Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tietotekniikka » Verkosta vauhtia aina vain kauemmille maille - Kaukokaipuu ja valuuttakurssit lennättävät omatoimimatkailijoita

Verkosta vauhtia aina vain kauemmille maille - Kaukokaipuu ja valuuttakurssit lennättävät omatoimimatkailijoita

Julkaistu: 24.11.2008 klo 13:02
Julkaisija:

Lentojen varaaminen verkosta on alati suositumpaa ja Vertaa.fi:n lentohakuja tehdään lisäksi vuosi vuodelta kauempiin kohteisiin. Myös valuuttakurssien heilahtelut ovat tänä syksynä näkyneet hakukohteissa selvästi.

Lentojen varaaminen verkosta on alati suositumpaa ja Vertaa.fi:n lentohakuja tehdään lisäksi vuosi vuodelta kauempiin kohteisiin. Myös valuuttakurssien heilahtelut ovat tänä syksynä näkyneet hakukohteissa selvästi. Esimerkiksi lentoja Islantiin on haettu poikkeuksellisen paljon. Taloustilanne ei hakujen perusteella olekaan hillinnyt suomalaisten matkakuumetta. Lisäksi verkko tarjoaa vielä hyödyntämättömiä mahdollisuuksia, muun muassa vastuulliseen matkailuun, joka on yksi tammikuussa pidettävien matkamessujen teemoista.

Lentohakuja tehdään yhä useammin kaukokohteisiin. Vuosien 2006 ja 2007 lokakuun lentohakutilastojen top 20:een mahtui vain kolme Euroopan ulkopuolista kohdetta. Tänä vuonna kaukokohteita mahtui joukkoon kaksinkertainen määrä.

- Perinteisesti ykköskohde on ollut Bangkok, jolla on erityinen asema omatoimimatkaajien porttina Kaakkois-Aasiaan. Kahden vuoden takaiseen verrattuna hakuja on kuitenkin tehty nyt puolet enemmän eikä kiristyvillä talousnäkymillä ole näyttänyt olevan suuria vaikutuksia ainakaan matkan suunnittelun tasolla, kuvailee Vertaa.fi:n maajohtaja Antti Laine.

Kaukokohteista Vertaa.fi:n top 20:een mahtuivat kestosuosikkien Bangkokin, New Yorkin ja Miamin lisäksi nyt myös Sydney, Phuket ja Kuala Lumpur. Lentohaut sekä lentojen varaaminen verkon kautta ylipäätään ovat lisääntyneet viime vuosina huomattavasti eivätkä osoita taittumisen merkkejä. Matkailuun liittyvät tuotteet ovat jo pitkään pitäneet kärkisijansa verkkokaupan suosituimpana kategoriana.

- Yksin meidän sivustollamme tehdään tällä hetkellä noin 200 000 matkoihin liittyvää hakua kuukaudessa. Yhtäältä kyse on varmasti omatoimimatkailun jatkuvasti kasvavasta suosiosta, mutta toisaalta kuluttajat ovat myös valveutuneempia lentojen vertailun suhteen ja osaavat käyttää verkkoa hyödykseen entistä tehokkaammin. Lentovarausten siirtyessä verkkoon ja helposti verrattaviksi kilpailu pysyy tiukkana ja pitää hinnat kurissa, Laine toteaa.

Vertaa.fi:n kautta matkaansa suunnitteleva saa hetkessä näkyviin 11 matkatoimiston ja siten käytännössä kaikkien lentoyhtiöiden tarjoukset hintajärjestyksessä. Hakujen tekemisestä on tullut myös joustavampaa ja tehokkaampaa. Hakutuloksia voi järjestellä hinnan lisäksi muun muassa kellonajan tai lentoyhtiön mukaan. Lentojen lisäksi haun voi tehdä hotelleille sekä lennot ja hotellin yhdistäville matkapaketeille.

Matka 2009 -messuilla teemana vastuullisuus ja verkon mahdollisuudet

Tammikuun Matka 2009 -messujen teema on vastuullinen matkailu. Vertaa.fi tulee pitämään esillä muun muassa verkon tuomia mahdollisuuksia CO2-päästöjen rajoittamiseksi, joita ovat esimerkiksi erilaiset laskentaohjelmat sekä keinot ohjata varoja puhtaan energia kehitykseen. Tällä hetkellä lentoliikenne tuottaa arviolta 2 % kaikista kasvihuonepäästöistä.

Vertaa.fi:n messupisteellä jaetaan myös uuden yhteistyökumppanin Matkalehden numeroita sekä tietoa yhteistyömahdollisuuksista muille kiinnostuneille medioille. Pääpaino on kuitenkin edelleen verkon tarjoamissa mahdollisuuksissa yksittäiselle kuluttajalle tai matkaa suunnittelevalle.

- Tietoverkon tarjoamat mahdollisuudet liiketoiminnan ja kulutuksen järkeistämiseen ovat edelleen laajalti hyödyntämättä. Tämä koskee niin matkailua kuin muitakin aloja, erityisesti Suomessa, vaikka meitä yleisesti pidetään teknisesti edistyksellisenä kansana. Matkamessut ovat meille hyvä tapa tavoittaa myös niitä kuluttajia, jotka eivät ole hintavertailun eduista vielä tietoisia tai jotka ovat kuvitelleet sen olevan jollain tapaa hankalaa, kertoo Antti Laine.

Lisätietoja:

Antti Laine, Maajohtaja
Vertaa.fi
puh. 09 2517 4010
antti.laine@vertaa.fi

Timo Niemi
Viestintätoimisto Miltton
puh. 050 5755 442
timo.niemi@miltton.fi

www.vertaa.fi

Vertaa.fi on Suomen suurin hinta- ja tuotevertailuportaali. Sivusto on tarjonnut vuodesta 2000 lähtien kuluttajille mahdollisuuden vertailuun ennen ostopäätöksen tekemistä. Kuluttaja pystyy tuotetietoihin ja hintoihin tutustumalla löytämään itselleen sopivan tuotteen ja kaupan. Sivustolla on myös mahdollista lukea sekä kirjoittaa tuotekohtaisia arvosteluja, joita on tällä hetkellä noin 11 000.

Vertaa.fi:ssä on mukana yli 100 online-kauppaa ja 30 tuote- ja palvelukategoriaa, joihin kuuluvat mm. digitaalikamerat, matkapuhelimet, navigointilaitteet, mp3-soittimet, plasmatelevisiot, digiboksit, tietokoneet, lentoliput, matkapaketit, gsm- ja 3G-liittymät, sähkö sekä vakuutukset.

Vertaa.fi on riippumaton yritys, joka pyrkii tarjoamaan mahdollisimman puolueetonta tietoa tuotteista, hinnoista ja kaupoista. Kuluttajat saavat sivuston kautta tuotetietoa ja online-kaupat uusia asiakkaita sekä lisämyyntiä. Vain sopimuksen tehneiden kauppojen tuotteet ovat mukana vertailussa. Vertaa.fi on osa kansainvälistä Compare Groupia, johon kuuluvat myös vertailusivustot Hollannissa ja Belgiassa.

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs