Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tuotanto » Eläinten hyvinvointimerkki vastaisi kuluttajien toiveita

SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto

Eläinten hyvinvointimerkki vastaisi kuluttajien toiveita

Tiedote.
Julkaistu: 05.11.2014 klo 11:20
Julkaisija: SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto

SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto järjesti avoimen yleisötilaisuuden eläinten hyvinvointimerkistä Rovaniemellä Lyseonpuiston lukiolla tiistaina 4.11. SEYllä on käynnissä selvitys eläinperäisten elintarvikkeiden hyvinvointimerkin ottamisesta käyttöön Suomessa.  Projektista vastaa tilaisuudessa puhunut maa- ja metsätaloustieteiden maisteri Essi Wallenius.

Suurin osa kuluttajista on kiinnostunut, millaisissa oloissa heidän syömänsä ruoka on tuotettu. Luotettavaa tietoa aiheesta on kuitenkin vaikea saada. Tällä hetkellä kuluttajien kysyntään eettisemmästä eläintuotannosta ei vastata tyydyttävästi.

- Huoli eläinten hyvinvoinnista on jatkuvassa kasvussa: jo lähes 70 prosenttia kuluttajista näkee tuotantoeläinten pito-olosuhteet ongelmallisina, kertoo Wallenius.

SEYn mielestä hyvinvointimerkki olisi erinomainen ratkaisu sekä kuluttajan että tuottajan näkökulmasta.

- Eläinten hyvinvointiin panostavia tiloja on jo Suomessa, mutta kuluttaja ei pysty tunnistamaan niiden tuotteita kaupan hyllystä. Eettistä tuotantoa tukevat kuluttajat tulisi saattaa tuottajien kanssa yhteen supermarkettien tiskillä, ei vain ruokapiirien tai suoramyynnin kautta, Wallenius sanoo.

- Mielestämme suomalaisille olisi aika tarjota mahdollisuus valita, millaista eläinten pitoa he haluavat tukea. Lisäaineiden kohdalla sama on jo onnistunut: lisäaineettomat tuotteet saapuivat kaupan tiskiin pian sen jälkeen, kun kuluttajien huoli aiheesta nousi.

 Wallenius uskoo, että suomalaiset olisivat valmiita maksamaan hyvinvointimerkin saaneista tuotteista enemmän.

- Meiltä löytyy jo tiloja, joissa eläimet pääsevät esimerkiksi ulkoilemaan reilusti minimivaatimuksia enemmän ja hyvinvointiin kiinnitetään erityistä huomiota. Moni kotimainen tila ansaitsisi merkin siis jo nyt, Wallenius huomauttaa.

Euroopassa erilaiset hyvinvointimerkit ovat yleisiä, ja esimerkiksi Hollannissa ja Tanskassa merkit ovat onnistuneet erinomaisesti tavoitteissaan.

Lisätietoja:

SEYn projektissa selvitetään, millainen eläinten hyvinvointimerkki tulisi ottaa käyttöön Suomessa, minkä tuotteiden kohdalla merkkiä olisi mahdollista käyttää sekä millaisia konkreettisia muutoksia vaaditaan, jotta tuote kelpuutettaisiin merkin piiriin. Lisäksi selvitetään kuluttajien asenteita hyvinvointimerkkiä kohtaan. Projektin tavoitteena on luoda konkreettinen ehdotus eläinten hyvinvoinnista kertovasta merkistä.

Projektivastaava, maatalous- ja metsätieteiden maisteri Essi Wallenius essi.wallenius@sey.fi
GSM +358 46 612 2833

Yleisötilaisuuksien sarja jatkuu ympäri Suomen.

Muut varmistuneet tilaisuudet:

Lappeenranta: joulukuu, päivä ja paikka tarkentuvat myöhemmin.

Keväällä kiertue jatkuu muualla Suomessa.

SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto on vuodesta 1901 eläinsuojelutyötä tehnyt Suomen suurin eläinsuojelujärjestö ja eläinsuojelun asiantuntija. SEYn toimialaan kuuluvat kaikki eläimet ja liiton toiminta kattaa koko maan.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs