua suurempi. ja sen markkinakehitystä ennustetaan tästä alkaen kahdesti vuodessa. Tässä tilaisuudessa annetaan ensimmäinen ennuste.

Kerromme ”Rakennuskonetoimiala ja sen kehittäminen” –hankkeen tuloksista hotelli Scandic Simonkentän Pavilion-kokoustilassa maanantaina 13.12. kello 10.00 alkaen.

Ohjelma

Miksi rakennuskonehanke tehtiin?

Rakennuskonetoimiala ja sen kehittäminen -hankkeen johtoryhmän puheenjohtaja Heikki Ojaperä, Tekninen Kauppa 

Mikä on rakennuskonetoimiala ja mitkä ovat sen näkymät?

Asiakasjohtaja Pekka Pajakkala, VTT

Rakennuskonealan kehittämisohjelma

Toimitusjohtaja Kari Aulasmaa, Ramirent Finland Oy

Kommentti asiakasnäkökulmasta

Toimitusjohtaja Kimmo Karppanen, YIT Kalusto Oy

Konepalvelujen kehittämisestäkö potkua prosessien tehostamiseen ?

Toimitusjohtaja Ari Ahonen, RYM Oy

 

Rakennuskonetoimiala ja sen kehittäminen -hanke on osa Tekesin Rakennettu ympäristö -ohjelmaa. Selvityksen myötä rakennuskoneala on nyt ensimmäistä kertaa määritelty ja sen koko ja toimijat kuvattu. Tästä lähtien selvityksen pohjalta tehdään markkinaennuste kahdesti vuodessa. Tulosten painopiste on toimialan sekä asiakkaille tarjottavien ratkaisujen ja palvelujen kehittämisessä sekä tuottavuuden parantamisessa.

 

Tilaisuudessa on kahvi- ja sämpylätarjoilu. Tarjoilun vuoksi pyydämme ystävällisesti ilmoittamaan osallistumisesta viimeistään 9.12. Teknisen Kaupan viestintäpäällikkö Maija-Liisa Ihanukselle, maija-liisa.ihanus@tekninen.fi tai 050 5292 471.

Tervetuloa!

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs