Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tuotanto » Kuntoutustoiminnan lakkautus on vakava virhe

Puuliitto

Kuntoutustoiminnan lakkautus on vakava virhe

Tiedote.
Julkaistu: 23.09.2015 klo 14:20
Julkaisija: Puuliitto

Puuliiton työympäristö- ja sosiaalijaoston mukaan maan hallituksen suunnitelma lakkauttaa työntekijöiden kuntoutustoiminta tämän vuoden lopussa on räikeässä ristiriidassa työssä jaksamisen ja työurien pidentämisen tavoitteiden kanssa. Hallituksen linjauksen mukaan ASLAK kuntoutus päättyy tämän vuoden lopussa, eikä aikaisemmin suunniteltua AURA-kuntoutusta käynnistetä.

– Jos työkaluja ei ole käytössä, on työurien pidentäminen mahdoton tehtävä. Mikäli ASLAKia tai AURAa ei käytetä, on nopeasti käynnistettävä jokin niitä korvaava kuntoutusmalli.


– Työnteko on fyysisesti ja henkisesti kuluttavaa. Rasittumista ehkäisevää ja henkilökohtaista jaksamista tukevaa toimintaa kyetään vain harvoin järjestämään riittävän laadukkaasti työpaikoilla. Siksi tarvitsemme valtakunnallisesti koordinoidun kuntoutusjärjestelmän. Siitä hyötyvät työntekijät ja työnantajat yhtä lailla, jaosto arvioi 23. syyskuuta.

Jaosto kritisoi myös hallituksen linjauksia leikata työntekijöiden sairausajan korvauksia ja palkanlisiä. Ne johtaisivat jaoston mukaan työelämän laadun huonontumiseen.

– Sairausajan korvauksien heikentäminen tulee toteutuessaan ohjaamaan työntekijöiden käyttäytymistä epäterveelliseen suuntaan. Herkästi tullaan sairaana töihin tai sitten jäädään kotiin ilman lääkärikäyntiä menoista tinkien.

– Vuoro-, ylityö ja sunnuntaikorvaukset puolestaan ovat haittalisiä. Ne ovat kiinteä osa palkkaa, eivätkä mikään ylimääräinen bonus. Nämä kaikki työaikamuodot tarkoittavat niitä tekeville sovittelua toisaalta perheen ja toisaalta virallisten asioiden hoitamisen ja yhteiskunnallisen osallistumisen kanssa. Nämä haitat ovat olemassa varmasti myös tulevaisuudessa. Lisien poistaminen ei ole perusteltua, jaosto muistuttaa.

Lisätietoja: Simo Siekkeli, jaoston puheenjohtaja, puh. 040 740 9851 tai

Pentti Hartikainen, työympäristösihteeri, puh. 050 406 0638.

Puuliitto on mekaanisen metsäteollisuuden, puusepänteollisuuden, bioteollisuuden, metsä- ja metsäkonealan, venealan ja maatalousalojen työntekijöiden etujärjestö. Liittoon kuuluu noin 35 000 jäsentä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs