Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tietotekniikka » Viisi elämän mullistavaa innovaatiota tulevaisuudesta

IBM

Viisi elämän mullistavaa innovaatiota tulevaisuudesta

Julkaistu: 01.12.2008 klo 09:58
Julkaisija: IBM

BM on julkaissut IBM Next Five in Five -listan viidestä innovaatiosta, jotka tulevat vaikuttamaan merkittävästi elämäämme seuraavien viiden vuoden aikana.

IBM on julkaissut IBM Next Five in Five -listan viidestä innovaatiosta, jotka tulevat vaikuttamaan merkittävästi elämäämme seuraavien viiden vuoden aikana.

Maalaa aurinkokenno talosi seinään. Uusi thin-film-aurinkokenno on 100 kertaa ohuempi kuin perinteisistä piikiekoista valmistettu edeltäjänsä. Se on myös valmistuskustannuksiltaan aiempia ratkaisuja edullisempi ja tuo näin kennoteknologian paremmin tavallisen kuluttajan saataville. Ohuutensa vuoksi kennolla voidaan päällystää jopa vaatteita, matkapuhelimia ja ikkunalaseja.

Geneettinen kartta ennustaa terveydentilasi. Lääkärit voivat ennustaa DNA-näytteen perusteella muodostetun geneettisen kartan avulla potilaan terveydentilan riskitekijöitä ja alkaa tarvittaviin toimenpiteisiin tämän elämäntapojen muuttamiseksi tai lääketieteellisen hoidon käynnistämiseksi. Lääkeyhtiöt puolestaan voivat kehittää kartan avulla yksilöllisiä täsmälääkkeitä.

Puhu verkolle, niin verkko vastaa. Tulevaisuudessa voimme unohtaa näppäimistöt ja näytöt Internetin käytössä. Verkossa surffailu ja sähköpostien luku tulevat puheentunnistuksen avulla onnistumaan aivan samalla tavoin kuin keskustelu toisen ihmisen kanssa. Tulevaisuuden Internet on näin entistä saavutettavampi erilaisille käyttäjäryhmille. Esimerkiksi ihmiset, jotka eivät esimerkiksi osaa lukea tai kirjoittaa, tulevat sen myötä pääsemään osallisiksi Internetin tarjoamista mahdollisuuksista.

Oma assistentti helpottaa shoppailua. Jos vaatteiden ostaminen on yhtä tuskaa, on ratkaisu elektroninen shoppailuassistentti. Kosketusnäytöllä varustetun ja äänikomennoilla ohjattavan assistentin avulla voit esimerkiksi vaatekaupan sovituskopissa valita liikkeen tuotevalikoimasta kokoelman kiinnostavia vaatteita, muokata kokoelmaasi mielesi mukaan ja lopuksi lähettää listan tuotteista henkilökunnalle. Myyjä kokoaa valitsemasi tuotteet ja tuo ne sinulle sovituskoppiin. Tietoliikenne- ja SMS-viestintäominaisuuksien ansiosta voit tarpeen vaatiessa pyytää ystäviäsi auttamaan ostopäätöksissä lähettämällä heille kuvia asuvaihtoehdoista.

Unohtaminen on menneen talven lumia. Erilaiset huomaamattomat, mukana kulkevat sensorit, kuten pienet videokamerat ja mikrofonit, tallentavat päivän aikana käydyt keskustelut, koetut asiat ja tavatut henkilöt. Kerätty tieto tallentuu tietokoneen muistiin, ja se analysoidaan automaattisesti. Näin esimerkiksi mobiililaitteet kykenevät muistuttamaan käyttäjäänsä tekemättä jääneistä ostoksista juuri sopivalla hetkellä, vaikkapa kaupan ohi kuljettaessa.

Laajempi englanninkielinen tiedote.


Lisätietoja IBM:stä (NYSE: IBM) Internetissä:
www.ibm.com
Lisätietoja Next 5 in 5 -innovaatioista Internetissä:
www-03.ibm.com/press/us/en/presskit/26121.wss
Lehdistömateriaalit Internetissä:
www.thenewsmarket.com/ibm ja www-03.ibm.com/press/us/en/presskits

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs