Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tuotanto » Koulutuksella tukea standardien mukaiseen teräsrakennesuunnitteluun Etelä-Savossa

Miktech Oy

Koulutuksella tukea standardien mukaiseen teräsrakennesuunnitteluun Etelä-Savossa

Tiedote.
Julkaistu: 08.05.2014 klo 14:09
Julkaisija: Miktech Oy

Miktech järjestää osana KTek 2016 -hanketta teräsrakennesuunnittelun Eurokoodi 3 -koulutusta Mikkelissä. Koulutus kytkeytyy kantavien teräsrakenteiden CE-merkintään, joka tulee pakolliseksi 1.7.2014, ja tuo lisävaatimuksia myös rakenteiden suunnitteluun.

Eurokoodit ovat kantavien rakenteiden suunnittelustandardeja, jotka laatii eurooppalainen standardisointijärjestö CEN Euroopan komission toimeksiannosta. Eurokoodit on kehitetty eurooppalaisen rakennusteollisuuden kilpailukyvyn parantamiseksi sekä Euroopan unionin alueella että muualla maailmassa. Teräsrakenteiden suunnittelua koskee Eurokoodi 3 (SFS-EN 1993).

Kantavien teräsrakenteiden CE-merkintä tulee pakolliseksi 1.7.2014. CE-merkintäoikeus edellyttää kantavien teräsrakenteiden mitoittamista harmonisoitujen standardien mukaisesti. Standardin hallinta on siis jatkossa välttämätöntä kantavia teräsrakenteita suunnitteleville yrityksille, ja helpottaa sekä sujuvoittaa suunnittelu- ja valmistusprosessia CE-merkittävissä tuotteissa.   

Miktech järjestää nyt Eurokoodi 3:a koskevan koulutuskokonaisuuden, joka on kohdistettu Etelä-Savon alueella toimivien insinööritoimistojen ja teräsrakenteita valmistavien yritysten suunnittelijoille. Kurssin aikana käsitellään keskeiset standardin mukaiset suunnitteluperiaatteet sekä teemaan liittyviä kuormitusstandardeja. Lisäksi luodaan katsaus CE-merkinnän vaatimuksiin ja SFS-EN 1090-2 -standardin mukaisen valmistuksen vaatimuksiin.

Koulutuskokonaisuus järjestetään 20.5.-17.6.2014, ja sisältää yhteensä kuusi koulutuspäivää. Yritykset voivat koota koulutuspäivistä tarpeisiinsa sopivan kokonaisuuden, ja saada näin kustannuksiin nähden suurimman mahdollisen hyödyn. Koulutuspäiviin ilmoittaudutaan päiväkohtaisesti viimeistään 8 vuorokautta etukäteen.

Lisätiedot:

Antti Räsänen, kehityspäällikkö KTek 2016, Miktech Oy, 050 441 0691, antti.rasanen@miktech.fi 

Miktech Oy on innovaatio- ja teknologiakeskus, joka edistää tutkimustoiminnan ja elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä keskittyen uuden teknologian synnyttämiseen ja käyttöönottoon sekä teknologiayhtiöiden toiminnan kehittämiseen. Miktechillä on keskeinen rooli alueen kehittämistyössä, sillä Miktech koordinoi Mikkelin kaupungin kehittämisstrategian mukaisia kehityshankkeita teknologian saralla. www.miktech.fi

KTek 2016 on hitsattuja teräsrakenteita valmistaville yrityksille suunnattu kehityshanke, jota rahoittaa ESR. EU-rahoituksen myöntänyt viranomainen on Etelä-Savon ELY-keskus.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs