Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tuotanto » Australian ABB:n johtoon siirtyvä Heinola toivottaa rohkeutta nostaa Suomi uuteen menestykseen

Teknologiateollisuus ry

Australian ABB:n johtoon siirtyvä Heinola toivottaa rohkeutta nostaa Suomi uuteen menestykseen

Tiedote.
Julkaistu: 14.09.2016 klo 11:17
Julkaisija: Teknologiateollisuus ry

Miltä suomalaisen yhteiskunnan ja työmarkkinoiden kehitys näyttää kansainvälisen suuryrityksen näkökulmasta? 

- Työskentely globaalissa yrityksessä avaa silmät Suomen ja suomalaisten työmarkkinoiden haasteille ja hyville puolille hyvin konkreettisesti. Johdan yritystä, joka kilpailee globaalissa taloudessa ulkoisia kilpailijoita vastaan, mutta samalla myös sadassa maassa toimivan yrityksen sisällä, kirjoittaa ABB:n Suomen maajohtaja Tauno Heinola Teknologiateollisuuden Toimitusjohtajablogissa.

Heinola siirtyy ABB:n Australian maajohtajaksi toimittuaan Suomen maajohtajana kuusi vuotta. Hän tietää, mistä puhuu: käytännössä kaikkea, mitä ABB tekee Suomessa, joko tehdään jo muualla tai voidaan suhteellisen helposti siirtää tehtäväksi muualla. Haasteet ovat kovat, ja niistä selvitään vain yhteen hiileen puhaltamalla.

- Pienten ryhmien edunvalvonta ei ole missään suhteessa siihen haittaan ja niihin riskeihin, joita se aiheuttaa tuhansille työpaikoille, huomauttaa Heinola. 

Hän peräänkuuluttaa, että Suomi tarvitsee toimivaa päätöksentekoa ja aitoa yhteisen edun ajamista. Kaikilta osapuolilta vaaditaan valmiutta joustaa omista lyhyen aikavälin tavoitteista Suomen edun nimissä. 

- Toivon, että Suomessa löytyisi rohkeutta tunnustaa, että aika on ajanut monien nykyisin käytössä olevien toimintamallien ohi. Toivotan kaikille yhteiskunnan päätöksentekijöille rohkeutta ja viisautta nostaa Suomi uuteen menestykseen. 

Lue Toimitusjohtajablogi täältä.

Teknologiateollisuus ry on elinkeino- ja työmarkkinapoliittinen edunvalvontajärjestö, joka edistää Suomen keskeisimmän vientialan kilpailukykyä ja toimintaedellytyksiä. Suomalaisen teknologiateollisuuden päätoimialoja ovat elektroniikka- ja sähköteollisuus, kone- ja metallituoteteollisuus, metallien jalostus, suunnittelu ja konsultointi sekä tietotekniikka. Teknologiateollisuus vastaa 50 prosentista Suomen viennistä ja 75 prosentista tutkimus- ja kehitysinvestoinneista. Ala työllistää suoraan lähes 290 000 ja välillisesti noin 700 000 suomalaista. Jatkuvasti kehittyvä ja ajassa elävä teknologiateollisuus luo perustan suomalaiselle hyvinvoinnille.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs